Sierra 2,3D 49kw 1989a. - AlarT

Kasutajate pikendused
Suletud
AlarT
sõltlane

Re: Sierra 2,3D 49kw 1989a. - Al101

Postitus Postitas AlarT »

Tarmo kirjutas:
al101 kirjutas:...Diisli remondis, ehk siis oisu diislis puhastati vana pump ära oli solgist umbe läinud, pandi uued tihendid ja pihustiotsad ka uued, hind 3700kr...
ma arvasin et see lugu on kallim, ostsin isegi selle tihendi komplekti 350 krooni eest, xeal on umbes miljon tihendit ja mõni on ikka ime väike
Õnneks on see vana diisel sierra suht odavate pidamiskuludega:)
Kuid, mis siin salata, diisli remondimehe tund pole teps mitte odav, kui puhtalt töö maksumust arvestada.
Sierrat enam pole, aga unustanud teda ka pole.
Siiri89
turist

Postitus Postitas Siiri89 »

Kuidas selle 49kw-ga rahul oled, saab hakkama? Ja kui palju diislit võtab 100-le?
AlarT
sõltlane

Siiri89 kirjutas:Kuidas selle 49kw-ga rahul oled, saab hakkama? Ja kui palju diislit võtab 100-le?
Täiesti normaalselt saab hakkama, 49kw vääriliselt, ei ole hullu.
Kütusekulu maanteel on alla 7, täpselt ei tea, üdkeskmine on midagi 7,2 ja nii, sõltuvalt oludest, ei oska päris täpselt veel öelda kahjuks.
Võrdluseks toon niipalju, et bensu sierra on mul samades oludes võtnud 11 ja peale, konkreetselt minu sõiduoludes siis.

Muuseas teemasse veel, tellisin just äsja uue kütusepaagi ära, 1071kr, koos tihendi ja postikuluga.
Vana lekib liiga palju, jube lihtsalt.

Nii uus kütusepaak all, just lõpetasin kütusepaagi vahetuse.
Pilt
Viimati muutis AlarT, 06 Dets 2010, 15:36, muudetud 2 korda kokku.
Hulkur
kasutaja

Re: Sierra 2,3D 49kw 1989a. - AlarT

Postitus Postitas Hulkur »

Räägi sul vahepeal olid mingid probleemid keemisega. Mis lahendus siis oli? Endal sama jama hetkel. :(
Tehnic
fanaatik

Postitus Postitas Tehnic »

mul ka :roll:
XR4 2.9i
AlarT
sõltlane

Keemisega, olid jamad eelmise sierraga, mis oli valge.
Ma ei saanudki teada, milles asi, aga mul on paar teooriat välja pakkuda.
Nimelt, kui ma üritasin valge sierra pumpa, praegusele panna, öeldi, et sel ei muuda süütenurka millegipärast, et võibolla oli sel mingi mõju.
Teine võimalus on, et jahutusüsteemis ikkagi midagi oli kutu ja või plokikaanega/plokikaane tihendiga, aga neid variante väga ei usu.
kolmas variant, mis oli võibolla kõige tõenäolisem, on see et ongi vaja korralikku jahutust lihtsalt.
See originaal ventilaator, mis seal ees on, see läheb tuksi, ta ei haagi enam järgi ja käib liiga aeglaselt ringi ja siis ei jahuta, loomulikult peab õhusuunaja ka alles olema, see plastikust kate seal radika ümber.
Talle on kahte varianti ventilaatoreid, üks levinum on elektromagnetiga, et kui vool tuleb järgi siis haagib ventika järele, muidu käib vabalt seal või midagi nii.
Teine variant on see termosidur, mis lihtsalt tuksi läheb ja ka peale seda hakkab aeglaselt käima, ei haagi järgi enam mootori kuumenedes.
AlarT
sõltlane

Sai siis ülevaatusel põrumise tõttu keretöid tehtud, nagunii oli plaan, aga ei viitsind ette võtta, talv ka segas.
Karbid lapiti ära ja natuke salongi ka ja ukseäärt.
Karpide tagumised otsad olid kõige hullemad, parempoolne tuli puhta nullist taastada.
Kuid karpide esimesed pooled olid päris kenad, keskpaigas olid ühteist, eriti vasakul pool, ehk siis juhi pool.
Nüüd muidugi ülevaatus olemas, jäädi rahule, ligi aasta aega, jälle rahulik.
Vahetasin ära ka vasakud uksed, mõlemad.
Viimati muutis AlarT, 27 Juul 2010, 23:10, muudetud 1 kord kokku.
simp
kasutaja

