Niisiis sai ära vahetatud enda masinal esimesed pidurid. Kuna vahetus oli paratamatu, siis otsustasin kohe ka pidureid järgi aidata. Ketasteks said Zimmermanni puuritud kettad, mis peaksid tegelikult minema alla Sierra RS Cosworth'ile. Klotsidest kasutasin Ferodo omi. Sadulateks said punnsilmse Scorpio Cosworth'i omad. Sadulad on eelnevalt puhastatud, remonditud ja puht kosmeetilistel kaalutlustel ka värvitud (iseasi kaua see värv seal peal püsib).
Niisiis töö enda juurde:
1. Kõigepealt siis ratta eemaldus.

2. Sadula eemaldasin kohe koos sadulakandjaga, mis siis kinni kahe poldiga.

3. Pidurivoolik oleks soovitatav lahti keerata veel siis, kui sadul peal. Mina seda ei teinud ja ühe poolega oli tükk tegemist, et seda lahti saada. Probleem oli ka ühe ketta lahti saamisega. See oli nii kinni roostetanud, et lõpuks võtsin lihtsalt haamri ja andsin niimodi matsu, kui vähegi suutsin.

4. Nüüd siis ka esimene ja ainuke modifikatsioon. Kuna tavalistel sierradel käivad sadulakandjad M10 poltidega kinni, siis tuli augud suuremaks puurida. Scorpio sadulakandjad käivad kinni M12 poltidega. Puurimiseks kasutasin täiesti tavalist trelli ja 12'st metallipuuri. Pildil on ülemine auk juba puuritud.

5. Augud ümber puuritud, polegi muud, kui asja kokku panema. Enne uue ketta paigaldamist puhastasin rummu roostest korralikult ära. Ketta fikseerimiseks on ideaalsed rattamutrid.

6. Väike võrdlus ka. Uus 283mm ja vana 240mm.

7. Kuna tavalised sierra kettad on 58mm kõrgusega ja RS Cosworth kettad 56mm kõrgusega, siis kasutasin seibe, et sadulakandjad omale kohale saada. Välimised seibid on selleks, et polt vastu ketast ei läheks. Scorpio sadulakandja kinnituspoltid on pikemad.

8. Kui sadulakandja paigas, siis polegi muud, kui klotsid peale, pidurivoolik sadula külge ja sadul peale. Minu masinal olid pidurivoolikud äsja vahetatu, seega mina uusi ei pannud. Loomulikult ei tohi unustada õhutamist.

9. Arvestada tuleb ka sellega, et nüüd on 15" veljed minimaalsed, mis alla mahuvad. Üks pilt ka veel minu 16" veljega.

Kui kellegil on küsimusi, siis andke tulla!