vaba teema, kuid jääme viisakaks

vaba teema, mula ja pläma...
Vasta
tamar
Moderaator

Re: Üleliigne nukkvõll ehk siis Dohc vs Ohc...

Postitus Postitas tamar »

Njaa... Enamik unistab meist mingitest ilusatest ja kallimatest autodest mis oleks lisasid täis. Alari unistus ja ideaal on aga ohc Sierra. Mida vähem lisasid peal seda parem. Raudselt kesklukk, autoraadio, el aknad on kah saatanast ning mõttetud asjad mis teevad elu keerulisemaks ja lähevad ainult katki. Kõik teised autod on MÕTTETUD ning üleliigseid asju täis, olgu selleks siis nukkvõll või nahksisu. On ainult auto ning selleks on KÕIGE plangum OHC Sierra. Kõik Sierrad millel on mõni üleliigne jupp küljes on mõttetud.

Alar on nagu need usklikud, kes käivad ringi ja kuulutavad oma midagi inimestele ja üritavad mingit teemat pähe määrida. Alari eesmärk on teha selgeks et plank ohc sierra on parim.

Aga küsimus Alarile, kui ohc sierra on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jumalikult hea ja mõnus ja tore ning jalustrabav, ning igakord selle suurepärase ühe nukkvõlliga mootori häält kuuldes lendavad liblikad kõhus ning tunne on võrratu... Siis miks sa pole endale sellist masinat soetand või omad juba mõnda isendit ?
Ford Sierra 2,9 V6 Cosworth Ghia 143kw 1989a ootamas oma aega
Transitipeale üleläinud...
erx
aktivist

Postitus Postitas erx »

Päris hea, päevaga 3 lehekülge teemasse juurde tulnud, FFE-s ei ole selle ajaga kokku ka nii palju postitusi tehtud. :mrgreen: Bomschi benakulu video taustal raadiost tulev jutt on eriti hea. :mrgreen:
AlarT käest küsiks, et mis autoga mees hetkel liigub, ega sul w124 pole?
AlarT
sõltlane

Postitus Postitas AlarT »

sa oled ikka väga lapsik tamar, ma pole kuskil väitnud, et ohc sierra on maailma parim auto, sa parem loe mu juttu ja saad aru, mida ma tegelikult öelda tahtsin.

Ma ostan omale auto vastavalt rahakotile, selline titeaeg on mul möödas, kus ma unistan pelgalt välimuse põhjal, mingist autost.

Mina küll ei unista mingitest lisadest, sest enamus neist on minu jaoks mõttetud, pigem teised kuulutavad usku, et kõigil peab olema automaast kast ja lisasid täis auto, mitte mina.
Mina just rõhun sellele, et igaüks valigu omale mida tahab ja ärgu määrigu teistele midagi pähe, samas tunnistagu reaalsust, kui mõttetu tegelikult mõni asi on.

Kui raha oleks küll, võiks endale igasugu autosid tahta, aga kuna ei ole, siis ei oska ka kallimaid autosid võrrelda, aga ma pole selline, kes endale hullult kallist autot tahaks, mingit 5 millist, sest see ei anna midagi.

Mul on Ford Sierra 2,3D hetkel, diisel niisiis.

Antud hetkel tahaksin omale kas uusimat Vw Passatit või Ford Focust ja seda võimalikult väheste lisadega ja võimalikult vähese elektroonikaga, samuti kindlasti manuaal kastiga ja diisel.
Ma ei vaata, et auto oleks kallis ja lisasid täis, vaid seda et ta mulle meeldiks ja teda pidada jõuaksin, loomulikult ka osta.

Ainsad lisad, millel ma mingit mõtet näen on järgmised: roolivõim,kesklukk(ka puldist), katuseluuk, el. aknad ja el. peeglid rohkem hetkel ei meenu.
No ok õigesti ehitatud ja õigel hulgal turvapadjad ka võiks ju lugeda nende lisade alla.
Sierrat enam pole, aga unustanud teda ka pole.
tamar
Moderaator

Postitus Postitas tamar »

Kliima ja püsikas kah mõttetud jah ?
Ford Sierra 2,9 V6 Cosworth Ghia 143kw 1989a ootamas oma aega
Transitipeale üleläinud...
sõdurpoiss
aktivist

Postitus Postitas sõdurpoiss »

AlarT kirjutas:vaata sõdurpoiss, ma pole öelnud et automaat otseselt halb on need on vaid sinu luulud.

Noh, sina tõid ju kohe välja automaadi miinused ning halvad küljed. Et mitte automaadist teenimatult halba muljet jääks, pidasin ma õigeks rääkida ka sellest mida head automaatkastil pakkuda on. Ma ei ütlegi et kõik peaks sõitma automaadiga ja kellele see ei meeldi, see on loll. Kaugel sellest. Mina ka ei tahaks, et mu sierral automaat oleks. Minu arvamus on, et automaatkasti sõidumugavus on lihtsalt nii palju parem, et hirm selle töökindluse ja kalli remondi ees ei ole põhjendatud.