Postitus Postitas simp »

kus keretöid teha lasid?
otsin isegi kohta kus ära tehtaks, varsti on vaja...
Eesti majandus seisab hetkel suure kuristiku serval. Valides Keskerakonna astume suure sammu edasi.
AlarT
sõltlane

Ma lasin ühe mehe juures teha, ta ei tegutse firmana, paide lähedal.
Ma tal värvida ei lasnud, lasin aint keevitada, ise möksisin ja värvisin kuidagi suht suvalt kokku.
Kui sa tahad odavalt saada, pead ka otsima selliseid tegijaid, iseasi kui hästi keegi teeb.
Kui lased päris profi kohas teha, siis on muidugi jah tuhandetes see lugu, ühe detaili värvimine on siis juba ju 2000kr.
simp
kasutaja

Postitus Postitas simp »

no ühte korralikku värvijat tean kes teeb 1000.- detail. olekski just vaja inimest kes keevitamise ära teeks.
Eesti majandus seisab hetkel suure kuristiku serval. Valides Keskerakonna astume suure sammu edasi.
poko
kasutaja

Postitus Postitas poko »

Kena pill! uskumattu aga eelmine nädal sai ostetud samasugune :) aasta, mootor, kere, värv...... ei saa öelda nüüd et sierra on mingi vana uunikum, neid ikka ühesuguseid veel liigub küll :)
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

äkki ostsidki tema oma ära. müüs suures solvumises äkki maha :lol:
AlarT
sõltlane

Ei müünud, minu oma täitsa alles veel, minu nimel kah ja müügiplaane niipea ei ole asjaga:)
Pole raha, et midagi oluliselt paremat osta.
Hetkel tegelengi raha kogumisega, et saada kokku miski 50% liisingu sissemakse, et endale 2-3a pärast osta turvaline uuem auto.
Nii, et selle aja sõidan tõenäoliselt selle sierraga, kui just mul tööl asjad oluliselt ei parane või midagi.

99% tõenäosusega, tuleb järgmine auto samuti diisel, kuid tõenäoliselt oluliselt võimsam.
pole veel teada, kas jään Fordi peale või liigun Vw peale.
Või teine variant, kui asjad kehvasti liiguvad, siis tuleb midagi vahepealset osta.
Igatahes esialgsete plaanide kohaselt, ma seda sierrat niipea veel maha ei müü.

Ma veel mõtlen, aga on võimalik et teen lähiaasta jooksul, järgmised kulutused selle sierra peale.
uus sidurikomplekt
uus summuti, uued summutiüksid on juba ostetud sügisel ja peal ka
uued tuled ette
Mingi võimalus on et ka ette uued pidurikettad, pidurisadulad ja piduriklotsid.
Peab kalkuleerima ja vaatama mõtlema, võibolla saab parema pidurisadula veel korralikult jooksma, siis pole uut vaja.
AlarT
sõltlane

Ahjaa, sain siis oma diisel sierra kütusekulu pika tripiga rohkem teada.
Teada on siis niipalju, et kui maanteel ühtlaselt 90-ga sõita, siis 6,22 sajale saab kindlasti hakkama, tõenäoliselt ka alla, kuna mul oli muud sõitu ka sees, aga alla 6 tõenäoliselt siiski see kulu ei ole, pigem 6,x+.

See on nüüd siis see, mis sellise sierraga on reaalne saada, muud juttu pole mõtet uskuda.
Võibolla uhiuuega saaks midagi alla 6, aga 5 nagu tehas lubab, kindlasti mitte.
See ikkagi vanatüübi mootor.
Viimati muutis AlarT, 27 Juul 2010, 23:22, muudetud 2 korda kokku.
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

bla bla bla.
kas sa ükskord jääd vait? miks ainult sinu kogemused on tõesed ja teiste omad on absoluutsed valed kui ei ühti sinu omadega? ei mõtle antud situatsiooni vaid üldiselt

ps! kui sul nii suur kütuse kulu on siis on ju mõtekam dohc'ga sõita. maanteel peaks sinnakanti kulu saama kätte küll ökolt sõites. samas kui tuleb isu saab sõõrikuid kah teha
Suletud