M: 1,8 TD universaal valge varuosadeks

Jäid jupid üle või otsid mingit juppi, anna teada
Foorumi reeglid
Teema tõstmine mitte enne 7 päeva mõõdumist eelmisest postitusest. Alati võib lisada uut hinda või uut infot.
KONTAKT andmed (tel number, meil, msn, skype vms).
Dokumentide ostu müügi kuulutused on keelatud.
wiki432
turist

M: 1,8 TD universaal valge varuosadeks

Postitus Postitas wiki432 »

Tere! Kohe alguses pean ära mainima, et ma ei ole ise sierramees, vaid see auto, millest jutt tuleb, on ühe mu sõbra oma, kellel ei ole endal aega jupeldamisega tegeleda. Tegu siis 1992a. universaalkerega valge ja 1,8TD mootoriga autoga. Ostuhetkel oli vist 10 a vana. Aprillis 2005 sai mootorile (mille õli kulu ei olnud küll väga suur, kuid siiski kulus, ei mäleta enam, kui palju) tehtud järgnev remont: vahetatud sai saaled (vänt väga ilus, hinne 5), rõngad (hülsid head, rant vaevutuntav, hinne 4+), väntvõlli tihendid, klapisääre tihendid, klapikambrikaane tihend (vana oli vägagi ilus, kuid sai uus pandud ja pärast kahetsetud, kuna uus tihend annab tagant otsast läbi, aga vana oli juba selleks ajaks prügikasti läinud), karteritihend, plokikaanetihend, tõenäoliselt veel midagi, mis ei tulnud meelde. Klapid on soveldatud ja reguleeritud. Enne seda remonti on pandud peale veel tutikas starter, eelsüüteküünlad ja veepump, aga kuna, seda ei mäleta. Mootor sai vägagi hea. Järgneva suve jooksul sõitis masin maha umbes 5000km, õlikulu oli null. Sügiseks sai ülevaatus läbi ja kuna tegumine koopaäär vajas värviparandust, vasak külekarjap u 10 cm pikkust keevitust, aga aega ei olnud ja tegelikult polnud seda autot nii väga tarvis, kuna teine oli ka olemas, jäi Sierra talveunne. 2006a. aprillis sai auto polsterdus laiali võetud, et karbi keevitusel oleks julge tegutseda. Aga siis- kruvikeerajaga energiliselt tegutsedes selgus tõsiasi, et küjekarp on meetri pikkuselt altservast mäda, sisemine karp on põhja küljest lahti, koopaäär ei vaja mitte värviparandust, vaid keevitamist, pagasiruumi tala on pehme ja kui tagumisest vedrukandurist õnnestus ka ühest kohast kruvikeeraja läbi lüüa, kustus entusiasm lõplikult. Sai pakutud börsi kaudu seda autot terves tükis ja juppideks. Tervena ei tahtnud mitte keegi, aga esimestel talvepäevadel osteti libeda ilma pakett ära, st kapott, radiaator, esistange, tuled, iluvõre, parem esiuks. Pidurikettaid ja klaasipuhastaja hoovastikku ka ei ole enam. Kõik ülejäänu oleks saadaval tingimusel, et äravõetav detail mootori proovimist ei segaks. Ja muidugi see mootor, millest tahaks juppidele kulunud rahagi (6000eek ümber) tagasi saada. Uksed ja luuk hindele 5, roostet pole. Üldiselt on kõik, mis alles, suht tarvitamiskõlblik. Tagastangel on ainult keskel numbritule juures mõra ja keskmised kronsteinid plastikust eraldunud. Nüüdseks on auto arvelt maha võetud, asukoht Põlvamaal.
No ei ole mul allkirja
tamar
Moderaator

Postitus Postitas tamar »

Kus täpsemalt põlvamaal asud ?
Tel numbrit äkki ?
wiki432
turist

Tamarile saatsin priva,
No ei ole mul allkirja
wiki432
turist

Tagumist stanget enam ei ole, see sõidab nüüd Tallinnas ringi, teised osad ikka endiselt saadaval.
No ei ole mul allkirja
wiki432
turist

