Sierra '88 2.0 - rinu
Re: Sierra '88 2.0 - rinu
Ei tohiks hullu olla, peaasi, et alustasid poltide panekut kaane keskelt. Kui 1000km täis saab, pinguta poldid üle, igaks juhuks 

Võidu auto on ikka veider koht... teevad töö ära, küsivad töö eest raha ja mõni päev hiljem saadavad e-maili stiilis "kle nende klapisääretihendite vahetuse eest jäi raha küsimata."
Oleneb kuidas te eelnevalt kokku leppisite, tegelikult ei saa nad tagantjärgi enam midagi nõuda.rinu kirjutas:Võidu auto on ikka veider koht... teevad töö ära, küsivad töö eest raha ja mõni päev hiljem saadavad e-maili stiilis "kle nende klapisääretihendite vahetuse eest jäi raha küsimata."
No läksin sinna, ütlesin tahan plokikaane lihvimisse anda. Kui selleks tööks on nukk vaja maha võtta siis võiks juba klapisääretihendid kah ära vahetada. See viimane jäigi lahtiseks niimoodi.
Nädala pärast läksin järgi siis oli kõik tehtud, maksin arve ära ja valma. Nüüd hakkab mingi teema, et mul 48 eurine arve maksmata. Eks ma saan aru ka neist, et raha tahaks saada kui töö tehtud aga nii need asjad ei käi. Hakksin juba laristama ja tellisin uue veepumba ära... ei jää nagu kuskilt otsast 48 euri üle niisama ära andmiseks.
Nädala pärast läksin järgi siis oli kõik tehtud, maksin arve ära ja valma. Nüüd hakkab mingi teema, et mul 48 eurine arve maksmata. Eks ma saan aru ka neist, et raha tahaks saada kui töö tehtud aga nii need asjad ei käi. Hakksin juba laristama ja tellisin uue veepumba ära... ei jää nagu kuskilt otsast 48 euri üle niisama ära andmiseks.
Lihvimise maksid ära ja sellele lisaks on 48 euri tihendite eest? Kuidagi kallivõitu töö, tihendid maksavad ju mõne euri ainult.rinu kirjutas:No läksin sinna, ütlesin tahan plokikaane lihvimisse anda. Kui selleks tööks on nukk vaja maha võtta siis võiks juba klapisääretihendid kah ära vahetada. See viimane jäigi lahtiseks niimoodi.
Tihendid ma andsin ise kaasa. Ainult töö on nii kallis. Autodata järgi arvestasin ma välja, et suti üle tunni peaks see töö aega võtma. Küsitakse kahe tunni raha.
No kui sul kaas laual oli siis peab ühe käega ja pime olema, et pinto klapisäärte vahetusele 1h ära läheks.
Siiani on see mingi 15 minuti töö olnud max. Autoodata eeldab, et sa sõidad pilliga töökotta ja pärast minema. Siis on 1h. No sul meibi rohkem kui tõesti nookurid ka küljes olid.
Siiani on see mingi 15 minuti töö olnud max. Autoodata eeldab, et sa sõidad pilliga töökotta ja pärast minema. Siis on 1h. No sul meibi rohkem kui tõesti nookurid ka küljes olid.
Sierra Is
Äkki tüübid tegid klappide regulli ja asjad ära, arvestasid selle ka juurde. Siiski 48 euri on palju, eriti kui kunde andis tihendid omalt poolt kaasa. Keegi veel maas oleval kaanel klapisääretihendeid vahetada tahab, siis ma oleks ka nõus 48 euriga töö ette võtma. 

Äkki siis sooveldamine on pikk töö. Mul pole aimugi mida see tähendab aga seda ka tehti ja klapid said ka regullitud.
Wikipeeadia andmetel soveldamine on lihvimine? Et "saada tihedalt sulguvaid (hermeetilisi) liiteid." Igal juhul sellist tööd kokku lepitud ei olnud.
Edit: "ilma selleta on tihendite vahetus mõttetu, sest kohe hakkab uuesti lekkima."
Wikipeeadia andmetel soveldamine on lihvimine? Et "saada tihedalt sulguvaid (hermeetilisi) liiteid." Igal juhul sellist tööd kokku lepitud ei olnud.
Edit: "ilma selleta on tihendite vahetus mõttetu, sest kohe hakkab uuesti lekkima."
Tihend on selleks et õli ei satuks klapi ja juhtpuksi vahelt silindrisse,aga kui puks on kulunud siis pole pikemas perspektiivis sellest kasu.
Soveldamine on selle jaoks et klapi ja klapipesa vahel ei oleks ühtegi läibilaskvat kohta vältimaks kompresiooni kadu ning ka ehk pikaajalisel sõidul klapi ja pesa ärapõlemist.
Nagu sinu jutust võib järeldada et nad tahavad ainult klapisääretihendite vahetuse eest 48 eur-i saada siis see on apsurdne,ja veel et mitu päeva hiljem.
Soveldamine on selle jaoks et klapi ja klapipesa vahel ei oleks ühtegi läibilaskvat kohta vältimaks kompresiooni kadu ning ka ehk pikaajalisel sõidul klapi ja pesa ärapõlemist.
Nagu sinu jutust võib järeldada et nad tahavad ainult klapisääretihendite vahetuse eest 48 eur-i saada siis see on apsurdne,ja veel et mitu päeva hiljem.
Ei no kui me räägime lisaks veel sooveldamisest ja klappide regullist, siis on juba tegemist väikestviisi kaaneremondiga ja uhkemad töökojad alla 2 tunni sellise asja eest ei panegi.
No jah eks sellised need episoodid elus ongi. Üks räägib ühte, teine teist. Alguses räägitakse labasest klapisääretihendite vahetamisest siis tuuakse vaikselt sooveldamine teemasse ja lõpuks jõutakse kanalite portimiseni välja? Äkki oligi sedasi, et õpipoiss pidi sääre tihendid ära vahetama ja omaalgatuslikult kukkus veel sooveldama. Töökoja omanik sai teada, et wtf, selle aja eest ta ju raha ei saanudki mis sai tööpäevast ära raisatud ja nüüd soovibki lisa. 

Sierra Is
Ma õppisin täna alles mis see sooveldamine on... ei pannud seda väikest detaili kirjas ennem tähelegi. Aga jamh raha küsib sama mees kes tegi, väike ettevõte.
Kanalite portimisest tean ma sama palju kui sooveldamisest eile. Ärge mu rumaluse pärast väga kõvasti lööge
Kanalite portimisest tean ma sama palju kui sooveldamisest eile. Ärge mu rumaluse pärast väga kõvasti lööge

Meie ei löögi, arve summa annab lahtise käega. Aga mängi seal töökojas ka sama jutuga lolli nagu siin. Ütle, et ei saa millestki aru ega tea midagi ning raha ei ole ka.
Sierra Is