vaba teema, kuid jääme viisakaks

vaba teema, mula ja pläma...
Vasta
OnkelMats
fanaatik

Re: vaba teema, kuid jääme viisakaks

Postitus Postitas OnkelMats »

Krt tekkis siinpool arutlus, et... kuidas ikkagi madalate Sierradega mehed talvel hakkama saavad. On ehk mõnel siit mõni aus ja konkreetne vastus? :D
Silver
aktivist

Postitus Postitas Silver »

Lihtsalt. :D Mul pole küll teab mis madal sierra, a olen põhjaga parklas lund küll nühkinud. Kohalt minek on veits aegalse võitu, a muidu ple hullu. Samas mul see golfi lisa lükkab lund natuke eest ära. :D. Ple veel kordagi kinni istunud kuskil, välja arvatud ülemistes üks kord kui peale spinni olid rattakoopad lund täis. Siis pidi korraks jalglabidat kasutama ja sierra liikus omal jõul ära.
Long live 88kw!
Rydel
aktivist

Postitus Postitas Rydel »

Sõitsime purejaga eelmine nv maardus ringi.
Kuna tal on lsd peal siis pole tegelt suur hullu, tundus suht ok olema, kuigi keegi ei ütle et kui oleks kõrgem siis oleks halvem.
Vookase oma sierra ka päris madal, ja tal on lahtine differ, see teisipäev tundus ka norm.
Eks need inimesed ise saavad paremini öelda, mis ja kuidas.
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

no sõita on hoopis erinev lsd'ga. vookas võib kirjeldada kuidas minu omaga sõita oli :D
lumme kinni jäämise tõenäosus on kah väiksem kui sul ikka kaks ratast kaabivad 1 asemel
OnkelMats
fanaatik

Just mõtlesin pigem madalat. Lahtise diffriga tuleb osata sõita ka kõrge autoga. Eks madala autoga cist põhiline ongi, et igalepoole ei roni.
AlarT
sõltlane

Postitus Postitas AlarT »

Kui rääkida läbivusest, siis õige läbivus algab maasturist.
Eelmine talv oli mul võimalus sõita, paksus lumes ringi, sõbra maasturiga, lumi oli põhjani, kohati lükkas natuke esiotsaga lund juba.
Ja seda maasturiga, väike suzuki vitara küll, aga täitsa usin ja sõitsi täitsa suvalt lumes, mitte mingit ratta kaapimist jne.
Nelikvedu ja aeglusti oli järgi ja kõik korras, vedas nii kenasti, ka lumega kaetud porisest järsakust ronis kenasti üles, kui veidi hoogu võtta.

See oli lahe kogemus.
Kaheveolise sõiduautoga oleksin selles lumes ammuilma kinni olnud.
Sierrat enam pole, aga unustanud teda ka pole.
Jaanus
Klubi liige
Nimi: Jaanus

Postitus Postitas Jaanus »

no jah, vitara pole just kõige suurem auto, aga ikka kui lumi on juba sellele põhjani siis sõidukaga(sierraga ntx) oleks sellise lume sisse ronida lauslollus ju :lol:
'89 3d 1,6
Sierra Cosworth is Bruce Springsteen
AlarT
sõltlane

Ja toonitan siinkohal ,et lumi oli maasturi põhjani ja kohati veidi pealegi, mis tähendab, et sõiduauto lükkaks ammu juba stangega lund.
See oli küll selline hea kohevam lumi, aga sõidukas oleks sellegipoolest kohe sees olnud.

Ma olen üldse viimastel aastatel maasturitesse hakanud teatud lugupidamisega suhtuma.
Põhjuseks siis see, et minu raske tööauto on mitu maasturit välja tõmmanud pluss siis sõbra väikese odava maasturiga lumes ronimine ja maastikul, olen näinud, mida see suudab.