Kogu ülejäänud jahutusvedelik tuli välja lasta plokisoojenduse mahavõtmise käigus. Seega on mootori proovimine raskendatud. Seda plokisoojendust oli idee ühele teisele masinale peale panna, aga sinna ta ei sobinud. Tema tagasipanek sinna kõrgsurvepumba taha on aga selline nöök, et vabatahtlikult küll seda tegema ei hakka. Korraks käivitada ikka saab.
No ei ole mul allkirja
RealGSM
turist
Kontakt:

Postitus Postitas RealGSM »

saada oma kontakid ja asukoht. Läheb vaja võibolla sind :) omal ka 1.8 td universaal
PJack
turist

Postitus Postitas PJack »

MK3 uksepolstreid on?
wiki432
turist

RealGsm sai privasõnumi. Uksepolstrid on olemas, päris ilusad, parema esiukse polster võib veidi mustem olla, nimelt osteti see uks ära ja polster jäi kuhugi vedelema, ma ei suuda meenutada, kuhu. Võib- olla, et on korralikult ära tolmanud, kui satun auto juurde, vaatan järgi.
No ei ole mul allkirja
PJack
turist

wiki432 kirjutas:RealGsm sai privasõnumi. Uksepolstrid on olemas, päris ilusad, parema esiukse polster võib veidi mustem olla, nimelt osteti see uks ära ja polster jäi kuhugi vedelema, ma ei suuda meenutada, kuhu. Võib- olla, et on korralikult ära tolmanud, kui satun auto juurde, vaatan järgi.
Väga hea. Äkki saab pilte ka, kui sobivad siis võtaks ära :)
Shmel
aktivist
Kontakt:

Postitus Postitas Shmel »

Kui viitsid tõmmates käima panna :roll: siis palju starter maksab?
wiki432
turist

Käisin auto juures, polster oli natuke tolmune, tõenäoliselt pesu ikkagi tahaksid, aga kõik on terved. Hallid, keskelt veidi sinaka riidega kaetud Muideks, ma ei tea, kas universaali tagumised polstrid teistele sobivad. Pildid teen esimesel võimalusel. Starteri kohta kirjutan homme.
No ei ole mul allkirja
PJack
turist

wiki432 kirjutas:Käisin auto juures, polster oli natuke tolmune, tõenäoliselt pesu ikkagi tahaksid, aga kõik on terved. Hallid, keskelt veidi sinaka riidega kaetud Muideks, ma ei tea, kas universaali tagumised polstrid teistele sobivad. Pildid teen esimesel võimalusel. Starteri kohta kirjutan homme.
Mul on endal ka universaal, selle pärast küsingi :D
Ja kuna ma halle otsingi siis broneeriks ära need 8)
wiki432
turist

Starterist. See agregaat sai peale tehase kap. remondi oma, st. starterit ostes peab vana poodi tagasi viima. Remonditakse kuskilgi kas Taanis või minagi sarnast, mingid paberid olid ka kaasas, ei mäleta täpselt. Maksis miskit 1800 umbes. Peale vahetust sõitis auto umbes aasta, kulunud ei tohiks starter olla. Nii, et küsiks siis 1000 ringis.
No ei ole mul allkirja
wiki432
turist

PJack sai privasõnumi polstri piltidega.
No ei ole mul allkirja
RealGSM
turist
Kontakt:

Postitus Postitas RealGSM »

wiki432 kirjutas:RealGsm sai privasõnumi. Uksepolstrid on olemas, päris ilusad, parema esiukse polster võib veidi mustem olla, nimelt osteti see uks ära ja polster jäi kuhugi vedelema, ma ei suuda meenutada, kuhu. Võib- olla, et on korralikult ära tolmanud, kui satun auto juurde, vaatan järgi.
Pole ma mingit sõnumit saanud. Saadad uuesti ehk 8)
Vasta