Sai siis endale paar nädalat tagasi üks must Ford Sierra toodud. Algselt anti mulle sellist infot: starter kutu, akut ei ole ning mootoririkkega ja veel see, et auto kauakaua seisnud. Aga noh otsustasin ikka ära võtta, lootes masinast asja saada.
Tuues:

Värv oli väga tuhmunud ja kole. Näpuga tõmmates jäid igalepoole jutid jne.
Siis sai autot lähemalt uuritud:
Ford Sierra
Aasta: 1992.a.
Mootor: 2.0 85kW DOHC
Värv: must
Lisad: 2x el. aknad, 2x istmesoojendused, signa+kesklukk, esi- ja tagaklaasisoojendus, esituledepesurid ja -kojamehed, kärukonks jne.
Veermik: hetkel all 13" plekid, millel mingid VALLAI taastatud peal
Audio: 4x Blaupunkti kõlarid, makki hetkel pole.
Kere seisukord pole väga hull, tagumised koopaservad on nats jamad. Isegi värv läks ilusaks !!
Minu tegemised:
Esiteks sai kohe starter maha võetud, seal oli see hammakas võlli peale kinni jäänud ning ei liikunud ette. Selle puhastasin ära ning starter töötab nagu uus.
Siis see mootorijama - http://www.sierraclub.ee/foorum/viewtop ... f=2&t=4677" onclick="window.open(this.href);return false; - siit teemast saate lugeda täpsemalt. Selle õnneks sain korda. Küll proovisin igasugu andureid ja asju, kuid lõpuks oli viga bensiinipumbas.
Signalisatsiooni töökorda pole jõudnud proovida, kuna pultidel patakad tühjad. Lähiajal tuleb ära katsetada.
Juhi iste ei lähe soojaks, kuid kõrvalistuja oma läheb ilusti - milles võiks viga olla ?
Hetkel pole lambda anduri ka küljes, pime seal ees. Kas peaks külge keerama, võtab ta väga palju rohkem kütust? Mõni ütleb, et vb hästi vähe võtab rohkem ning CO näitu ei saa ülevaatuseks normaalseks. See õige info ?
Siis loodaks auto alt leida LSD diffri, sõites sellest aru ei ole saanud. Seal diffri peal peaks olema mingi plekitüki peal mingi kood, eks? Kui seal kaks AA'd sees, siis peaks olema LSD, nagu ma olen aru saanud ? Eks pean selle järgi millalgi uurima.
Käsipidur töötab õnneks korralikult !
Prooviks ka selka vahelt ära võtta (kui pole veel võetud). Pole seda täpselt uurinud, mingi päev võtan lahi, siis näeb.
Põhja alt vaadates paistab vastu mootori poolt tulles 2 katalüsaatori moodi pauna ning siis 2 pütti. Kas tal on kat kahe-osaline või miks kaks ühesugust pauna on ? Kokku siis asju 4.
Siin mu kaks masinat:

Sinine - suveks, Must - talveks = vb jäävad asjad nii

Mu vend oli nii tore ja viitsis masinat pesta/vahatada/puhastada jne . Tänud talle.

Värv hakkab ilusamaks muutuma (tagumine uks on tehtud):

täitsa valmis:

istmed on täitsa mugavad ja värki.

Arvatavasti ongi plaanid teha see Sierra endale talvemasinaks. Tagavedu on talvel ikka kohustuslik ;D
Hetkel liikluses masin ei sõida veel - pole TÜV ega ka kindlustust.
Vot nii, natuke pikk teema tuli, aga pole hullu.
Eks avaldage arvamust ning andke ka häid ideid. Rohkem niukseid isetegemise ideid, kuna õpilase elu ei ole kerge. Loodame, et ikka talveks saab korralikult liiklusesse tulla sellega !