Sierra '88 2.0 - rinu

Kasutajate pikendused
Vasta
rinu
Webmaster
Kontakt:

Re: Sierra '88 2.0 - rinu

Postitus Postitas rinu »

1. katse - süüde olemas, starter ei käi
2. katse - starter tegi pool pööret
3. katse - starter pööras aeglaselt
4. katse - starter pööras kiiresti

Käivitada ei õnnestunud :( Vist on süüde valesti või ma ei tea... enne 4. katset sai 5l bena juurde valatud, et kütte probleem välistada.

Homme hommikul lähen keeran süüdet paar hammast, siis on mitte autodata vaid kollaste märkide järgi paigas, nukal ja süüte rattal on samasugused kollased lärakad peal, ju siis on nad selleks. Mina neid märke ei teinud, need olid enne seal. Lahti võtmisel ei vaadanud neid märke...
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Vanal veepumbal sain paar nädalat tagasi siis visco siduri kätte, välja puurimise teel. Selline väga kirve meetod aga midagi muud ei aidanud.
Eile hakkasin uut veepumpa külge panema aga pakist välja võttes ma ehmatasin päris korralikult. Külje peale oli auk sisse puuritud. Läksin päris paanikasse seal, et kuidas krt ma selle nüüd kinni saan ja miks seal mingi auk sees on. Hiljem uurides selgus, et jahutusvedelikk sinna ei jõuagi ja et ka vanal pumbal on selline auk. Vanal pumbal oli see paksu õli täis mitte polnud plomm ees nagu ma esimese hooga vaatasin.
Peale uue pumba külge keeramist tahtsin rulliku vanalt pumbalt võtta aga visco mutter jäi ette. Lõpuks taipasin pumba kruustangide vahele panna ja siis 32 võtmega sain lahti keerata, keere oli tõepoolest valepidine.

Aga nüüd lähen proovin süüdet keerata, oma loogika järgi varasemaks. Täna tahaks ikkagi käima saada.
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Käima ikka ei saanud. Säde on olemas, kütust ka nagu tuleks aga ei lähe käima. Keegi teab kuidas süüde täpselt paika saada? Vajan abi sellega.

Hetke seis:
Pilt

Autodatast pilt mille järgi teha üritasin: http://rinu.net.ee/sierra/rihm.PNG" onclick="window.open(this.href);return false;
XcosworthX
fanaatik

Postitus Postitas XcosworthX »

ma vaatan,et mägiaivar ruulib siis autol kapoti all :mrgreen:
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Väheke odavam kui uusi voolikuid osta :D

Aga jamh nüüdseks 8. katse tehtud ja tulemust ei ole. Ei luba ega törtsu ka ega midagi.
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

Kas ohc mitte nuka märk ülevalpool pole ehk siis klappikambri kaane peal (muidugi pead ei anna) ise lappasin ohc viimati ca 3a tagasi.
Nukk oleks nagu pool ringi valesti. :roll:
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
erx
aktivist

Postitus Postitas erx »

IvoK kirjutas:Kas ohc mitte nuka märk ülevalpool pole ehk siis klappikambri kaane peal (muidugi pead ei anna) ise lappasin ohc viimati ca 3a tagasi.
Vahetasin enda omal huljuti veepumpa ja oli ikka all, Ladal on näiteks üleval. Kusjuures ma käisin ise seda autot vaatamas ja vända-nuka märgid olid paigas, ma arvan et jagaja on lihtsalt nihkes. Sellest autodata skeemist ei saa aru, ütleb et nr 4 peab ka olema paika pandud aga mille järgi seda tegema peaks?
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

IvoK kirjutas:Kas ohc mitte nuka märk ülevalpool pole ehk siis klappikambri kaane peal (muidugi pead ei anna) ise lappasin ohc viimati ca 3a tagasi.
Võib olla küll, hetkel ei löö üldse ette mis moodi need märgid ohc-l olid, erx sa enda moto järgi ei proovinud tal märke paika panna.?

