Sierra 2,3D 49kw 1989a. - AlarT

Kasutajate pikendused
Suletud
AlarT
sõltlane

Re: Sierra 2,3D 49kw 1989a. - AlarT

Postitus Postitas AlarT »

Dohci maanteekulu on 7,+, pole mõtet muud juttu siin kokku valetada.
Pealegi, ega ma ainult maanteed ei sõida, ma sõidan väga palju väiksemaid linnaotsi.
Nende linnaotstega läheb ka ökomad bensukad mul üle 10 sajale, kaasaarvatud sierra dohc.
Sierra Dohc on üldse väga mõttetu mootor, ennem võtaksin efi pritsega ohc-i 2,0 74kw, mis on töökindlam, odavam pidada ja ei jää mitte millegi poolest alla dohcile.

Diisli üldkeskmine küttekulu on mul 7,x midagi, kuid bensuka üldkeskmine kulu on mul 12-14 sajale sojemal ajal ja külmal talvel, kus mul see diisel 10 võttis, on bensukas 20-25 sajale.
Probleem on väga lihtne, selliste otstega võtab üleüldiselt bensukas rohkem ja peapõhjus, miks bensukas rohkem võtab on see, et külma mootoriga on segu rikas, aga diislil sellist asja pole.

Pealegi bensu peaksin kalli raha eest tanklast, ostma diislit ei pea, nii et vahe on tohutu minu jaoks.

Ma olen kütusekulu asjadega üsnagi kursis ja enda puhul ma tean, et ma mõõdan neid ausalt.
Kuid tean, et enamus inimesi valetavad oma autode kohta ulmeliselt väikseid kütusekulusid kokku.
Jah ma tean legendi sierra kohta, et 6 sajale võtab bensukas maanteel, aga see on ainult legened, isegi uuest peast ei saa bensu sierra sellise asjaga hakkama.
Isegi esimese põlvkonna mondeo ei suuda 6 sajale võtta, pean silmas ikkagi vähemalt 90 sõitmist, mitte 70.
Ei ole mõtet vaidlema tulla, Tarmo.
Ma tean, et see käib kindlasti sinu ego pihta, et ma sind ei usu, aga mis teha.
Mul on 2,3D sierradega üsna palju kogemusi ja teadmisi, kuna mul on olnud mitu seda sierrat ja mootorit, samuti minu sõpradel ja tuttavatel on neid olnud.
Seega tean, et 5 sajale selline asi ei võta.
Samuti on mitmeid Dohc sierrasid olnud ja küttekulu on alati üle 7,x+ olnud, tean ka teisi selle laadseid autosid, mis võtavad ikka kõvasti üle 6 alati.

Pealegi, sa ei pea ju minu juttu uskuma, sa võid enda moodi edasi arvata, see sinu vaba valik.

Muuseas ka uue põlvkonna Ford Focustel, bensukatel on raskusi 6 sajale hakkama saamisega.
Sierrat enam pole, aga unustanud teda ka pole.
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

nagu ma ennist ütlesin, kui sinu arvamusega pole kooskõlas siis on valetamine :lol:
AlarT
sõltlane

Reede 2 juuli

Nüüd sai siis uus temperatuuri andur pandud mootorile.
On plaanis järgmisena uued pidurikettad panna ette, eks näis.

Nüüd siis juba mõnda aega uued esimesed pidurikettad ka olemas, vaja veel külge panna.

Teisipäev 27 juuli

Tegin täna siis päev otsa tööd sierra kallal.
Tulemus siis järgmine.
Uus esimene vasak rattalaager.
Uus esimene vasak piduriketas, millalgi teen parema ketta ka.
Õli vahetatud ja õlifilter.

On ikka ilus ja äge küll, uus piduriketas.
Oleks uus pidurisadul ka, ning värviks selle keskmise julla sealt ketta keskelt ka ära, siis oleks viimasepeal.
Aga noh seda keskmist ma värvima ei hakka ja uus pidurisadul, vaatab kas tuleb.
Pilt

Kolmapäev 28 juuli
Nüüd siis teine piduriketas ka vahetatud.
Viimati muutis AlarT, 28 Juul 2010, 00:01, muudetud 5 korda kokku.
AlarT
sõltlane

Mul kukkus pühapäeval summuti järsku alt ära, keevitajat ka raske leida, lõpuks sain ühe, kes oli nõus tegema.
Kodust olin miski 40km eemal kah.
Summuti sai korda ja toed keevitati kah paakide külge, et lükata kaugemale järgmist ära kukkumist ja siis ehk hoiatab enne lärmiga.
Mul kukkus summui resonaatori juurest ära, ehk siis üks pütt ainult jäi alles, summuti hakkas vastusuuna, mööda maad lohisema.
lärm oli päris paras aga tänu ühele pütile mitte väga hull ja sain keevitama ära sõita.
Summuti sain ka alt kätte:)
Peab vist kaaluma päris uue summuti ostu järgmine suvi, kui auto alles veel siis.
AlarT
sõltlane

Oeh, remontisin sierral mitu tundi kojameeste mehanismi.
On vist enamikule sierraklubilistele tuttav sierra kojameeste mehaanika probleem?
Nimelt, seal üks munakas kulub ära ja siis kojameeste mehanismis üks hoob hakkab pidevalt munaka otsast ära kukkuma ja kojamehed seiskuvad.
Panin küll püksikummi toetama, küll kommipaberi või leivakoti sinna tihendamaks seda, aga käis natuke aega ja jälle kõik, kommipaber käis isegi pikemalt.

