Ma teengi enda oma ikkagi on vastik. Õnneks on see möödas suht, kuna tegu rajaautoga siis viimast taga ei aja ja jätsin natuke ikka praaki ka. Siis on mille kallal nokkida teistel
kle tanel sul endal on sara, sa kukud kohe lahmima, ilma minu sõiduolusid teadmata.
Tegelikult ma isegi kirjeldasin oma sõiduolusid.
Nagu ütlesin, on mul palju lühikesi otsi, mootori soendamist ja muidu tühikäigul tiksumist, seda nii selleks, et mootor soojaks saada, klaasid puhtaks saada, kui ka selleks, et aku saaks laetud.
Sest lühikesi otsi sõits, eriti külmaga ei lae akut piisavalt, siis tuleb seda muul moel teha.
Eks rohke lumi võtab ka kütust.
Suvel maanteel saan 6 kanti hakkama, aga selliseid otsi tehes läheb niipalju.
Bensiini auto võtaks sellistes oludes 20-30 sajale, seega on 9,51 ikka väga hea tulemus.
Mul ikka rasked sõiduolud ka, maantee otsi eriti pole praegusel ajal.
minu vahe sinuga tanel on see, et ma mõõdan oma kütusekulu ausalt ära ja ka räägin sellest ausalt, mitte ei valeta väiksemaks.
samuti tekib mul küsimus, miks on sinu jaoks selline kulu müstika?
kuna sa pole sellistes rasketes oludes kütusekulu mõõtnud ja isegi kui oleskid, siis lihtsalt valetaksid ikka oma 5-6 sajale juttu kokku.
Huvitav, kui mul auto rohkelt tühikäigul tiksub, kas ta siis ei võtagi kütust või? Minu teada küll võtab.
Hahaa,mul bensukal keskmine 11,6 mis 20-30 sajale sa seletad?
kle mondeo isegi võttis mul 5l suvel sõites,tunnista et su sierra on juba pool milli läbi kärutand ja nii hõre et pääsukesed lendavad läbi mootori
/ Ford Scorpio 2.9 V6 RWD / Ford Mondeo mk3 2.0 16vtddi Ford Mondeo mk1 1.8 16v
9.51.... Hmm kuidas nii täpselt tead seda ? Mul pole õrna aimugi palju mul paagis täpselt kütet alles on. Liitrise täpsusega võiks keskmise küttekulu öelda, aga kohe nii täpselt...
Ja tõesti, kas nüüd kütusekulu teema jälle tagasi ?
Enda üleliigse nukkvõlli küttekulu on 10 pluss miinus 3 liitrit. Oleneb olukorrast.
Ford Sierra 2,9 V6 Cosworth Ghia 143kw 1989a ootamas oma aega
Transitipeale üleläinud...
no bensiiniuol pole päris neid tingimusi vaja kah kui diislil, näiteks aku laadimine ja salongi soojendamine nii pikalt, kuna puuduvad eelsoojendusküünlad ja mootor kütab paremini. küll aga alart kirjeldatud sõidoludes on see isegi hea kütusekulu.
ma lasen kohapeal käia üldiselt vaid niikaua kuni pöörded tava tühikäigu peale langevad. kütusekulu esimestel kilomeetritel ikka on päris kõrge, hiljem langeb normaalse peale ja kui tal aind paarikilomeetrised otsad ogi mis sisaldavad kohapeal käimist siis on öko küll.
kuidas saab nii tõpse numbri, aind sedasi kui täis tangid
Kuidas nii täpselt tean?
Väga lihtne, tankisin paagi ääreni täis, lükkasin tripi nulli, sõitsin ära 475,6km, siis tankisin uuesti ääreni täis ja vaatasin, mitu liitrit paaki läks.(läks 45,2l)
Arvutus andis tulemuse 9,5037, aga eksimuse vähendamiseks ümardasin selle suuremaks, jäi 9,51 sajale.
tanel ,kas sa sellest saad aru, et minu ja sinu sõiduolud võivad hoopis erinevad olla?
Ma tõin bensuka 20-30 sajale välja ikkagi minu oludes, eks mul on bensukaid ka olnud, tean mis nad minu oludes on võtnud.
