See ots millega kollektor kaane külge kinnitub on ju sama. Aga mul karpa koos kollega olemas.
Kuna mootor niikuinii maas hetkel, siis mõtlesin, et võiks kaanega natuke teha midagi. Aga kuidas malmil selle freesimisega lood on muidu... kas tehakse seda asja sierradel kah? Muidu see pidi päris hästi mootorit erksamaks muuta (Mossel mul on see asi juba tehtud ja sigullil teen kah tõenäoliselt, kui asi sinnamaani jõuab. Aga neil on alumiiniumist kaaned ja tükkmaad lihtsam see asi)
Ja hooratast natuke kergemaks äkki?
Kallid karpad on mõttetud, kui mootorist õhk läbi ei käi. Alustada võiks ikka põhiasjadest nagu nukkvõll, surveaste, klapid, pordid, alles seejärel paigaldada mingid ülikallid karpad.
Fordidel stockis leiduv Weber DGAV karpa on täiesti piisav kuni 140 hobujõuni.
Natuke surveastme tõstmist ei tee ka stock autole tõesti paha, 10-10,5 võiks olla optimaalne. See loomulikult eeldab 98 bensiini, samas selle hinnavahe 95-ga on mõttetult väike, niiet pole vast probleemi.
OHC puhul soovitatakse maha freesida enne plokist, alles siis kaanest (kui plokist nii palju võtta ei anna kui vaja). Ja kui juba mootor pulkadeks on, siis soovitan ka põlemiskambrite mahud vedelikuga ära mõõta, tehasetoodangul on vahel suured tolerantsid ning ebaühtlane surveaste on hullem kui ühtlaselt madal.
Kui oled huvitatud ning lubad, et kui selle järgi ehitamiseks läheb, siis ostad poest ka paberkoopia, siis võin jagada pdf-ina üht asjalikku raamatut OHC tuunimise kohta (Des Hammilli oma).
Ei mingiks suureks tuunimiseks mul just ei lähe, mõtlesin ainult seda kaane freesimist lasta teha... see ei ole väga kallis. Natuke ehk annab särtsu juurde. Kollektoreid natuke lihvida siledamaks ja sisselaset poleerida. Peaks vast natuke mõjuma
Ehk saab peaaegu selle 85kw välja sealt, pritsungit küll ei ole ja mootor kah natuke kulunud juba
Aga kas plokk kah tal samast materjalist, mis kaangi
Kaane puhul pidi võrreldes sigulliga(alumiiniumist kaan) freesimine aega võtma u. poole rohkem ja seepärast töö ka kallim.
siim789 kirjutas:aga kas plokk kah tal samast materjalist, mis kaangi
Kaane puhul pidi võrreldes sigulliga(alumiiniumist kaan) freesimine aega võtma u. poole rohkem ja seepärast töö ka kallim.
Kuna mootor niikuinii maas oli, siis tuli lihtsalt selline mõte. Ei taha eriti raha kulutada tuuningu peale aga kuna see üks odavamaid varjante, siis tahtsingi teada, et kas on mõtet üldse. Ja siit saingi põhimõtteliselt vastuse
Mootor läheb mul Taunusele 1.6 asemele ja tõenäoliselt peaks vahet ka stock mootoriga tunda olema ju
Niiet siis vist ei hakka midagi ümber tegema.