Ford Sierra 1.8td 90a - ValgeKotkas
-
- Klubi juhatus
- Nimi: Tarmo
Re: Ford Sierra 1.8td 90a - ValgeKotkas
Bomsch vist kuival
Tahad rohkem rattaid keerama saada, siis abiks on Scorpio latt. Sellelt varraste otsast tuleb küll veidi maha lõigata, kuid nurka tuleb juurde.
-
- Klubi juhatus
- Nimi: Tarmo
räägi lähemalt
Siin aegu tagasi figureerinud Molotov51 sõnul Scorpa lati roolivarraste otsast keermestatud osa 15mm maha lõigata (vajadusel keeret keermelõikuriga pikendada) ja nii mõlemalt poolt.
-
- aktivist
Tuleb uurida ja kuskilt Scorpa latt mõõtmiseks hankida, äkki on tõesti huvitav asi... sinna veel seibe ka otsa ja
Iseenesest ma pean arvatavasti külgkallet juurde hankima ja silda veits ümberpuurima, seega pikemad rooliotsad ei olekski võibolla probleemiks.

Venikummi
-
- aktivist
Sai eile just tehtud
Aga siiski uurin, kuidas maksimumi välja saada. Kasvõi lõbu pärast.
Ega sul ei olnud scorpa varuosadeks või see ammu latiga metallis?

Venikummi
Mul on 1 scorpa latt, ühelt poolt lekkis ja torud ussitanud, võin ta niisama ära anda - ehk saad osi või aretad sellest midagi.ValgeKotkas kirjutas:Sai eile just tehtudAga siiski uurin, kuidas maksimumi välja saada. Kasvõi lõbu pärast.
24v
-
- aktivist

Tagumised vedrud istuvad enamvähem hästi püstakusse

Venikummi
-
- aktivist
Leidsin endale lõpuks hästi võimsa starteri - uuema malli V70 Volvo 2.4 D5 pealt - 2.2kw peaks teine olema (kataloog lubab Sierrale 1.8kw, kui just pole "külma kliima variant").
Mure hakkas aga kui tuli välja, et kaasaegsematel starteri rootoritel on võlli hammakad väiksema läbimõõduga. Nüüd pean leidma kolmanda, samuti kaasaegsema starteri õige pendiksipikkusega, millel oleks samuti väiksema läbimõõduga rootori hammakad, ehk siis väiksema läbimõõduga planetaarülekanne. Vahetaksin õige lõpphammaka võllile peale ja asi oleks ants. Loodan, et leian kuskilt sellise pendiksi. Ei teagi kuhu külla minna, mõned spetsialiseerunud remondikohad ehk...?
Scorpa esipidurid olen kuskile ära kaotanud. Ei mäleta enam, kuhu pistsin. Õnneks aga hakkasin oma kettaid mõõtma ja tuli välja, et läbimõõt on neil sama, mis mu Scorpa "suure piduri" komplektil - 260mm. Huvitav, kust on sellise asja peale sellised pidurid juhtunud. Remontkomplektid sisse lükata (mäletan, et üks kippus mul kinni jääma, kuigi kolvid on seest nagu uued) ning uued klotsid sebida, sest mu eelmised "uued" olid poest ostetud diiselsierra mõõdus
ehk siis üsna väikesed.
Mure hakkas aga kui tuli välja, et kaasaegsematel starteri rootoritel on võlli hammakad väiksema läbimõõduga. Nüüd pean leidma kolmanda, samuti kaasaegsema starteri õige pendiksipikkusega, millel oleks samuti väiksema läbimõõduga rootori hammakad, ehk siis väiksema läbimõõduga planetaarülekanne. Vahetaksin õige lõpphammaka võllile peale ja asi oleks ants. Loodan, et leian kuskilt sellise pendiksi. Ei teagi kuhu külla minna, mõned spetsialiseerunud remondikohad ehk...?
Scorpa esipidurid olen kuskile ära kaotanud. Ei mäleta enam, kuhu pistsin. Õnneks aga hakkasin oma kettaid mõõtma ja tuli välja, et läbimõõt on neil sama, mis mu Scorpa "suure piduri" komplektil - 260mm. Huvitav, kust on sellise asja peale sellised pidurid juhtunud. Remontkomplektid sisse lükata (mäletan, et üks kippus mul kinni jääma, kuigi kolvid on seest nagu uued) ning uued klotsid sebida, sest mu eelmised "uued" olid poest ostetud diiselsierra mõõdus

Venikummi
-
- aktivist
Õõtsad said uued puksid ja veidi omatuuningut

Istusin sisse ja.... kohutavalt pettunud. Tulid meelde mälestused, et kahjuks pole mul Sierras kuidagi mugav istuda. Ei ole ikka
Mõtlen, et istmekinnitused ja vastavad kerekohad tuleks vist täielikult kuidagi ümber teha, et istet mõned sentimeetrid madaldada. Võibolla siis saaks Sierrast asja ka... Praegu aga enam seda tegema ei hakka.
Kerge masekas, kuid mis seal ikka, enam lõpetada ei saa.

Istusin sisse ja.... kohutavalt pettunud. Tulid meelde mälestused, et kahjuks pole mul Sierras kuidagi mugav istuda. Ei ole ikka

Mõtlen, et istmekinnitused ja vastavad kerekohad tuleks vist täielikult kuidagi ümber teha, et istet mõned sentimeetrid madaldada. Võibolla siis saaks Sierrast asja ka... Praegu aga enam seda tegema ei hakka.
Kerge masekas, kuid mis seal ikka, enam lõpetada ei saa.
Venikummi
-
- aktivist
Esialgselt prooviks kinnitamata asjad külge visatud.
Saab veel seadistatud

Saab veel seadistatud

Venikummi
Selle rooliotsa liigutamisega saavutabki pmst maksimumnurga, sest kohe jääb stabikas ette, praegusega setupiga sa rohkem ei saa kahjuks.
Ford Scorpio Ghia Cosworth 94a.
Ford Sierra 4x4 Dohc 91a.
-
- aktivist
Stabikani on mul kaks miljonit ruumi, sest "venikummid" ja

ning õõtsade kinnituskohad ka muudetud.
Aga jah, ega rohkem ei oleks väga mõtet vast ka, seegi juba oli üllatuslikult ulmeline nurk.

ning õõtsade kinnituskohad ka muudetud.

Aga jah, ega rohkem ei oleks väga mõtet vast ka, seegi juba oli üllatuslikult ulmeline nurk.
Venikummi
Flants muidugi päästab seda vastu stabikat minemist, aga muidu venitatud rehv ei päästa, omast kogemusest võin öelda et enne kui rehv stabikasse jõudis oli velg juba vastas, aga kui said ilusti asjad paika siis on bueno.
Ford Scorpio Ghia Cosworth 94a.