Tean et sirtsu toodeti 1,8 ja 2,3 mootoritega, vastavalt siis 55 ja 49kw. Aga huvi oleks paigaldada mingi vähe asisem mootor vahele. Kas keegi on kursis mida annab üldse vahele torgata. Mõtlen siis alates kuskil 80+ kw-st diiselmootorit. Ise mõtlesin kas siis uuem Mondeo(ligi 90kw), või Transit(ligi80kw), aga võite pakkuda ka muid variante. Audi ja Passat kasutavad ka 1,9TDI 85kw mootorit, mis on R4. BMW 2,5(105kw) oma vist jääb pisut pikaks oma kuue silindriga.
Täna-homme miskit veel aretama ei hakka ja uurin lihtsalt esialgu maad, et suvepoole saaks vajalikud komponendid ära osta. Huvi aga on just diislite vastu. Paigalduse aeg ja mõttekus ei ole olulised argumendid, kuna mõttekas oleks jah kohe osta mõni muu mark ja säästa ennast igasugusest ehitamise.... . Samas on mul olemas teine kere mille peal kompott valmis ehitada, et siis teisele autole üks-ühele ümber tõsta. Ja jääb ka ehitamiserõõm.
Ja kas diiselmootoriga Sierradele on ka tehasest paigaldatud LSD-d? Ilmselt vist mitte.
Milline muu margi diiselmootor sobiks Sierrale?
Re: Milline muu margi diiselmootor sobiks Sierrale?
Niisama ei sobi mitte ükski muu margi oma minu teada. Äkki mingi peugeot'i oma oli sarnane sierra diisliga, aga see oli minu mälu järgi sama mannetu kui sierra oma. Aga kui käed küljes on siis saab igasuguseid mootoreid vahele istutada. Sierral on kapoti all ruumi palju ja piiri taga on sinna mahutatud ka küllalt kogukaid katlaid. Kui kasutada muude markide mootoreid, siis mina isiklikult eelistaksin tagaveolistelt pärinevaid mootoreid näiteks bmw on viimase 10 aasta jooksul küllaltki heade diislitega hakkama saanud. Fordi omadest saaks ka võibolla mingeid esiveoliste variante kasutada. Üks tuttav jantis kunagi sellega, et paigaldas oma villisele (UAZ) mercedese diiselmootorit. Nägin tema töid päris lähedalt ja sain aegajalt ka oma abikäe ulatada. Temal jäi selle jama peale eluaastaid kohe kindlasti vähemaks, nii kulunud närvirakkude kui ka suitseatmisega alustamise tõttu
. Arvestada tuleb sellega, et suurim mure ei ole mitte mootori kapotialla panemine vaid jõu ülekande osade kokku sobitamine. Fordi käigukast muude mootoritega hästi kokku sobida ei taha. Kui hakata võõrast mootorit ja kasti kokku sobitama, siis peab laskma treialil freesida vaheplaadi, et kinnitused klapiks. Samuti tuleb lasta treialil teha uus siduri ülekandevõll, sest võõra mootori siduriketas tõenäoliselt vana otsa ei sobi. Samuti on vaheplaadi tõttu vaja, et see võll oleks pikem. See tähendab seda, et tuleb käigukast laiali lammutada ja see võll välja vahetada. Siis, peale mõningast katsetamist ja ropendamist, lammutad käigukasti veel mõned korrad laiali, sest esimese korraga ei taha kõik asjad õigesti minna. Samuti tuleb jant kardaani pikkustega jne. Jutu kokku võttes ütleks, et kui käed on küljes siis on kõik võimalik, aga aja, närvi ja raha kulu on meeletu. Omavahel võõraste mootorite ja käigukastide kokku sobitamisest saab rohkem lugeda ja küsida 4x4 foorumist. Seal palju mehi, kes oma tehase mootori mõne võimsama diisli vastu vahetanud. Jõudu sulle.
Kurat ei oleks uskund, et nii pika kirjaga hakkama saan kunagi

Kurat ei oleks uskund, et nii pika kirjaga hakkama saan kunagi

Audi V12 TDI.. aga kui tõsisemalt(odavamalt) võtta, siis ma ei tea 
Olen ka Peugeoti mootoriga näinud aga see oli sama mõtetu kui Sierra enda oma.

Olen ka Peugeoti mootoriga näinud aga see oli sama mõtetu kui Sierra enda oma.
-
- Klubi juhatus
- Nimi: Tarmo
scorpio pealt 2,5td, sama mootor mis 2,3d
gto on lähemalt nendega kokku puutunud, tema ehk on nõus sulle pajatama nendest ja võiamlusel sulle isegi mootori müüma, kui tal muidugi on lammutuses parasjagu
gto on lähemalt nendega kokku puutunud, tema ehk on nõus sulle pajatama nendest ja võiamlusel sulle isegi mootori müüma, kui tal muidugi on lammutuses parasjagu
Scorpio oma uurisin juba ka 85kw-st ja hinnaks öeldi kogu kompott kuskil ~8000 krooni. Sisaldas siis komplektset mootorit ja igasugu muid vidinaid pudinaid nagu ntx radiaator, cooler, turbo, pump jne. Kasti kohta unustasin küsida et kas see ka kaasas on.
Teadjamees kes on pool elu fordidega tegelenud ütles et pmtslt "plug and play" värk. Mootorikäpad lähevad teised ja mõned pisemad pudinad veel, aga ise ta on sellist asja teinud ja ütles et ei pidavat väga keeruline olema.
Teadjamees kes on pool elu fordidega tegelenud ütles et pmtslt "plug and play" värk. Mootorikäpad lähevad teised ja mõned pisemad pudinad veel, aga ise ta on sellist asja teinud ja ütles et ei pidavat väga keeruline olema.
kui tahad muretut sõitu, siis muretse vana mersu diisel, sest see on pommikindla rivipumbaga ja kestab väga hästi ja kaua. Bemu disla on ka hea niikaua kuni pumbakaas üles ei ütle (soojana raske käivitus, tühikäik lonkab). Kui see juhtub, siis on arvatavasti küpse ka kütusepea ja arvestama peab umbes 20k remondiga.
Prantslaste dislad on lärmakad, aga mõningal juhul isegi täitsa töökindlad ja aeglased
punnsilm-scorpa disla on üks õnnetus, uuema fordi disla remont on jälle über kallis, sest pihusteid remontida ei saa
uuemad audid ja volkarid (90kw ringis) on pumppihustitega minu mälu järgi ja nende puhul tohib kasutada ainult spets mootoriõli. 2,5 v6 110 kw disla on üks õnnetuse hunnik...võtab palju kütsi ja nukkvõllid kuluvad üsna ruttu. lisaks on levinud pumbaprobleemid (elektroonika)
Prantslaste dislad on lärmakad, aga mõningal juhul isegi täitsa töökindlad ja aeglased

punnsilm-scorpa disla on üks õnnetus, uuema fordi disla remont on jälle über kallis, sest pihusteid remontida ei saa
uuemad audid ja volkarid (90kw ringis) on pumppihustitega minu mälu järgi ja nende puhul tohib kasutada ainult spets mootoriõli. 2,5 v6 110 kw disla on üks õnnetuse hunnik...võtab palju kütsi ja nukkvõllid kuluvad üsna ruttu. lisaks on levinud pumbaprobleemid (elektroonika)