K: Termostaadi vahetus

Kapotialused jutud
Vasta
jans
turist

K: Termostaadi vahetus

Postitus Postitas jans »

2.0 Ohc 74 kw

Kus asub termostaat?
Kas vahetuseks tuleb kogu tosool süsteemist välja lasta?
Kas pärast tuleb ka jahutusvedeliku süsteem õhutada?
Teet01
aktivist

Re: K: Termostaadi vahetus

Postitus Postitas Teet01 »

Termostaat asub selles kopsikus, mis on ülemise jämeda radika lõdviku küljes. Keera see kopsisk maha ja termostaat on selle küljes. Kogu dosooli välja laskma ei pea. Lased selle lõdviku lahti, mis termostaadi juurde läheb. Niipalju kui välja jookseb, tuleb ka tagasi panna. Paratamatult pääseb süsteemi ka õhk sisse, seega õhutamine on ka vajalik.
Priit
Moderaator

Postitus Postitas Priit »

Kogu tosool välja ei jookse tõesti, aga samas ei teeks kogu selle vahetamine üldsegi mitte halba. Tavaliselt seda eriti tihti vahetama ei kiputa ja kui juba niikuinii soristamiseks läheb, siis miks mitte :wink: Ei ole ka rahaliselt suur väljaminek see kanistritäis jahutusvedelikku.
Mees peab nii palju jooma, et naine taararahast lõdvalt ära elaks!
jans
turist

Postitus Postitas jans »

5 liitriga saab hakkama?
Mis värvi vedelik sisse kallata ( sinine, punane, roheline)?
Priit
Moderaator

jans kirjutas:5 liitriga saab hakkama?
Mis värvi vedelik sisse kallata ( sinine, punane, roheline)?
no kõige kindlam on vast seda värvi panna, mis sul enne sees oli. Kuskil oli nendest erinevatest värvidest juttu kah, aga enam ei mäleta. Mul dohc-i läks rohkem kui 5 liitrit(ei mäletagi enam kui palju rohkem.6L äkki), aga eks see oleneb sellest, kui palju sa vana tosooli kätte saad seest.
Tehnic
fanaatik

Postitus Postitas Tehnic »

autodata järgi läheb 8L :wink:
XR4 2.9i
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

8l kanti läks minulgi
Priit
Moderaator

Tehnic kirjutas:autodata järgi läheb 8L :wink:
väga hea, ma juba ehmatasin, et miks mul algul tosool ära kadus. Kartsin juba, et ei õnnestunud plokikaanetihendi vahetus. Kui 8L peab minema siis klapib asi paremini.
OT eest peab muidugi vabandust paluma, aga rõõm oli suur :P

aga termostaadivahetuseks pole tarvis jõudu soovidagi, suht kiire töö :wink:

Ahjaa asjalik jutt kah-pärast korpuse kinnikeeramisega tasub maru ettevaatlik olla. Väga kergesti kipuvad puruks minema!!! OHC-l keerasin puruks ja DOHC-l kah
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

ma ei julge midagi eriti kõvasti enam keerata, kuna olen harjunud kõik puruks keerama, peaks endale vist moment võtme ostma
parmaat
turist

Postitus Postitas parmaat »

tere,

kuidas seda õhutamist läbi viia 1.6 OHC, 1987? Ja kas kogu vedeliku saab välja, kui alumine lõdvik lahti lasta? Kas süsteemist kätte saamiseks peaks ka käima korra panema, et lükkab välja?
tänades
contact
sõltlane

Postitus Postitas contact »

mina valasin paisuka pool täis ja puhusin üsna kõvasti sealt august sisse ja vaatasin, kuidas vedelik langema hakkas. kohe kallasin juurde, et õhku vahele ei lähe. nii valasin esimese 5 liitrit sisse esimesel korral. ja ikka jäi paak tühjaks sai ka teine kanku toodud. ja valatud max kriipsuni ja siis puhusin jälle paaki ja valasin juurde nii palju kui vaja oli et savutada norm. tase.

aga peaks saama ka mootori tööga õhu välja pumbata.
pool paaki täis mootor tööle. jätat mootori seisma ja siis kohe peaks näha olema, kuida vedelk vajuma hakkab.

mina seda teha ei saanud kuna valamisele eelnevalt oli mul mootori vahetus ja ei old veel kõik vajalikud toimingud lõpetatud.
€-contact
contact
sõltlane

Postitus Postitas contact »

parmaat kirjutas:tere,

kuidas seda õhutamist läbi viia 1.6 OHC, 1987? Ja kas kogu vedeliku saab välja, kui alumine lõdvik lahti lasta? Kas süsteemist kätte saamiseks peaks ka käima korra panema, et lükkab välja?
tänades
täielikult sa seda tühjaks ei saa isegi mitte siis, kui sa mootori tööle paned ja seisma jätad, ikka jääb tilk süsteemi. ka esimesse radikasse jääb tilk sisse. võid ju ülevalt lõdviku otsast sisse puhuda, et enam-vähem see tühjaks saada. see vana tilk, seguneb uuega.
€-contact
Vasta