Ford Sierra 2.0 OHC/1987 - Dexter

Kasutajate pikendused
Suletud
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

Ford Sierra 2.0 OHC/1987 - Dexter

Postitus Postitas Dexter »

niisiis....pisike ajalugu selle auto saamise kohta:

Kuskil 2006a. septembris tuli suur soov järgmist autot endale saada...kuna vana moskvich hakkas ää tüütama..sai siis auto24 lahti löödud ja uuritud..mida saab nii kuni 10 000eek eest...vaatasin nii volkarit ja ka teisi marke...kuid silma jäi üks sierra ...1987 aasta väljalase...selline kistall sinine...(Saksa keeles "kristalblau/D" vms.).ja hinnaks küsiti 8000eek...hakkasingi siis telefonitsi uurima...et kas kindlustus ja üv tehtud jne..uurisin ka teisi silma jäänud autosid..kui just see hakkas kõige rohkem meeldima..sai siis kohale mindud ning tehtud pisike test sõit...see kulges edukalt..pidurit töötasid edasi läks kah kuid häirima jäi klõbin mootoris..põhja kaesin kah üle...paistis ok....peale mitme tunnist mõtlemist ja otsustamist..sai ta siiski ää toodud..ja nii ta mulle siis saigi..

Täpsem info autost:
-Edasi viivaks jõuks siis 2.0 OHC karpaga
-1987a. väljalase
-Taga pisike toonring
-Kesklukustus puldiga
-Klaasist katuseluuk
-Esi istmete vahel käetugi
jne.

Autoga tehtud/vaja teha:

-Esimese asjana tuli tal vahetada kardaan..kuna see otsustas esimese kaapeka peale pooleks minna....ja mitte rist...vaid toru ise läks pooleks!!

-Järgmiseks tegin õli ja hammasrihma vahetuse..kuna eelmine omanik ei teadnud..millal ta oli viimati seda teostanud.. :?

-Siis jõutsin järgmise detailini..tagumised piduriklotsid

Nende asjadega siis esialgne remont lõppes...
-Olin saanud juba ~10 000km sõidetud..kui otsustas minna siduri tross..ja Kersti mind pukseeris vanavanemate garaaži :lol:

-Järgmiseks hakkas laguma mootor..ja peale pikki jääraja sõite ja suurt harjutamist otsustas aiste vahel olnud mootor minna pensionile see siis juhtus kuskil veebruari keskel...olin juba mõtlemas et nüüd siis on selle autoga kõik..ning olin juba mõtlmas järgmist soetada..kuid üks sõber pakkus et osta tema ford granda vms.. :? mootor ära..et ~25 000km tagasi oli sellele tehtud kap. rem. ...ja kui ta ütles hinna mis ta selle eest saada soovis..siis võttis mind juba mõtlema..et kas tasub..kuna kere oli hakanud selle tallinna soolaga juba tublisti roostelaike näitama hakanud....kuid peale nädala otsustamist..sai ikkagi sõbra juurest mootor ära toodud..ning peale pikki päevi..õnnestus see mootor ka minu auto aistevahel tööle saada..kuigi..nendime seda...et enda mootorilt pidin panema pea kõik ...ostetud mootorist jäi põhmõtteliselt ainult see kõige suurem osa...plokk, plokikaas ja õlivann..ning osad mis on nende sees :lol: põhjus lihtne...sierra ja granda mootorid tsip erinevad..kuigi põhi sama....moori vahetusega sai ühtlasi vahetatud kah siduri survelaager,käigukasti padi.....mootoril siis sai pandud uued mahlad (kaasaarvatud tosool), hammasrihm..see siis oli algul kõik..peale ~100km läbimist hakkas kannatamatuks heliks jälle klõbin ja hakkas silma ka et klapikambri kaane vahelt ajab õli..selge see...sai ostetud uus tihend sinna ning kaas sai maha võetud...ja oh imestust....ühel silindril oli ühe klapi reg. kruvi täitsa lahti..(jutt ostmise ajal et ~25 000km tagasi on tehtud kap. rem vastas tõele kuna nukk paistis nagu uus).....sai siis klapid vahed paika pandud ning mootor töötas vaikselt ning ühtlaselt.. :P

ahjaa...viimane asi mille vahetasin oli vasak tagumine piduri töösilinder...

oeh...see jutt siis mineviku kohta....nüüd siis tulevik..:D....plaan vahetada roolilatt ning panna korralik tagastange...siis prrovida läbida üv..kui see ei õnnestu (kere rooste pärast)..siis arvan et võtan ette ka keretööd...aga kui läheb läbi..siis hoian teda enda valduses ~1a. ning siis võiks küll juba järgmise sierra muretseda.. :lol: kuna teine juba suht vanake...ning sooviks pensile minna..

see siis on pisike jutuke minu autost..pildid panen siis kui saan enda arvuti taha... :lol:
Bengt
aktivist

Postitus Postitas Bengt »

Eks see väike klõbin on igal sierral iseloomulik 8)
tamar
Moderaator

Postitus Postitas tamar »

Bengt kirjutas:Eks see väike klõbin on igal sierral iseloomulik 8)
Võibolla sinusierradel küll. Minuomal mitte ja arvan et ka teisi massenaid millel pole iseloomulikke klõbinaid mootoris.