See et sa oma autoga seotud kulud raudse kontrolli all hoiad, teeb sulle au. Kindlasti oskad sa oma rahaga paremini ringi käia kui mina. Ma ei teeni ka rohkem kui keskmine eestlane, kuid ma tahan et mu raskelt teenitud kopikas läheks täie ette. Seepärast kulutan ma teinekord raha ebaotstarbekalt ega suuda ahvatlustele vastu seista. :)

Aga 13000.- automaadi kapremondi eest polegi ju nii palju, arvestades, et mõnel autol maksab rihmavahetus sama palju. Sierra puhul see töö ette võtta on muidugi suht kaheldava väärtusega diil. :D Aga see on hea kui inimesed raatsivad ka vanu autosi uute juppidega remontida.
Pilt
AlarT
sõltlane

Vaata sõdurpoiss, see kui ma toon välja tõesed automaadi kehvad omadused, ei tähenda, et ma midagi muud väidaksin, peale nende omaduste.
Loomulikult tõin ka välja muid põhjuseid, miks ma ka töötavat automaati ei salli.

püsikiiruse hoidja ja kliima mind eriti ei tõmba, ütleme püsikas kui on eks ma kasutan, aga mul kama, kas ta on või ei.
kliimat ma ei salli, ma tahan tavalist puhurit, kui raha on palju siis võiks ju konditsioneer ka olla, aga eestis seda eriti vaja pole, see suvi oli haruldus.
Kliimat ei salli ma sellepärast, et sellega pole sellist otseühendust, nagu on puhuri puhul puhuri kiiruse nupp ja sooja külma nupp keeramise või lükkamise teel, mis on tunduvalt mugavam ja kiirem, kui seda kliimat ebamääraselt ja viitega klõpsida.
kliimal rohkem elektroonikat kah, mis streikima hakkab.

raha raiskamist ma ei pea just asja ette minekuks.
Keskmist eesti palka mina ei teeni, kaugeltki mitte.
13 000kr auto remondi alla panna on minu jaoks vastuvõetamatu.
Ok, kui ostan miski uue roolikarbi saaks veel aru ehk, aga muidu üldiselt mitte, see võib olla selline väga harv kulutus, aga kindlasti mitte selline kulu, nagu automaat käigukasti remont.

Mina tunnen just rõõmu autodest, mis ei ole mõttetut tehnikat täis vaid on just see vajalik tehnika seal sees.
Autot ostes arvestan ma ka sellega, mis velgi sinna alla panna saab, mida väiksem mõõt, seda pehmem luksulikum jooks ja seda odavamad rehvid, jäika autot ei taha.
Autot ostes uurin ma enne ka välja selle, palju tal rihmavahetus maksab, 2002a diisel mazda 6 hammasrihma vahetus maksab jah esinduses miski 12 000kr ja nurgataguses sai miski 7000kr tehtud, tal miski 5500kr juba juppe läheb sinna, selle rihmavahetus käigus.
Seda teades, ma seda autot omale ei ostaks.
ford focus ja vw passat on minu teada odavama hammasrihma vahetusega.

Ma remondin oma autol kõike, mis saan ise.
Viimati muutis AlarT, 03 Sept 2010, 22:59, muudetud 7 korda kokku.
Priit
Moderaator

Postitus Postitas Priit »

Kups kirjutas:mul piisab vaid sõnuda!
Heh, nii kui ma seda lauset lugesin, läks itaallaste väravapüss lahti :cry: Aga no esimene poolaeg oligi liiga ilus :P
Mees peab nii palju jooma, et naine taararahast lõdvalt ära elaks!
sõdurpoiss
aktivist

AlarT kirjutas:
Mina tunnen just rõõmu autodest, mis ei ole mõttetut tehnikat täis vaid on just see vajalik tehnika seal sees.

Eks see ole omamoodi õige kah, aga kui sa oled näiteks tundnud rõõmu mitmest ilma lisadeta autost, siis võib ikkagi tekkida isu ka mõningatest mugavustest rõõmu tunda. Tänapäeval on õnneks juba ka teatavaid mugavusi sisaldavad autod oma hinna poolest lihtinimesele suht kättesaadavaks muutunud.
Pilt
erx
aktivist

Postitus Postitas erx »

Siinkohal pean ka AlarT-ga nõustuma, ma tunnen näiteks oma lisadeta 92a. Datsunist kohe varsti oma käes 100 000-ndat km-t rõõmu. Praegu tundub küll, et vähemalt samapalju tuleb oma käes veel. El. lisad puuduvad täielikult, kesklukk ja alarm on enda paigaldatud, vähemalt roolivõim on olemas. Paremat ülalpidamiskulu, küttekulu ja sõidumugavuse suhet ei oskakski tahta. Ja oi kui palju kordi ma olen diisel Volvosid ja Forde talvel käima tõmmanud. :mrgreen:
Viimati muutis erx, 03 Sept 2010, 23:14, muudetud 1 kord kokku.
AlarT
sõltlane

No vat, samal moel teeb sierragi mulle rõõmu erx000:)
Ma ütlen siis paranduseks, et vähemalt MINU arvates on enamus lisasid mõttetud autodel, kui keegi ennast väga puudutatuna tunneb sellest.

