Ford Sierra 1.6 LX Teet01

Kasutajate pikendused
Vasta
Teet01
aktivist

Ford Sierra 1.6 LX Teet01

Postitus Postitas Teet01 »

Nonii, tegin oma liikurist kah teema. Mootor: 1.6 ohc karburaatoriga 53kw
Auto on valminud aastal 1988. Eestisse toodi Saksamaalt aastal 1998. Kuni 1998 aastani oli täidetud korralikult ka hooldusraamat ja auto oli läbi sõitnud 130 000km. Isa sõitis järgmise 5 aasta jooksul ainult 30000km ja auto jäi seisma. Seisis kuni 2007a suveni, kui mina otsustasin, et tuleks jälle masinale elu sisse puhuda. Niisiis sai sellest autost mu igapäeva liiklusvahend.
Kuna auto oli kaua seisnud siis tahtis ta natuke nokitsemist. Isa rääkis, et autol oli veesärgis surve sees ja co olevat viimasel piiril. Sellepärast kakkusin ka mootori kaane maha. Lihvisin klapid, vahetasin klapisääretihendid, plokikaanetihendi, klapikambrikaane tihendi, termostaadi, mootori rihma,kütuse voolikud, õli, tosooli, õhufiltri, esimesed amordid ja vedrud, tegin pidurid jälle töökorda, vahetasin süüteluku ja ukseluku ja tegin salongipesu, sest 4 aastat seismist oli ikka koppe haisu sisse jätnud. seejärel käisin ülevaatusel ja sain läbi puhta lehega, st ei leitud ühtegi viga. Co oli minu suureks rõõmuks normis- 0,4 lubatud 3,5st.
Mõni pilt:
Pilt
Pilt
Vigadest: juhi poolne küljekarp ja ukseäär roostetavad.
Viimati muutis Teet01, 08 Juun 2009, 00:21, muudetud 2 korda kokku.
Teet01
aktivist

Re: Ford Sierra 1.6 LX Teet01

Väike update, arvake ära, mille peale ma oma niigi lühikese puhkuse ära kulutasin. Õige, hakkasin sierrat kohendama :lol: . Kohendamisega läksin nii hoogu, et puhkus selle nahka mul läkski. Kuna teise sierraga natuke hapusti läks, siis sellega ei olnud muud teha kui varuosadeks. Tegijal juhtub ja nõnda sellel punasel noolel rattad taevapoole saigi.
Pilt
Salong on jube määrdunud, aga see-eest on el soojendustega istmed, kahes suunas reguleeritav roolisammas, allaklapitavad istmed, laekaga käetugi, raid teisaldatav sportrool :lol: elektriline plokisoojendus ja natuke veel.
Pilt
Pilt
Pilt
Kuna karpamootor viimaselajal kippus mind teeserva remontima jätma ja bensiini ka ei jõudnud kuidagi sisse ära valada, siis otsustasin, et viskan aiste vahele hoopis 2.0 kahenukaga pritsemootori, lootes ökonoomsusele ja üüratule jõu kasvule :D niisiis hakkasin lammutama.
Pilt
Lammutasin ära ka oma teise õnnetusehunniku.
Pilt
Põhimõtteliselt olen jõudnud praeguseks niikaugele, et vahetatud on kogu salong, el juhtmestik,roolisammas ja esimene sild. Punase noole küljest eemaldusid üldiselt tükid enamvähem kergesti, aga kui järg jõudis sinise autoni, siis pidi ikka aeg-ajalt kuuldavale laskma kõik see ropema sõnavara. Eemaldamata on veel paak, sest selle kinnituspoldi vastusmutrid hakkasid raami sees ringi käima. Samuti ei õnnestunud veel maha keerata punase sprindipilli differentsiaali. Nüüd on käed igalt poolt lõhki ja koorikut täis ja tuju ikka veel must, sest ma seadsin endale eesmärgiks auto pühapäevaks valmis saada, aga kurat kõik asjad ei taha kohe minna nii, nagu peaks. Tuleval nädalal hakkan edasi sättima.
legendaarne666
Klubi auliige
Kontakt:

Postitus Postitas legendaarne666 »

No tere ja jõudu sulle selle ettevõtmisega.Eks selle remondi juures jah tulvad kasutusele ka need ropemad sõnad tihti sest muidu ei taha asjad kuidagi paika loksuda :lol: Aga varsti loodame sind siis jälle näha ringi vuramas.Küttekulu saab ka vast rohkem kontrolli alla nüüd ja ei pea koguaeg püsti seisma gaasipedaali peal.Aga jah päikest sulle ja ära siis tervet suve ka sierra seltsis veeda :lol:
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

Sierra teemasi alati hea lugeda ja jälle üks juures. Kuidas juhtmestikuga tegid, võtsid punase peal kogu dohc juhtmestiku ja tõstsid sinisele ???
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
Teet01
aktivist

Aitäh, jõudu läheb ikka tarvis. Kuna 1.6 on pritsemootori jaoks liiga elektrivaene, siis otsustasin jah kogu elektrijuhtmestiku punaselt noolelt sinise sirtsu peale tõsta. Päris korralik ussipesa tuli punase pealt maha, aga kuna elekter on üldiselt minu sõber, siis seda ettevõtmist ma eriti ei pelgand.
Vasta