Aasta sõidad ja ostad uuema sierra kuna see liiga vana :lol: . Kui ühte ehitada siis lõpuni :wink:

EdU :wink:
Ford Sierra 2,9 V6 Cosworth Ghia 143kw 1989a ootamas oma aega
Transitipeale üleläinud...
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

tamar kirjutas:aasta sõidad ja ostad uuema sierra kuna see liiga vana :lol: . Kui ühte ehitada siis lõpuni :wink:

EdU :wink:

see on hetkene mõte ..tegelikkust aga ei tea me keegi..kui see pole olnud....ja juhul kui läheb ilma kere töödeta üv läbi..
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

niih...eile sai siis käidud tagastange uuringut tegemas Tallinna lähiümbruses.. .ja polegi need hinnad nii hirm suured..kui väidetakse..kuid jama lugu see..et hetkel polnud kummaski lammaris stanget olemas :cry: ...ühes pakuti luukpära oma..aga see nagu aru saanud olen..ei istu sedaanile?? :? ...aga noh...vähemasti sain roolilatile vajaliku uue puksi Volta autost...nüüd siis tuleb rooli osa ette võtta..ehk täna...kui ilm ilus tõotab tulla.. :P
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

vot nii...jällegi eile...kui mõtlesin et vahetan selle roolilati puksi ära..avastasin..et seal on üks munakas kah otsas..seega..sellega ei viitsinud aega raisata..ning hakasin otsima müstilist tosooli kadu....nimelt....keis seisnes selles..et kui palju sa ka ei läbinud sõites...või auto seisis niisama...kadus tosooli täpselt max'ist min'ini....probleem lahenes veepumba vahetusega.. :lol:
kersti
Klubi auliige

Postitus Postitas kersti »

Sa oled ikka ettevõtlik küll, et viitsisid kahest mootorist ühe kokkupanemisega mässata.. originaal sierra mootoreid saab suht odavalt osta teatavasti.
Samas muidugi kogemused ei jookse kunagi mööda külgi alla ja mida rohkem isearetamist seda parem eksole :)
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

kersti kirjutas:Sa oled ikka ettevõtlik küll, et viitsisid kahest mootorist ühe kokkupanemisega mässata.. originaal sierra mootoreid saab suht odavalt osta teatavasti.
kui sa kuuled kui odavalt ma täiesti töökorras ja kap rem mootori sain..siis tasus mässata....ühesõnaga ...üks lilla rahatäht..ja asi minu..:D
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

mingid pildid kah siis lõpetuseks

lisan siis veel mootori vahetuse pildid
karvaendel
kasutaja

Postitus Postitas karvaendel »

Hoovis vahetasid :shock: Hull mees :wink:
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

hoovis muidugi!!..ainuke asi mis häiris..olid märjad ilmad...muidu sai kõigega hakkama..:)
tarmo1
lugeja

Postitus Postitas tarmo1 »

Teada, tuntud auto, mis oli enne Paides. Selle autoga ikka kihutati meeletult ja lõhuti teda ikka mõnuga :( . Omanik oli ikka tõeline rullnokk :?
Tean sellepärast, et see oli mu endise töökaaslase auto.
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

tarmo1 kirjutas:Teada, tuntud auto, mis oli enne Paides. Selle autoga ikka kihutati meeletult ja lõhuti teda ikka mõnuga :( . Omanik oli ikka tõeline rullnokk :?
Tean sellepärast, et see oli mu endise töökaaslase auto.
nujah..eks siis kui ostsin..oli nii veermik kui ka muu peale kere suht ok...kuid nuudseks..on see varuosad....kuna sain parema ja uuema sirtsu...ja ega minagi eriti talle helge polnud...sai ikka piinatud kah..aga juhtus see mis juhtus..lopuks oli mootor otsas..aga tegin ta vahepeal korda kah..ja sain ennem uv loppu veel soita..tegin siis mootori vahetuse...

siin siis moned(esimesed) pildid ennem pakkudele tostmist
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

nonii...lisame siis veel mõned pildid selle auto eluteest...
on küll kaua aega mööda läinud ja muutusi palju..nagu piltidelt näete..siis on ta loovutanud isegi plekki...rääkimata paljudest varuosadest...plekk detailid lähevad siis minu "uue" sirtsu külge..ja ka mõningad muud varuosad...

nüüd siis pildid...
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

ahjaa..siit lingilt saate näha siis kuhu need jupid lähevad..:)
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

Lukustagem teema... R.I.P
Pilt
Suletud