vaba teema, kuid jääme viisakaks

vaba teema, mula ja pläma...
Vasta
Jesper
aktivist

Re: Inimesi on erinevaid... Arvamusi samuti...

Postitus Postitas Jesper »

Bomsch kirjutas:Mulle teeks rõõmu kui Helsingigi õigesti kirja saaks.
Helsinki ja Helsingi on eesti keeles mõlemad õiged. Kusjuures nõrga g-ga on kriipsukese "õigem" vorm, näiteks presidendi pressiteenistuses lasevad kõik g-ga, http://www.president.ee/et/meediakajast ... visit.html. Sommid ise obv toksivad tugeva k-ga seda kirjutada. Maitseasi rohkem, ma ise tavaliselt sellistel lahtiseks jäetud juhtudel kirjutan nii nagu kohalikud, vägem segadust.

Mitte et see hariduseta ehitajate kaader sellest vähem masendav oleks, aga noh lihtsalt info mõttes.
Tanel
sõltlane

Postitus Postitas Tanel »

Helsingfors & Finland-Svenska

Tegelikult mul suhteliselt savi mis bomchik v6i keegi muu arvab,minu vead tulevad enamasti kiiruga kirjutades.
/ Ford Scorpio 2.9 V6 RWD /
Ford Mondeo mk3 2.0 16vtddi
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
mopple
kasutaja

Postitus Postitas mopple »

Kirjavigade vastu aitab hästi internetilehitsejasse lisatud speller. Vähemalt Firefoxil toimib ilusti. Ilmselt võimalik kasutada ka teiste enamlevinud lehitsejatega.
Jaan
sõltlane

Postitus Postitas Jaan »

Vot ma ei tea, soome keeles on Helsinki, eesti keeles Helsingi. Ju siis on mingi uus mugandus vastu võetud peale seda kui mina kooliuksest välja astusin. Samas stiilis on ehk Ungari kohta Hungari ka ok ütelda. Mitte, et ma mingi ilge grammatikafriik oleks, aga kunagi olin :D Vanusega ikka inimene mandub.
EDIT: ma natuke otsisin nii vabas vormis kui ÕS-ist, aga ma ei leidnud küll viidet tugeva k-ga kirjutamise kohta. Kui isegi Tallinki liinigraafikus on Tallinn-Helsingi (ja need mehed grillivad forelli rösteriga) ju siis ikka on sedasi õige.
Sierra Is
Jesper
aktivist

Ungari pole mitte Hungari vaid Madjarimaa :) See ei olegi sedasi kuskil kirjas et lööd ÕS-i lahti ja seal on kirjas "Helsinki on õige", vaid põhimõtteliselt on keelereegel et ladina tähestikku kasutava riigi kohanimi algkujul on alati õige, samuti ladina tähestikku mittekasutava riigi reeglipäraselt transkribeeritud nimi. See reegel kehtis kindlasti ka sinu kooliajal.

Ma arvan et su probleem miks see häirib on ikka pigem nende "valesti" kirjutajate isikutes, mitte reeglis kui sellises. Minuarust võiks Riia ka Riga olla nagu ta kogu ülejäänud maailma jaoks on, mingi mõttetu keeleväänamine käib koguaeg ja keegi adekvaatselt seletada ei oska, miks see vajalik on. Ma saan aru kui tahetakse et ma attachmenti manuseks nimetaks, see on tõesti eesti keele kaitsmine ja muidu õilis, aga kuidas kaitseb meie keelt see kui me kirjutame võõra riigi võõrkeelse pealinna nime kuidagi omamoodi?

