Issand sind siin ei aita, kui sa oled harjunud sõitma 40 kw vabalthingava diisliga, siis tundub 81 kw 1,8 mondeo tõesti turvalise ja kiirena.AlarT kirjutas:Sa pabistad isegi 81kw mondeoga? Issand küll, sellega on möödasõit väga lihtne ja ohutu, mul poleks sellega mitte mingit probleemi.sõdurpoiss kirjutas:Okei. Aga mina mõtlen asjale näiteks nii: Kui mul on vaja mööduda näiteks haagisega metsaveokist, siis 81kw mondeoga ma tõesti pabistan, et kas ma ikka jõuan oma manöövri sooritatud enne, kui vastutulev sõiduk mulle kabelimatsu tekitab. Samas näiteks 150 või 177kw autoga olen ma sellises situatsioonis vana rahu ise, sest ma TEAN et üks gaasivajutus, ja mul on ohtlik manööver sooritatud. Kumb siis ohutum on, kas sadade meetrite kaupa vastasuunavööndis vastutulevaid autosid põrnitseda, või sooritada möödasõit kiirelt ja ohutult?Ohutuks möödasõiduks ei ole vaja võimsat autot.
Kas sa ei oska möödasõidu jaoks vajalikku vahet välja arvestada?
Võimsa autoga sa lased kiirused väga suureks ja see ongi ohtlik, samuti see, et sa oled siis vana rahu ise, mis tähendab seda, et suhtud möödasõitu kerglaselt ja ka alustad möödasõitu kerglaselt, täpselt see, millest ma rääkisin ja nii need õnnetused juhtuvadki.
Ma tunnistan, et mu diisel sierra on lahja möödasõiduks, aga saab hakkama.
Ma sõidan oma diisel sierraga rekkadest mööda, ei ole probleemi.
Kui on tipptund, siis jah ei saa mööda, aga muidu küll, tipptunnil ma aga reeglina tallinn-tartul ei sõida.
Kuid siis ei saa paljud mööda ja siis ongi väga ohtlik võimsa autoga nappe möödasõite teha, nagu paljud teevad ja siis ka avariid juhtuvad.

Ma ei räägi siin ju tippkiiruste arendamisest vaid sooritusvõimest, et tõsta kiirus 70-100 või 90-120, millistest väga suurtest ja ohtlikest kiirustest me siis räägime? Ma ei pea ennast liikluses kerglaseks, pigem rahulikuks ja enesekindlaks. Jõuetu mootoriga auto mulle enesekindlust ja turvatunnet ei paku, pigem muudab ebakindlaks. Ebakindlad juhid on need kes kahtlevad enda ja oma sõiduki võimetes, ning sellised juhid ei oska möödasõiduks kuluvat aega ja teekonda arvestada, ning on liikluses potentsiaalse ohu allikad.