Keskluku aju vms

Tuled, juhtmestik, elektroonika
Vasta
frenzo
turist

Keskluku aju vms

Postitus Postitas frenzo »

Tere

Olen uus sierra omanik ja ei jaga matsu veel.
Küsimus siis sellin, et kas kesklukul on mingi aju kah? Kui on siis kus?
Probleem lihtsalt selles et suutsin vist asja maha põletada.
Alguse sai asi sellest et juhi uksest uksi lukku pannes seest poolt, hüppasid lukud uuesti lahti, või kui kinni oli siis uuesti kinni. Aga kõrvalistuja uksest läheb ilusti lukku. Vahest tegi üldse nalja, et kinni-lahti-linni-lahti... No võtsin siis asja lahti ja nokkisin veits aga ajasin midagi lühisesse ja nüüd ei tööta enam üldse. Kahtlen et mootorid maha põlesid. Pigem mingi kaitse, relee, aju? aga ei tea kust neid otsida. Sierraks siis 92 aasta sedaan 2.0 -dohc-.
Ford Sierra 2.0 -dohc- 85kW '92
kalevipoeg
aktivist

Re: Keskluku aju vms

Postitus Postitas kalevipoeg »

Pole sel kesklukul mingit aju.Kaitse läbi.
kalevipoeg
aktivist

Postitus Postitas kalevipoeg »

frenzo kirjutas:Vahest tegi üldse nalja, et kinni-lahti-linni-lahti...
Arvatavasti ukse sees pistikud peetis.
Teet01
aktivist

Postitus Postitas Teet01 »

Ma pakun, et kõrvalistuja luku mehaanika tahab määrimist ja harjutamist. Asi nimelt selles, et uksed lähevad lukust lahti tagasi juhul, kui mingil põhjusel ühe ukse lukk ei lähe korralikult peale.
Kui sa keerad kõrvalistuja poolsest lukust, siis sa keerad lihtsalt ise jõuga ukse ilusti lukku, aga keerates juhiuksest kesklukumootor ei jõua kõrvalistuja lukku korralikult lukku lükata, sest mehanismid käivad raskelt, või on hoovastikus liiga suured lõtkud. Sama efekt toimub näiteks siis, kui sa jätad ühe esimestest ustest korralikult sulgemata, ka siis lükkab lukku keerates ukse uuesti lahti. Igatahes minul oli sama probleem, ja ma sain selle probleemi lahendatud peale seda, kui ma kõrvalistuja luku südamiku ja lukumehanismi ilusti ära õlitasin ja natuke aega edasi tagasi harjutasin.
Vasta