Nagu näha, olen ma siin uus liige, eilsest 92' musta Ford Sierra omanik ja kohe pöördun siia väikse abipalvega.

Väike pilt ka mu omast:

Nüüd asja juurde.
Mootoriks tal 2.0 DOHC ja passi järgi 74kW, sissepritse.
Kui tööle panna, siis käib tühikäigul ilusti ning 1. käiguga ära minnes on ka tõmme normaalne ning jõud olemas, vb saab isegi vahest teise käigu sisse lükata ja nats sõita (max kokku paar km, tglt vähemgi) ning siis kaob jõud ära. Vajutad gaasi põhja ning ei liigu kohe üldse, pöörded ei tõuse üldsegi. Seda siis käik sees ning ka tühikäigul, ei lähe lihtsalt pöörde. Kui gaasiga jõnksutada, siis vaikselt-vaikselt kogub pöördeid üles. Kohalt ära minnes aga ei liigu üldse, tahab kohe välja surra, või siis vaikselt jõnksutab edasi. Mõnikord teeb selle jõnksutamise ajal ka kõvasid pauke/litakaid. Aga kui seisma jätta ning kohe uuesti tööle panna, siis on jälle jõud korraks olemas ja läheb ilusti pöörde, kuid kaob samamoodi ära, nagu enne kirjeldasin. Et peale käivitamist on natukeseks jõud olemas.
Milles võiks probleem olla? Miks ta nii teeb ?
Vana/solgi bensiini süü see ei saaks olla, kuna eelmisel omanikul oli mootoriga sama jama, niimoodi ma Sierra ostsingi.
Kapoti alla vaadates nägin, et lambda anduri (väljalaske kollektorist edasi toru küljes) kohta on pime ette keeratud. Kas mul ei pea olema lambda andurit ? Leidsin ka äralõigatud ja isoleeritud juhtmed, 2 paksu juhet - üks pruun ja teine must/lilla. Kas need ongi lambda anduri juhtmed ?
Kas see võibki olla põhjuseks ?
Mida ma veel saaks kontrollida, proovida ?
Andke aga julgelt nõu