Mootori vahetus

Kapotialused jutud
Vasta
Markus21
turist
Kontakt:

Mootori vahetus

Postitus Postitas Markus21 »

Nii. Mul siis hetkel 1.6 mootor ning 4-käiguline manuaal kast. Ning kui mul oleks sinna soov sobitada EFI 2.0 pritsung ning 5-käiguline manuaal. Siis mis seal täpselt tegema peaks.
Markus.
Ford Sierra 1.6
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Re: Mootori vahetus

Postitus Postitas Tarmo »

milline efi?
EFI = Electronical Fuel Infection
enamus sissepritsega mootoreid on efi'd
tamar
Moderaator

Postitus Postitas tamar »

Ehk kas siis OHC või DOHC

Mootor, juhtmestik, radikas, kapotialune temaatika (ala õhupuhasti jne), võimalik et ka käigukast ja kardaan, aga ise lammutand pole seega öelda ei oska 100%.

Lihtsam mõni doonor osta millepealt kõik saab, siis hea järjest ümber laduda.
Ford Sierra 2,9 V6 Cosworth Ghia 143kw 1989a ootamas oma aega
Transitipeale üleläinud...
simp
kasutaja

Postitus Postitas simp »

mõtlesin, et ei hakka uut teemat tegema.
ühesõnaga otsiksin vähet abi.
Ehk on kellegil Tallinnas piisavalt suur koht piisava tööriistakoguga, et saaks mootori ja käigukasti ära vahetada.
Lootus oleks leida keegi kellel on ka piisav "know-how" olemas ja oskaks nõu ja jõuga aidata. Endal esimene kord neljarattalisel mootorit+käigukasti vahetada.
Esialgu oli küll idee asi kodugaraazhis lahendada, kuid mõttetöö näitas, et see on pea võimatu.
muidugi ootaks abistajat kast õlut või vähet eeku, sõltub kuidas inimene ise arvab.
vahetus ise: tavaline ohc-to-is
elektriga saan ise pärast kodugaraazhis hakkama.
Eesti majandus seisab hetkel suure kuristiku serval. Valides Keskerakonna astume suure sammu edasi.
contact
sõltlane

Postitus Postitas contact »

mina just lõpetasin -dohc- vahetuse, aga lihtsam on teha seda kui sul kogu kupatus olemas on. juhtmed, aju ja mootorkoos kastiga.
Et mootor masinale tõsta pole eriline kunst. mootor läks maha ja peale 2 päevaga ajaliselt küll vähemaga. muud tegemised võtsid rohkem aega kui mootori peale ja maha tõstmine.
ega minulgi. see teab, mis 10 kord old ikka esimene. kui nüüd välja jätta see, et esimese sierra plekini puhtaks näppisin.
€-contact
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

proovi kristjaniga rääkida
simp
kasutaja

Postitus Postitas simp »

kõik vajalikud jupid kui sellised on olemas, teise auto peal lihtsalt.
aitäh tarmo, eks uurin kristjanilt vähet:)
Eesti majandus seisab hetkel suure kuristiku serval. Valides Keskerakonna astume suure sammu edasi.
simp
kasutaja

Postitus Postitas simp »

abistaja olemas. suured tänud kõigile kes kaasa aitasid mõelda.
suured tänud ka ivok-le:)
Aris
turist

Postitus Postitas Aris »

Kes Tartu kandist oleksid valmis abistama mootori vahetusega OHC - DOHC mootori vastu (kõige enam teeb muret vana mootori kätte saamine ning uue sisse panemine). Kes kui palju raha sellise asja eest kasseeriks?

Parimat.
SierraSõber
contact
sõltlane

Postitus Postitas contact »

miks sa muretsed ega see asi nii keeruline ka ei ole. kõik, mis kinni on tuleb lahti keerata, mis takistavad selle või nende asjade kätte saamist. juhtmed, torud ja poldid lahti ja tõsta maha. ecu juhtmetega on vähe väänamist aga saab ka seda.
mina sind paraku aidata ei saa kuna olen sinust liiga kaugel.
€-contact
Aris
turist

Postitus Postitas Aris »

Pole kohta ja ilmselt ka kõiki võtmeid, mida vaja võib minna. Kõige enam valmistab peavalu mootori füüsiline eemaldamine ja tõstmine aistevahele.
SierraSõber
Henn
fanaatik

Postitus Postitas Henn »

ma oma vanal sierral mis oli karpaga vahetasin mootori hoovis ära, käigukasti, käpad vist :roll: ja radikas eest ära(mis oli keerulisem kui ma arvasin, et tervelt ära saada) kapott ka maha tugev kõis ja mingi latt 2sõpra ning paari tunni töö. ning erilist võtmekogu pole vaja
Tauri53
kasutaja

Postitus Postitas Tauri53 »

Hetk tagasi lõpetasin ka ise sama tööga, algselt oli vahel siis 1,6 59 kW aga natuke hiljem tiksus aiste vahel juba 2,0 DOHC. Vahetusse läks: Mootori juhtmestik (koos ajuga loomulikult), radiaator, vahetasin ära ka roolilati sest 1,6 ei olnud roolivõimu nüüd ka see peal. Midagi üle jõu käivat ei ole. Mootori vahetus on lihtne aga see juhtmen*ss on suurem mõtisklemine. Mina ei hakanud käigukasti ega kardaani vahetama, alla jäid 1,6 kast ja kardaan, põhjuseks oli see et jätsin külge 1,6 hooratta sest see palju õhem/kergem.. hammustab pöördesse nagu noor kutsikas :mrgreen: ja sellega ei sobinud enam dohlaka kast kokku. Hiljem on plaanis panna 2,0 dohc reduktor et kiirus oleks vähe suurem, 90km/h sõites on 5 käiguga ala 2700rpm ja 100km/h on 3000rpm mida on natuke palju. Hiljem kui olin sõitnud mingi 10..20 km mõistisn et peab ära vahetama ka küttepumba sest see 1,6 oma ei jõua toita :( 1,6 on surve 3.0bar ja 2,0 dohc on küttepumba surve min 5 bar.

Jõudu tööle!
Tauri
Puksiirteenus, samas ostan kokku ka teie kasutult seisva sõiduki 59098384 Tauri.
Vasta