Tühikäigul pöörded kõiguvad
Tühikäigul pöörded kõiguvad
Tere. Probleem siis selline, et ühel hetkel lihtsalt ei hoidnud enam tühikäiku. Jama hakkas peale paari kiirendamist, mootor oli töösoe. Pöörded kõiguvad umbes 1000-väljasuremispiirini kuid ometigi välja ei sure. Varem oli kõik korras, nüüd nagu äkitselt hakkas selline jama... Samas kui gaasi pisut anda töötab mootor ilusti ja ühtlaselt ainult, et sõidu ajal kipub kohati vaikselt paar korda jõnksutama. Mootor on 2.0 karpa 74kw aastast 88. Teema tegin, kuna otsing ei andnud nagu reaalseid lahendusi probleemile.
Re: Tühikäigul pöörded kõiguvad
Minu 1.6 karpa hakkas samamoodi tegema, kui vaakumvoolikusse pääses lisaõhku. Mul oli ühe vaakumvooliku jagaja küljest pime ära kadunud ja hakkas sealt lisaõhku vahele võtma. Seetõttu ei tekkinud tooreklapivoolikusse piisavat hõrendust(mitte õhuklapi) , mis põhjustaski pöörete kõikumist ´u. 900p/min. ja väljasuremise piiril. Soovitan kõik vaakumtorud üle kontrollida, et seal õhulekkeid ega lahtiseid otsasid ei oleks.
samas, mina sain lahti sellisest veast karpa ja kollektori vahelise tihendi vahetusega - loodan et oskad ikka papist korralikke tihendeid teha
, vastasel korral võid selle ehk mõnest poest osta, kuid hind võib sind üllatada 
nendime, et peale vaadates oli ka vana tihend täitsa ok, kuid näed, ei täitnud enda ülessannet teine

nendime, et peale vaadates oli ka vana tihend täitsa ok, kuid näed, ei täitnud enda ülessannet teine
-
- kasutaja
mul on sama mure 2.0 -dohc- mootoriga :S
Ford Sierra 2.0 -dohc- ,Manuaal ,Hall sedaan 91a
Nurgalt Ilmus Üks Hele Ford ,Manuaal Jälle Sülgas Tuld
Nurgalt Ilmus Üks Hele Ford ,Manuaal Jälle Sülgas Tuld

mul täpselt sama mure OHC mootoriga ( 2.0)
Tühikäigu mootor äkki sodi täis.?
Pritsungil võiks tühikäigu mootori tõesti üle vaadata ja puhastada.. Muidugi võiks tihendi ka üle kontrollida. Potensiomeeter võib ka jebida. Ennem vaataks selle esimese variandi üle ja siis läheks teise kallale.
Enda omal ( 2.0 ohc 74kw) puhastasin just tühikäigumootori ära, ning asi toimib:)
Kui kauaks, seda ei tea.
Kui kauaks, seda ei tea.
Sellekohapealt võiks nii öelda, et ükski asi pole igavene;)
Mul endal aitaks kah see.

Mul endal aitaks kah see.

aga kus on 2.0 dohc-il tühikäigumootor, endal seda jama pole kui vaatan igavusest üle, kuid sõbral on sama mure kuid automark on teine, lihtsalt tühikäik mängib mingi minimaalselt 900-1100 vahel, autoks subaru imprezia gt keegi äkki teab murele lahendust tänud.
lisan siis jällegi pildi kus näidatud sierra gaasiklapi poteka kontrollimist nii ohc kui dohc mootoritel.
kui mul ohc mootoril see andur läbi oli siis pöörded kõikusid. oli ka sellist nalja kui täisgaasil piiraja ära kadus
samuti oli potekas vussis.

kui mul ohc mootoril see andur läbi oli siis pöörded kõikusid. oli ka sellist nalja kui täisgaasil piiraja ära kadus

elukutselt eestlane
harige mind,mis on potensiomeeter ja kas asi võib ka lambdast olla?või lambda ei lennuta pöördeid 0-1000rmp-mini?
Potensiomeeter ehk TPS (ingl nim) või Gaasiklappi asendi andur. Kuidas keegi seda nimetab.waher kirjutas:harige mind,mis on potensiomeeter ja kas asi võib ka lambdast olla?või lambda ei lennuta pöördeid 0-1000rmp-mini?
Mis moodi ta sul pöördeid lennutab 0-1000

Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
võta lambda juhe lahti kui edasi tõmbleb siis asi millegis muus
waher kirjutas:harige mind,mis on potensiomeeter ja kas asi võib ka lambdast olla?või lambda ei lennuta pöördeid 0-1000rmp-mini?
elukutselt eestlane
lambda juhtmed lahti ja ikka kõigub....millele tuleks rõhku panna?mis puhastada mis üle kontrollida oskab keegi aimata?