Kas sa seda ka lugesid, et suvel maanteel on mul kulu ligi 6, mis on sellisele autole täiesti normaalne.
bensu mondeo sul kindlasti 5 ei võtnud, diisli kohta ei viitsi vaielda.
Ega ma ei ajagi alati taga seda ülimat ökonoomsust, minu eesmärk on see, et saaksin salongi sooja, mootor saaks käia, mitte ainult tahmata lühikeste otstega, et mootor saaks soojaks, et aku saaks laetud, et oleks voolu ka järgmise raske külmkäivituse jaoks.
Aku elueale mõjub ka hästi, minu teguviis.
Sooja mootoriga on hea sõitu minna, ei pea gaasi andes põdema, et sarnaselt külmale mootorile, mootorile viga teed.
Mina olen ka selle kütusekuluga rahul, sest sõiduolud on mul tõesti rasked ja tean, mis mul bensukad samades oludes võtsid.
Praegu mul ka auto õues käib, varsti lähen sõitu, vaja üks linnaots teha, linnas autot seisma ei pane, teen oma asja kähku ära ja tagasi ja siis alles seisma.
Nüüd linnas käidud, vaatasin kella, et kodus käis auto 25 minutit koha peal, unustasin ennast msnis rääkima, muidu oleksin ehk 10-15 min käia lasnud.
Sõitsin 8-10km, 4-5 sihtkohta ja 4-5 tagasi, koos maja ees käimise, sõiduga ja paides sihtkohas käimisega, käis mootor jutti, miski 40-45 minutit.Alles koju tagasi jõudes, seiskasin mootori, aku peaks nüüd laetud olema.
Viimati muutis AlarT, 14 Veebr 2011, 17:54, muudetud 1 kord kokku.
1,8td mondeo oli,samamoodi arvutasin kulu nagu tegid sina,paak täis,nulli ja uuesti paak täis 4,8 tuli kuluks see siis suves ja soomes sõites,enamus oli kiirteed aga sai ka linnas käidud,naisel oli tol ajal puhkus ja kunagine ülemus kutsus külla,anti meile ööbimiseks rannamajake millest meri oli 70m kaugusel,ilgelt ilus koht põhja soomes poolsaarel.
Koha nimeks oli Vexala,elasin seal eelnevalt pea aasta ja töötasin
igatsen vanu häid aegu,eriti igatsen oma naist
/ Ford Scorpio 2.9 V6 RWD / Ford Mondeo mk3 2.0 16vtddi Ford Mondeo mk1 1.8 16v
Nagu ütlesin, su diiselmondeo kulu üle ma vaielda ei viitsi, aga jah, tõin välja sulle oma sõiduolud, loodan, et nüüd saad aru kah.
Neid sõiduolusid on veel erinevaid mul, mis kütusekulule hästi ei mõju.
Tegelikult paljud ei teagi, palju nende auto lühikesi otsi tehes kütust võtab, kuna nad ei mõõda seda.
Bensiiniautol on see kulu lühikesi otsi tehes eriti räige, sest lisaks rasketele oludele, mida ka diisel tunneb, on bensukal külma mootoriga segu rikas, mis tingibki eriti räigelt suure kütusekulu.
Kui bensukaga lähed külma mootoriga praguse külmaga sõitma, siis alguses on kütusekulu väga räige.
Ei tasu unustada ka tõsiasja, et praeguse külmaga on autol, määrded ja õlid paksud, ehk siis vabajooks on kõvasti kehvem, kui suvel.
Aga vabajooks on otsene ja väga tugev kütusekulu mõjutaja.
Nende vedelaks saamine võtab aega, aga 3-5km ei saa neid ju eriti vedelaks, näiteks käigukasti õli ja laagri määrdeid.