Ehk saab nii, kui märgid paigas ja jagaja rootor keerata esimese silindri peale. Kui miskit ei toimu, siis nt käivitamise ajal teine keerab ühele või teisele poole jagajat, siis peaks ehk käima ka minema.
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Nonii lõpuks kuulsin tarka juttu ka siis. Erx teadis rääkida, et kui olen muud asjad märkide järgi paika pannud siis rootor peab olema 1. silindri juures. Ma tegin esimese asjana täpselt vastupidi ja panin rootori vastas asuva 4. silindri juurde ja täna keerasin üldse paigast ära mingiste kollaste märkide järgi. Proovisin juhtmeid omavahel vahetada jms.

Homme siis lähen võtan rihma *jälle* :x maha, keeran uue info järgi asjad paika ja vaatame kas läheb käima või mitte.

Autodata skeemi kohta ütleks nii palju, et näete seal seda külge minevat juhet/pistikut eks. Tolle juhtme kohal kohe on mul 1. silindri särts. Järelikult seda skeemi peab lugema nii, et keera rootor sinna juhtme ehk 1. silindri poole. Ma ei saanud aru kumb ots kumb on ja panin teistpidi.
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Natuke hakkab juba lubama ja gaas põhjas teeb mõned mõnusamad törtsud ka. Aga käima ei lähe ikkagi. Mul on ideed otsas mida seal kontrollida. Märgid keerasin paika, rootori 1. silindri juurde ja tule seda oodatud tulemust.
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Süüte järjekord oli ka ikkagi valesti. Oli 1-2-4-3 aga peab olema ja nüüd on 1-3-4-2. Oma arvates panin õigesti kohe aga ei. Käima ikka ei lähe, aku tühi ja ka teise auto abiga ei saanud. Nüüd tuleb pikem paus jälle enne kui uuesti autole ligi saan, selleks ajaks orgunnisin aku täis laadimise. Kui täis akuga ka ei lähe siis tuleb järgmisi vigu otsima hakata.
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Täis akuga ka ei lähe. Mul on ideed otsas mida seal kontrollida. Kaldun arvama, et probleem pole süütes, sest seda on juba nii palju regullitud ja proovitud, küll juhtmed eri paigutustega ja rootor erinevates asendites jms. Ei luba midagi üheski seades.

E: Et siis iga kord kui käiama hakkab siis natukese turtsub ja edasi ei midagi.

E2: Sai siis proovitud ka jagaja keeramine käiamise ajal. Ei andnud mingit tulemust.

E3: Et mu teema liiga tekstipõhiseks ei jääks siis veidike MS Painti ka :D
Pilt
On siin midagi valesti? Soovib keegi oma auto pealt järgi vaadata kas see reaalselt on täpselt nii töötaval masinal?
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Multifunktsionaalne strutbar :D
Pilt

Tegelikult on asi naljast kaugel. Kohalikud teadjamad mehed ka ei oska midagi tarka öelda. See ju nii lihtne mootor, see ei mahu kellelegi pähe, et selline asi ei käi. Pildil nähtav olukord oli 4. küünla eemaldamiseks vajalik, muidu ei saa väga ligi. Proovisin siis küünlaid puhastada ja valasin mootorisse õli juurde jms... aga ei käi see mootor, ainult veitsa lubab. Täis akuga alustasin eile, nüüd aku juba suht lahjaks jäänud, nii palju juba proovitud.
Esimene lumi on maas, tahaks juba liikuma saada.
erx
aktivist

Postitus Postitas erx »

Minumeelest on sul rootor ikka paigast ära, 1. silinder peaks olema enamvähem seal kus on sul joonise järgi 3.
xr4
fanaatik
Kontakt:

Postitus Postitas xr4 »

jagaja kaant andis sel vist kahte pidi peale panna, kas iga kord oled selle kaane õigesti peale pand, kui kruttind oled seda?
XR4iPilt
Vasta