See oli täpselt aasta tagasi, kui minust sai Sierra omanik.

Onu ostis selle auto kindlustuse oksjoni pealt mõttega teha sellest endale sõiduvahend, kuid siis tulid uued projektid ja Sirje jäi nukralt männi alla kükitama

Auto südameks on 2.0 DOHC, kõik mootorist tulevad 88 kilovatti suunatakse maha läbi tagarataste, käike vahetatakse manuaalselt kangi abil. Auto tarbib originaalis bensiini, kuid ilmselt kallid kütusehinnad on kellegi sundinud autole gaasiseadme lisama. Varustusena võib mainida, et olemas on esimesed elektriaknad, katuseluuk, väga sportlik rool ja RS-i tiib tagumisel luugil

Seismine oli autole kasvatanud paksu sambla kihi, lisaks sellele olid auto küljekarbid muutunud suures osas huumuseks.
Kui auto sai koju toodud, hakkas esimese asjana pihta lammutamine. Salongi tõstsin autost välja, et tutvuda olukorraga. Üldiselt oli seis kehva, karbid puudusid suures osas, VIN-kood oli põhja küljest ära kukkumas, esimesed istmed hakkasid vaikselt läbi põhja vajuma. Sirje värvipind oli samuti suhteliselt kehva, lakki koorus meeletus koguses. Vahepeal tekkis isegi mõte auto onule tagasi viia, aga õnneks ei anna ma nii lihtsalt alla.

Siin on näha suurim rooste poolt puretud kohta, milla vaatamiseks ei pea kummarduma. Näiteks uksed olid antud isendil rooste poolt suht puutumata jäänud. Ainult ühe külje ustel oli liistu all veidike rebast.

Luuki pold onu vist kõik need aastad kordagi avanud, seal oli suuremas koguses niiskust, kuid õnneks kalad ja konnad ei ujunud mulle vastu.

Siin pildil on gaasiasjanuduse aju, mis oli pandud kunde istme alla peitu

Ning sellised olid istmete kinnitused

Niisugune oli aasta tagune seis. Vahepeal on palju aega mööda läinud, Sirje on käinud sellel ajal erinevatel operatsioonidel ja lõikustel, kõik selle nimel, et näha vähemalt sama hea välja kui aastal 1990 tehasest välja veeredes.
Mina proovin foorumi vahendusel teieni tuua väikese osa nähtud vaevast, vaikselt kirjutan siia, mis on aasta jooksul tehtud ning proovin jõuda "olevikku". Saladuskatte alla võin öelda, et Sirje läigib juba päris hästi ja praegu on mõttes minna ülevaatusele teisel mail. Loodan selleks ajaks auto kokku saada.
Head uut aastat ka kõigile tegelastele siin foorumis!