Muideks üks nuputamisülesanne ka, kuidas sa kirjutad selle riigi nime kust Maradona pärit on?
Viimati muutis Jesper, 11 Mär 2011, 02:03, muudetud 1 kord kokku.
Tanel
sõltlane

Argentina- Est
Argentine- Eng
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
erx
aktivist

Postitus Postitas erx »

Ah mis te nüüd pisiasjade pärast nokite, oleks hea kui mehed elementaarsed sõnadki õigesti kirja saaks. :mrgreen:
Jesper
aktivist

Jah, sry, ma kogemata unustasin ära milline vestlusstiil siin foorumis õige on :lol:
Henn
fanaatik

Postitus Postitas Henn »

ehk veidi totter küsimus, kuid kas keegi kes omab mk2/mk3 3D luukpära viitsiks teha tagumistest plastikutest mille külge on kinnitatud kõlar pilti või teab kohe rääkida kas selle plastiku küljes on ka tagaistme lukustus süsteemi hoob vms. mk1 3D käib tagaiste istme küljest lahti mk2/mk3 5D avab tagumise istme hoob mis on plastiku küljes. Kas siis mk2/mk3 3D käib ka sealt plastikuküljes oleva hoova abil.
Miku
Klubi liige

Postitus Postitas Miku »

Henn kirjutas:Kas siis mk2/mk3 3D käib ka sealt plastikuküljes oleva hoova abil.
mina olen saand asjast aru et kui sul on kõige madalama varustusega mudel siis käib seljatoe nupust tõmmates aga kui juba GL v CLX.. siis on akna juures olev must plastmass kang :D
Vw Passat 1.9TDI 02`
Audi 80 1.6 86´
Audi 80 1.6 85`
Ford Sierra 2.0 85´
Silver
aktivist

Postitus Postitas Silver »

Kas MK2 sierral on eesmiste udukate juhtmed olemas kui udukaid pole? Sõbra golfil näiteks oli.
Long live 88kw!
siim_o
Klubi liige

Postitus Postitas siim_o »

mul oli mkII ghia, millel udukaid polnud, aga juhtmed tulid
Sierra 24V coupe - ajalugu
Probe RWD 2,3T
AlarT
sõltlane

Postitus Postitas AlarT »

Muide, tulles tagasi mootori remondi teema juurde, siis rääkisin ühe kogenud ja targa mootorimehega, kes on aastaid mootoreid remontinud, just seda raua poolt.
Tema kinnitas mu juttu, et silindri seintel on kõva metalli kiht, ma ei saanudki aru ,kas see on karastatud või mis see on, igatahes ta ütles, et kui mootorit puurida, siis see kõva kiht puuritakse ja lihvitakse ära, kuna see kõva kiht on õhuke.
Ehk siis kap remonditud mootori silindri seinad on tunduvalt pehmemad, kui on seda tehase mootori omad, mistõttu see mootor polegi enam tehasemootoriga võrreldav ja ei pea ka sama kaua vastu.

Nii, et rohkem paluks mitte mulle jama ajada hoonimise ja muu teemal ,et saate tehase mootori teha, sest ega te tehase mootorit ikka ise valmis ei tee küll.
Hoonimine ei ole mitte kuidagi seotud silindri seina kõva kihi taastamisega.
Sierrat enam pole, aga unustanud teda ka pole.
Jaan
sõltlane

Postitus Postitas Jaan »

See ei ole paraku aktsepteeritav fakt, et su kogenud motõll midagi väitis.
Reeglina ise tehes tuleb tehase mootorist parem lõpptulemus. V.a selle sinu tuttava remondimehe tehtud asjad. Sest ise tehes on võimalik asjad balansseerida, teheses on mingis piiris paigas. Mida see vend siis üldse remondib kui teadlikult -tsenseeritud- valmistab?
Sierra Is
Tanel
sõltlane

Silindri hülss on kõik yhest tugevast materjalist,loomulikult kui sealt megalt maha v6tta siis jääb sein õhemaks ja nõrgemaks,aga sellepärast ongi mõeldud välja remont mõõdus kolvid ja muu träni,viimane siis rem 3 ja see oleks maximum mis kannataks võtta,sa alar mine häbene enda lolli jutu üle natukene,ja see *remondimees* saada tegema sama.
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
Vasta