OT erinevatest teemadest

vaba teema, mula ja pläma...
Suletud
Priit
Moderaator

Re: Kas olete märganud, Sierra müügikuulutuste vähenemist?

Postitus Postitas Priit »

alarT räägib autohinnast nagu tüüpiline kindlustuse kahjukäsitleja, kelle arvates sõiduki väärtuse määrab vaid aastaarv, värv ja odomeetrinäit.Tegelikult sõltub konkreetse masina hind veel paljudest teistest asjadest! Eriti veel nii austusväärse eaga masinate puhul!
Mees peab nii palju jooma, et naine taararahast lõdvalt ära elaks!
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

kindlustusel on veel üks nipp kuidas kahju käsitleda. Kui mingi kannatanu poole auto (oletame et mingi suhteliselt haruldane, toome näiteks xr4i) läheb maha kandmisele, siis tekib müstilisel hulgal xr4i'sid müügile mis on hinnas umbes 3-5 tuhat ja poole parema varustusega. ning loomulikult on pooled neist müüdud ja teine pool ei vasta telefonile. Isiklikud kogemused puuduvad, kuid räägitakse nii.
AlarT
sõltlane

Postitus Postitas AlarT »

Vaadake, is on tavaostja jaoks täiesti tavaline sierra, tema ei hakka selle eest rohkem maksma.
Ausalt öeldes ei leia ma isegi Is-s midagi erilist, ennem ostaksin 2,9.
Tarmo, klient ei tea kuidas see mootor on täpselt remonditud ja vanast autost ikkagi uut ei saa.
Olen autosid ostes ja müües näinud, mis tähendab vana auto ja kui vähe maksab jutt, et mingi asi on korda tehtud.
Ok ta on korda tehtud, aga siis ilmneb sellel autol jälle muu häda, sellepärast ma ei nõustugi maksma kirvehinda vana auto eest.

Vanad autod on ikkagi hädasid täis, korralik korda tegemine maksaks miski 50 000kr sierra puhul.
Vanus ikkagi loeb, tee mis sa tahad.
Kui sa remondid teda nii 10 000kr eest, siis sa õiget elulooma vanast autost ikkagi ei saa.
Sellisel vanal autol tekivad ikkagi eletri ja rooste probleemid, see võib olla hetkeliselt varjatud, aga küll avaldub.
Vanal autol on poldid ja mutrid kinni roostetanud, normaalselt sa paljusid lahti ei saa, tõmbad paljud mutrid kereküljest lahti jne.

8000kr maksab tõesti väga heas seisukorras sierra ja siis peab juba aastaarvu ka olema, enamus ostjaid vaatab juba seda, et aastaarv vana ja ei hakkagi maksma kõrgemat hinda.

Tarmo, mina remondin oma autot normaalselt, kuid jälgin sealhulgas tasuvust, sest keegi mulle kinni ei maksa seda remonti.
Järgmine omanik kes mu auto ostab, tema saab mu auto tehnilises seisukorras veenduda ja mina oma autosid kirvehinnaga ei müügi.

Inimene, kes tahab kiirendust, temale jääb is sierra nagunii lahjaks ja ta ei hakka seda ostma kirvehinnaga, võibolla normaalse hinnaga jah ostaks.
Kiirenduse inimesed ostavad endale midagi vähe võimsamat.

Mina täitsa mõistan, et te hindate is-i ja mina hindan üldse korralikke vanu mk1 sierrasid, kuid paraku turuhind ei ole neil kõrge.

Turuhind on ikkagi asi, mis paneb asjad paika.
Autot taastatakse ikka enda jaoks, nagu juba eelpool mainisin.
Sierrat enam pole, aga unustanud teda ka pole.
HighMax
kasutaja

Postitus Postitas HighMax »

kuule ära aja paska, mine tegele rehvidega kuskil!!!!!!
Vanasti olid vinüül ja disainerid, nüüd on kanüül ja streetracerid! :D
AlarT
sõltlane

Peaksin veel ära mainima selle, et tean mitmeid inimesi, kes on oma autodesse päris suuri rahasid tagunud, kuid õiget elulooma pole neist autodest ikka saanud.

