Tarmo kirjutas:kui oled sitakeeraja siis sa kaua ei ela
on ennegi olnud sitakeerajaid ja teadmata kadunuks jäänud
sitakeerajad? kas trahvi tegemine rikkumise eest on sitakeeramine? Väga väärastunud mõtlemine.
Eks politseinikele peksa annavad ikka väärastunud inimesed, kes arvavad, et seadused neile ei kehti.
Politseinikke on ikka väga vähe kadunuks jäänud, see on rohkem kuulujutt, peksa on küll saadud jah, aga ka mitte just väga palju, eks politseil on ka omad meetmed, selliste peksjate vastu.
Kui ma politseinik oleksin, siis trahvid oleksid alati asja eest, aga läbi sõrmede ei vaataks ma mitte ühelegi korralikule rikkumisele.
Kui ikka mõni võll otsustab linnas 100-ga lasta, on ilmselge et ta saab trahvi ja kui tal on eelnevaid rikkumisi siis 100% kindel, et tal load läheksid.
Politseinike üle virisevad ikka need, kes ise on rikkujad.
Kuid asjata ei karistaks ma kedagi.
Loomulik on muidugi see, et kui ma näen kedagi pidevalt kihutamas ja ei tea mida tegemas, aga mul ei ole võimalust talle trahvi teha, siis ma loomulikult hakkaks otsima põhjust, mille eest teha, nii ka politseinikud teevad ja see on õige, tüüp teab ise ka väga hästi, mille eest tegelt sai.
Samas oleks need teiste asjade eest trahvid ka täiesti legaalsed.
Ka autojuhid, kes teepeal laiavad, endal paremal ruumi küll, nemad sõidavad suht tee keskel, nii et vastutulijatel raske ja ohtlik mööda saada, sellistele teeks küll trahvi.
Kuid jah, kui inimene liikleb korralikult ja on viisakas, siis tema küll mu käest trahvi ei saaks.
Sellega seoeses meenub üks lugu, mida mulle rääkis üks tuttav, mida tema nooruspõlves tegi, see oli siis 90ndatel.
Neil olid sõprade mossed, nendega käidi siis paarutamas õhtuti kooli juures, aga kooli direktorile see ei meeldinud ja ta rääkis sellest politseile.
Kuna politseil, ei õnnestunud neile midagi teha, siis hakkas politsei nende autode vigade kallal norima ja neid korduvülevaatusele saatma, vigu autodel oli.
Seega oli kõik seaduslik, muidu vaatas politsei neile vigadele läbi sõrmede, aga seekord kasutas võimalust, aga tüübid teadsiid väga hästi, mille eest said.
Seega, kel korduvülevaatuse raha maksta polnud, siis pidi paarutamise ära lõpetama.
Ka minu autodel on pisemaid vigu olnud, mille eest politsei saaks teha, kuid kuna ma olen siiski suht korralikult sõitnud, pole mul politseiga üldiselt probleeme olnud.
Loomulikult ka see asi, et nagu iga ameti esindajate seas, on ka politseinike seas teatav % jobusid.
Samamoodi on nende seas ka rullnokkasid, kes peale tööd kihutamas käivad ja näiteks töökaaslased halastavad neile, mis on tegelt vale.
Sierrat enam pole, aga unustanud teda ka pole.