Ma vanasti mõtlesin, et see Vitara on mingi mõttetu väike kuut.
Kuid, kui sõber endale selle ostis, siis muutus see arvamus.
Silver
aktivist

Postitus Postitas Silver »

Ilmselgelt sierraga kuskile põllu peale või küngaste otsa turnima ei lähe. Mul on sierral ka lumi põhjani olnud, big deal, läks edasi nagu nalja. Pole siin midagi, et õige pidavus algab maasturist.
Long live 88kw!
AlarT
sõltlane

Pole mõtet võrrelda sierra põhjani lund maasturi põhjani lumega.
Proovi korra Vitaraga või mõne muu korraliku maasturiga ronida pool meetrit paksus lumes, räägid hoopis teist juttu.
Siis alles näed, mis on läbivus.

See oli mu jaoks täielik kaif, millistest lumehangedest ma võisin selle Vitaraga suvalt läbi sõita, kus sierraga oleks ammu kinni olnud ja stangegi võibolla puruks.
Umbes nii, et kui vähegi sõidetav koht oli, võisin suvalise koha pealt teelt ära keerata ja läbi lumehange heinamaale kütte.
Kui just ees polnud eurokraavi või midagi sellist, siis sinna tõesti ei tasunud ronida.
Tarmo
Klubi juhatus

sulle alart meeldib ikka alati siga ja kägu võrrelda. kui sierra 4 vedu sama kõrgeks tõsta kui see vitaro siis peaks suht samma kanti ronima, vahe tekib siis aind aeglustiga
AlarT
sõltlane

Ma ei võrrelnud siga ja kägu, kuigi nad on ühte nägu.
Vaid tõin välja selle, kui kõva asi on ikka korralik maastur.

Sierral ei ole pidevat nelikvedu.
Samuti on Sierra rattad väiksemad ja Sierrat ei anna nii kõrgeks tõsta.

Ok, kui me ehitame Sierra täiesti ringi, aga see läheb juba jaburaks.
Umbes sama oleks kamassist lamborghini ehitada.
Tarmo
Klubi juhatus

no kamassist lambo on ikka tükkmaad keerulisem ehitada kui sierrast ehitada kolme ratta veoline, ehk panna vahekast toimima 50-50 ja taga differ peaaegu lukku. teoorias peaks ka esidiffrisse mahtuma lsd, kuid see on veel katsetamata (see kõik on ühe päeva töö).
sierrale annab kah tõstes panna alla suuremaid rattaid mis teda omakorda tõstavad. keeruline kuid teostatav, peaks teoorias olema paaripäeva töö klotside ette valmistamise ja keevituse peale

kuna mul puuduvad vahendid ja viitsimine siis ma tõestama ei hakka midagi, lihtsalt kujutades ette sierra sildu ja nende kinnitusi siis peaks olema võimalik nii
OnkelMats
fanaatik

Te räägite Vitarast, aga kui nüüd teil tuju ära rikkuda siis läbivus on sellel Vitaral mitte midagi võrreldes selle tehnikaga mis meil siin Lool ringi liigub/liikus. Gaz 66 baasil Ford Maverick. Ütleme nii, et sinna sisse ronida oli selline teema, et viskasid enne lumelabida ülesse sisse uksevahelt, ja siis kuidagi tõmbasid ennast ülesse järgi. Kõige aeglasem käik oli nö ''tigukäik'' ja neid käike oli seal oioioi. Vot selle asjaga võis ükskõik kuhu minna. Monika ajal tegi ta korralikult tööd. Bussid ja muud tööloomad välja tõmmata oli aint korra köis(tross) järgi panna. Isegi kõige paksema lumega oli põhjani palju palju maad.

Vabal ajal uhame Laureniga siin motoklubi ATV-dega ringi. Ütleme nii, et jah 4x4 maitset on piisavalt suus. Ning hea meelega võtaks ka omale ühe maasturi näol oleva liikuri ligi. Ei ole kohta, kuhu sellega ronitud pole ;)

Sierradest rääkides tahtsin lihtsalt teada kuidas reaalselt madalate autodega meestel talvel tänaval liigelda on kuna käis kiire vaidlus siin läbi. Muud midagi :D
Tarmo
Klubi juhatus

mul siin kodu lähedal on selline suur tänav millel kevadeti on rööbaste vahe täpselt nii kõrge kui tava auto, seal ma ei kujuta küll ette kuidas tavast madalam auto hakkama saab sest rööbaste vahel on jää.
Vasta