Ma loomulikult mõistan su ahastust bomsch, olen isegi seda tundnud, et müün autot aga helistajaid ei ole või on mõni üksik, kes ei osta.
HighMax
kasutaja

üldjuhu ja niii naa sina tead, jutt oli konkreetsest Bomschi sierrast, kus teemas on näha mida autoga on tehtud ja ehitatud, 85a. hakkab juba vanus ja tehniline seisukord hinda määrama, 8000.- on paras hind sellele autole kui mitte suts vähe!!!
AlarT
sõltlane

HighMax kirjutas:üldjuhu ja niii naa sina tead, jutt oli konkreetsest Bomschi sierrast, kus teemas on näha mida autoga on tehtud ja ehitatud, 85a. hakkab juba vanus ja tehniline seisukord hinda määrama, 8000.- on paras hind sellele autole kui mitte suts vähe!!!
Seda arvad sina ja is-i fännid, aga turuhinda see ei huvita.
Olen näinud neid teada autosid, kus teatakse et sõber on asja korda teind ka ise olen näind kuidas mul omad inimesed teevad autosid korda.
Lõpptulemus on ikka see, et vana auto jääb vanaks autoks, kui just sinna 50 000kr alla ei taota.
No muidugi vana auto tehniline seisukord ka erineb, aga lihtsalt kehvas seisus vana auto maksab 1000- 2000kr, heas korras 5000-6000kr.

Konkreetse is-i ostaks ka võibolla fänn ära 7000-8000kr.
Nagu aru saan on siin sierraklubis mitmeid is-de fännajaid, aga miks nad siis bomsch oma ära ei osta, kui see nii haruldane ja nii heas seisukorras on?

Kui auto on juba taastatud siis võib tema eest rohkem küsida, kuid reaalselt on taastatud autot väga raske maha müüa, seda ostavad vaid üksikud fännid ja hind iseasi.
HighMax
kasutaja

Anna raha ?!
xr4
fanaatik
Kontakt:

Postitus Postitas xr4 »

statistiliselt sierra hind auto24'jas kesmiselt (12sierrat) on hetkel 8100 ja nende seas pole ühtegi poppi mudelit (xr4'ju ja is'e), siis on bomschi hind ju täiesti õigustatud!
XR4iPilt
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

mees ei oska lihtsalt matemaatikat. lisaks võin öelda et just müüdi maha dohc gt kolmekordse turu väärtusega.
muideks need kes ei tea seda veel (näiteks alart) turu hind on nõudluse ja pakkumise suhe. Kui nõdlus on suurem kui pakkumine siis turu hind tõuseb. antud juhul on sierra ostu kuulutusi rohkem juba kui müügi kuulutusi seega hind ei taha mitte langeda.
miks ei osta is fännid ära bomschi sierrat? enamasti on neil juba vähemalt 1 sierra, peaaegu oleks isegi ostnud kolmanda sierra juurde
xr4
fanaatik
Kontakt:

Postitus Postitas xr4 »

Raini oma läks ära?
XR4iPilt
AlarT
sõltlane

Tarmo, see keskmise hinna arvutamine müügikuulutuste põhjal on väga mööda asi.
Sest mitmed sierrad on seal ülehinnatud, seega ei ole see turuhind.
Kui bomschi sierrat keegi ei taha, seega ongi ju nõudlus väike ja turuhind ka väike.
Nõudlus tekib ka vastavalt autode omadustele ja tegelikult turuhinda mõjutavad ka järgmised peale tulevad mudelid ja konkurent mudelid.
Uued autod pressivad vanade hinna alla vananedes, sest kasutatud auto peab maksma vähem kui uus ja vana auto peab maksma vähem, kui kasutatud uuem auto.

Sa ei saa võrrelda sierraklubi ostukuulutusi auto24 müügikuulutustega.
Pealegi, enamus tahavad ju odavalt saada.
nõudlus ja pakkumised mõjutavad küll turuhinda, kuid kui müüjad ei anna hinda alla ja ostjad ei tõsta oma ostuhinda, siis jääb turuhind ikkagi paika ja need kes oma sierrade eest kirvest küsivad, ei saa seda kirvest.

Ega paljud inimesed ei osta ka autosid turuhinnaga, sest paljud autod on ülehinnatud, mina kuulun ka nende inimeste sekka.

Sierra hinna viib alla ikkagi see, et tegemist on vana autoga, ta ei ole omaduslikult mingi luksuslik auto ja lihtsalt inimesed ei hinda seda.
Mina küll hindan sierrat, aga ikkagi pole nõus maksma kirvehinda ta eest.
Priit
Moderaator

Postitus Postitas Priit »

No tegelikult võiks pika jutu kokku tõmmata ikkagi niimoodi, et on 2 varianti: AlarT variant ja vale variant. Ehk siis teemakohaselt, hind mida AlarT on nõus maksma(loe:õige/õiglane hind) või siis selgelt ülehinnatud hind.
Mees peab nii palju jooma, et naine taararahast lõdvalt ära elaks!
AlarT
sõltlane

vaata, kui ikka ei osteta autot, siis järelikult on midagi valesti.
HighMax
kasutaja

sul maailmavaade vale!
Suletud