Kindlasti, kui mul raha oleks küllaga, siis ma võibolla võtaks mõne lisa juurde, aga enamjaolt need lisad tuleksid lihtsalt kaasa, kuna need lihtsalt on standardvarustuses paljudel autodel.

Muidugi on üks kallis auto, mis mulle natuke huvi pakub.
See on s klassi mercedes uus, meeldib ta mulle võimsama miski 5-6 liitrit mootor ja ligi 300kw või peale.
See masin on väga hea kiirendusega ja samas väga stabiilne oma kiirenduse juures ja eks ta oma olemuselt on selline vägev auto küll muidu jah.
Muidugi leian ma temas ka kõvasti vigu ja selline hingetu auto, aga muidu väga hea sõita.
Et, kui raha küllaga oleks, siis sellise masina ma tõenäoliselt ostaksin, aga kuna pole siis ostan teistsuguseid ja tunnen rõõmu.
Enamvähem sama rõõmu, saan tegelikult ka vanematest 5nda ja 7nda seeria BMW-dest kätte.

Mulle ei meeldigi liiga peened autod, pole minulik ja disainid tihti ei meeldi.
Näiteks Rolss Roycega, poleks mul midagi peale hakata.
Mõne vana Ferrari võibolla isegi ostaks, kui raha väga palju oleks, kuigi ega tegelikult mõtet väga poleks, võibolla ferrari 355 -l oleks mingi mõte.
sõdurpoiss
aktivist

Sellist üksmeelt pole siin juba ammu nähtud. :lol:
Pilt
AlarT
sõltlane

Võibolla, ma ei tea :lol:

Ma hindan auto sõiduomadusi ja disaini rohkem, kui lisasid.
Nendeks omadusteks on siis, stabiilsus, juhitavus, vaiksus, salongi disain, välisdisain, aga salongi pean tähtsamaks.
Spidomeetri kujundust pean väga tähtsaks näiteks, aga tegelt kogu salongi.
Näiteks BMW 5 seeria E34-l on väga ilus spidomeeter, üks parimaid minu arust.
Jaan
sõltlane

Postitus Postitas Jaan »

Eks oma auto alati see kõikse parem, see on teada fakt. Eks endalgi on 5 erinevat autot kokku ja ma pean tunnistama, et seepärast mul ei ole ka seda sierrakultust. Kui ma oma masinad ritta panen siis kõige lihtsam oleks hingeliselt loobuda ilmselt sierrast.
Sierra Is
AlarT
sõltlane

Kindlasti on see värk, et oma autoga harjunud ja siis uuega võib harjumine teinekord aega võtta.
Samas BMW 5 seeria E34-ga sõites tundsin kohe, et see on väga hea pill ja mulle meeldib.
Et ma ikka arvestan autode reaalseid omadusi ka.
Kui auto sõiduomadustelt pole muidugi kõvasti üle, siis ei tunne võõra autoga seda vahet kohe nii.

Kuid jah, ma võtan autosid reaalselt, sellised nagu nad on ja nii nagu nad mulle meeldivad ikkagi tegelikult.
Tõsi on muidugi see, et kui endale BMW 5 seeria E34 kunagi ostsin, siis tundus seda poe parklas palju vägevam vaadata, kui enne selle omamist suvalist E34:P
Selle ägedus jõudis mulle kohale siis, eks oli rohkem aega vaadata ka.
Nii, et selge see, et auto omamine muudab, aga iseasi kelle jaoks kui palju.

Samas võõras auto on tihti uus ja huvitav, tundub tihti parem ka, kui enda oma, aga kui ära harjud võõra autoga, siis vaatad, et polegi nii hea.
Sama teema on kallite luksautodega, algul kui ostad ja sõitma hakkad on vasikavaimustus ja oh nii hea auto.
Kuid kui oled temaga paar kuud sõitnud, siis on nii tavaline ja vaatad, et polegi nii vaikne ja nii hea masin, ei näegi temas enam niipalju erilist.
See on ka põhjus, miks ma ei pinguta endale ei tea, mis masinat osta, kuna nagunii harjud ära temaga.
Eks tunned ka hiljem tema häid omadusi, aga mitte enam nii nagu algul.
Viimati muutis AlarT, 03 Sept 2010, 23:36, muudetud 2 korda kokku.
erx
aktivist

Postitus Postitas erx »

sõdurpoiss kirjutas:Sellist üksmeelt pole siin juba ammu nähtud. :lol:
Jep, ma ise ka imestan. Nii vähe ongi inimestel rõõmuks vaja. :mrgreen:
No mul lihtsalt peab Fordi kõrval mingi lihtne, odav, ökonoomne ja töökindel auto olema, millega pidevalt fordile juppe ja asju tuua. :lol:
Vasta