Või kui lõpuks saad need enamvähem vedelaks, on sõit juba lõppenud ja järgmine kord jälle samamoodi.
mis su olud siis nii erilised on? Elad põhjanabal? Come on mees see on Eesti. Ei ole nii suur vahe kus kohas sa sõidad. Nagu aru olen saanud elad kohas kus vabalt võib juhtme auto ninani vedad. Viska lõdvikule spiraal vahele ja asi ants. Saad kulu jälle 8,9187456 peale. Lisaks akulaadia on juba aastaid vabamüügis.
krt peab mondeol õli vahetama hakkama, tööle löks küll poolest pöördest kuid see pool pööret oli kuidagi vaevaline, muidugi umbes 11k juba sõidetud kah selle endise vedela täissündiga. krt hall sierra sai mul keskelt läbi 4k tagant õlivahetuse
Jah, aga enne tuleks ikka välja arvutada kui palju tühja akuga sõites aku laadimine kütusekulu suurendab, elekter on ju kallis ja mootori vähese kulumise hüvanguks oleks tarvis vast mingi 2kw/h elektrienergiat kulutada. Äkki on ikka odavam kuidagi ise käima pusida ja siis sõites mootorit soojendada ja akut laadida?
Okei kui nüüd tõsisemalt rääkida, siis 30l sajale on isegi talvel lühikesi otsi tehes vähe liiast, ma pakuks et pigem oleks põhjuseks mingi tehniline rike. Vaevalt et sama auto suvel kolm korda vähem kütust tarbiks. Kogemustest võin öelda, et reeglina talvine kulu suvisest üle paari-kolme liitri ei suurene. Võib-olla on põhjused hoopis noorte meeste raskes jalas. Siinkohal pean tunnistama, et Sierra rooli sattudes pole minagi enam mina ise. Gaasipedaalil on ainult kaks asendit ja ülemise asendi tekitab vajadus vahel pidurdada. Seetõttu on ka mul raskusi saavutada alla 20l sajale kütusekulu.
Ma ei saa aru, miks on teil nii raske aru saada, et erinevad sõiduolud kulutavad ka erinevalt kütust?
Mul on tunduvalt mugavam, jätta autot käima või teha lisatiir, selle asemel, et pidevalt selle laadijaga joosta.
Samuti oleks vaja mootor ikka soojaks saada korralikult ja lasta tal natuke rohkem töötada, ei tahma niipalju jne, tuleb kasuks.
Kui sõita pidevalt lühkesi otsi, kus kohe sõitma kohe seisma, siis see teeb mootorile palju kahju.
plokisoojendus mul olemas, aga pole peale pannud, seda tasuks kasutada alles mingi -20 peal.
Elekter muidugi kallis ja plokisoojendus ei tee mootorit töösoojaks, viib ta lihtsalt pluss kraadideni, seier on ikka maas ja seda mõnda aega peale käivitamist.
Jah oleme küll eestis, aga ma tõin välja oma sõiduolud, ma räägin inimesed ei mõõda oma kütusekulu neis rasketes oludes, nagu mina sõidan ja siis ei teagi nad tegelikku kütusekulu, ma juba rääkisin, miks bensuauto eriti räigelt kütet võtab, kuna tal külma mootoriga segu rikas ja siis on kulu alguses röögatu.
Aga noh, ega mõni ei saagi aru asjast, pole mõtet lambale seletada.
Suvel, kui sa jutti sõidad sooja mootoriga, siis on sul kõik õlid, määrded autol vedelad, mootor on soe, segu on normaalne, mitte rikas, vabajooks on viimasepeal ja mootor võtab sisse sooja õhku, mitte külma, nagu talvel, see kõik muudab kütusekulul.
See ei ole mingi tehniline rike, ma olen ju ise näinud, kuidas bensukas võtab maanteel suvel 6 sajale, aga talvel ja sügisel võtab tugevalt üle 10 lühikesi otsi tehes.
Ma ei viitsi rohkem seletada, mõnele ei jõua see ka siis kohale, kui ta ise näeks seda kulu tutikal autol.
30 sajale on bensubemmiga praeguse külmaga täiesti reaalne ja tavaline kulu, kui sõita 3-4 km otsi korraga.
asi pole mul raskes jalas, vaid ikkagi lühikestes otstes ja talves.
Nähtud küll neid, kel aku lühikeste otstega tuksis väga ruttu või siis aku tihti tühi, käima ei saa autot vähegi suurema külmaga.