Nüüd siis lõpuks puurisin augu läbi ja panin poldi läbi, kummipuksi tegin ka vahele sierra voolikust, et see saaks natuke külgsuunas ka liikuda ja korras toimib, ei tundu kuskilt vägistavat.
Peamine probleem oli see, et kuhu poole poldil kaks mutrit panna ja ülesse õnnestus panna, kui seal natuke teist hooba käiasin, et vastu ei käiks.
Huh, lõpuks töötab, eks näis, kui kaua.
Kristjan
fanaatik

Postitus Postitas Kristjan »

paarisajaga korralik hoovastik oleks ju mõistlikum äkki?
sierra mk I 5d
simp
kasutaja

Postitus Postitas simp »

võin tallinnas korralikku hoovastiku mingi 100 eest ära anda kui vaja nt...
Eesti majandus seisab hetkel suure kuristiku serval. Valides Keskerakonna astume suure sammu edasi.
oliver85
fanaatik
Kontakt:

Postitus Postitas oliver85 »

mul 2.3 tutikas tuletoru üle. mingi 150 eeku nt a see oleks sinu. Bosal firmaks ja puha. omal pole enam tarvis 2.3 jooksis laiali 8)
Tanel
sõltlane

Postitus Postitas Tanel »

Alar,v6in julgelt öelda et eelnevalt võttis mul nelik alla 7 sajale,nüüd aga võtab üle 7me :P
Sellise 2.3d sõitnud ja enam ei taha,jube uimane,möliseb mis jube :|
/ Ford Scorpio 2.9 V6 RWD /
Ford Mondeo mk3 2.0 16vtddi
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
alar64
aktivist

Postitus Postitas alar64 »

2.3D on uimane küll ning oma mineku poolest võtab palju,aga kui sa tahad natuke säästlikumalt sõita ning sind ei koti et sul sierra on ja teistel volvod või bemmid siis on sirts hea valik. 8)
Hulkur
kasutaja

Postitus Postitas Hulkur »

Ei tea mis moodi teil see küttekulu nii madal on? Ise oman 2,3d sedaan kerega. Ise olen lisanud rohkem helisolatsiooni aga ikkagi küttekulu see niipalju ei tohiks mõjutada. Mul autol keskmine umbes 8l 100 le. pidurid peal ei ole ja veereb ülihästi. Huvitav palju muidu sedaani ja luukpära kaaluvahe ka on?
Tanel
sõltlane

Postitus Postitas Tanel »

paarkümend kilo.
/ Ford Scorpio 2.9 V6 RWD /
Ford Mondeo mk3 2.0 16vtddi
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
alar64
aktivist

Postitus Postitas alar64 »

Hulkur kirjutas:Ei tea mis moodi teil see küttekulu nii madal on? Ise oman 2,3d sedaan kerega. Ise olen lisanud rohkem helisolatsiooni aga ikkagi küttekulu see niipalju ei tohiks mõjutada. Mul autol keskmine umbes 8l 100 le. pidurid peal ei ole ja veereb ülihästi. Huvitav palju muidu sedaani ja luukpära kaaluvahe ka on?

mina näiteks sain 20L sõidetud 310km,see on 6.45 L/100km.
AlarT
sõltlane

Ma ei usalda kasutatud kojamehe hoovastikke, kuna neil tekib sama probleem, ma tegin sellepärast ise üle asja, hoopis teistmoodi ja töötab.

Uus leegitoru on mul eelmine sügis sellele ostetud ja peale ka pandud.

Antud sierra normaalses seisukorras saab maanteel hakkama 6 sajale, eeldusel et ületa kiirust 90 km/h umbes.
Üldkeskmine linn maantee segamini sõltub jala raskusest, kui palju on maanteed jne, aga see kipub sellisel sierral kujunema 7 ringi, kas siis kord üle kord alla.
Tõesti talvel suure külmaga -30, koos jääraja sõiduga sain ka 10 sajale kulu, aga bensukas oleks siis üle 20 julgelt võtnud.
Pan silmas siis ikkagi minu sõiduolusid.

Kuid üldkeskmine kulu erinebki kõigil, kui kellelgi on karimad sõiduolud võib ta tõesti 8 ka saada, aga rahustagu ennast sellega, et bensukas võtaks siis 15, kui tal ikka 2,3d sierra korras on.
Kuid õige oleks seda kulu mõõta maanteel, see peab ikka tugevalt alla 7 jääma 2,3D sierral, kui normaalselt sõita.

Eks ta veidi lahja ole, aga väga ei kurda selle sierra kiirenduse üle, möödasõit on kehva, muidu täitsa norm.
Ütleme süstida ka ei saa kiirendusrajal ja ridade vahetamisega jne, aga pole hullu auto ökonoomsus, diisel ja pidamiskulud ning ostukulu, teevad selle tasa.
Kindlustus ka odav, kuna 49kw ainult.

Minu oma küll ei mölise eriti, täitsa normaalse müratasemega on.
Mul GL variant CL mölises rohkem, kuid mölin tuleneb sellest, et mootor pole seades, midagi rikkis, kerel kuskil augud roostest või midagi eest ära jne, näiteks käigukangi ümber olev kate, mis plastmassi alla käib, see kui ära on või lahti, hakkab müra läbi tulema.
xr4
fanaatik
Kontakt:

Postitus Postitas xr4 »

mis süstimisest ja möödasõidust sa räägi, kõik selline tegevus on ju sulle kurjast ja 90nega enevei möödasõitma ei pea :lol:
XR4iPilt
Suletud