Ford Sierra 1.8 GL Turbo Diesel eestimees

Kasutajate pikendused
Vasta
eestimees
kasutaja

Ford Sierra 1.8 GL Turbo Diesel eestimees

Postitus Postitas eestimees »

Kuna igavus tagus labidaga pähe ja ma ka ei näe siin ühtigi teist 1.8 diisel sierrat, aga vb on viga selles et ma pole oma prille veel kätte saanud :D igatahes siis mõtlesin et lisan oma suksust ka miskit siia.

kuna tegemist on juba mahakantud autoga, siis ma ka ei oska selle aastat öelda, aga vist oli 91a masinaga tegemist. rohkem on see mulle hobi ja tööautoks, maanteelooma sellest et vaevalt enam saab, kuna põhja all on roosteuss üsna tubli töö teinud aastatega. soetasin selle endale sellel kevadel 3500eegu eest, üldplaanis paistab nagu enamvähem, aga lähemalt vaadates leiab ikka vigu, nn. roostet koopaservades, oksüdeeruvad aknatihendid, paar kolm päris head punni on üleval tegelt, mölk juhipoolses esitiivas, kahe kohapealt on ka vanad pahtliparandused üles kooruma hakanud ja päikese käes paistab värvi peal ka igasugu kriipse ja asju, aga õnneks mitte sügavaid.

mootor on veel üsna hea, töötab korralikult ja ei tossa ega suitse midagi, siiamaani on veel hommikukülmadega käima ka läinud, plokisoojendus on ka täitsa olemas, ei tea veel kas töötab ka aga eks siis saab näha kui kraadiklaas alla 15- viskab. turboga on nüüd viimasel ajal mingi jama tekkinud, kuidagi undab või ulub liigapalju.

Ise ma olen praeguseks selle kallal niipalju nokitsenud, et pm. terve kundepoolne veermik on väja vahetatud, kuna ees oli vedru pooleks ja taga jooksis laager laiali. veel sai karteripõhi ka välja vahetatud, kuna kruusateel käis üks liiga kõrge kivi põhja-alt läbi. esimesed pidurikettad vahetasin ka välja, kuna eelmised olid üsna kõverad. kindlasti on veel nipetnäpet mis kohe meelde ei tule, mõningad juhtmetööd on ka tehtud, kus miskid ei anna ühendust enam.

nagu eelpool juba mainisin, et see on tööautoks ja niisama hobiautoks, millaga niisama mööda kruusakaid rallitada, sellest tulenevalt on plaan lähiajal auto kuskil 15cm kõrgemaks saada. Kuna suvega on üks tagavedru läbi tulnud, siis esimene asi on poolraami keevitus ja peale seda lähevad scorpio vedrud taha, hiljem mõtlen ka midagi esiotsa kergitamiseks. Rattad käivad ikka liigapalju koobasse ja ei taha enam taguotsa järgi lohistada.

Tekst läks üsna pikaks vist, pole just suurem asi mootor kah, vaevalt et keegi lugeda viitsib, aga vähemalt on olemas :) Isegi kolmandaga laseb kruusal külg ees täitsa hästi, aga asfaldil kummisuitsetamisest ei tule midagi välja, kaks meetrit musta triipu ja siis nagu kohe kohe sureks välja :D

mõned pildid ka siis http://nagi.ee/photos/eestinagimees?pic ... =t&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Viimati muutis eestimees, 07 Okt 2010, 23:53, muudetud 1 kord kokku.
Itchy-trigga-finga-niggaz
Faric
aktivist

Re: Ford Sierra 1.8 GL Turbo Diesel eestimees

Postitus Postitas Faric »

Link ei toimi
muidu endal ka üks 1.8td sierra olemas, pole neid midagi niivähe :D
eestimees
kasutaja

ei toiminud jah, ma ei tea mis jama selle hotiga on, aga viskasin nagisse need pildid ülesse, nüüd peaks link täitsa toimima :) ma üritasin siia ka neid saada, aga ei suutnud, mingi pildisuuruse määramine ebaõnnestus igakord :(

aga jah, neid 1.8 diisleid ikka leidub väheke, isegi varuosi leiab kui väga otsida. Uimane mootor on, aga säästuvärk ikkagi, minu oma lippab sinisega koguaeg ja küttearve on siiamaani olnud ümmargune null, arvatavasti ka edaspidi. Mul on sedaan kerega sierra, kui sul on universaaliga tegemist, siis tahaks kohe võrdlust saada, veidi raskem kere vedada ju :D
Priit
Moderaator

Postitus Postitas Priit »

2 makki? :P Aga kuna tal dokumente ei ole, siis nö põllurallikas?
Mees peab nii palju jooma, et naine taararahast lõdvalt ära elaks!
eestimees
kasutaja

kaks makki jah :D ülemine on töökorras ja toimib, aga alumine on niisama pullipärast ja augutäiteks, see oli algul autoga kaasas aga ei töödanud. Aegajalt saab seda põllukana ka kasutada jah, aga pikalt sellega koorata ei saa, keema läheb kergesti :D
Faric
aktivist

Postitus Postitas Faric »

mul ka sedaan, lippab edasi minna küll
eestimees
kasutaja

ega eriti ei kurda jah :D
eestimees
kasutaja

nüüd siis lõpuks tagumised vedrud ära vahetatud ja veits poolraami kohendatud, palju äkilisem paistab välja kohe :D
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
eestimees
kasutaja

tuli see kauaoodatud lumi lõpuks maha, sain ka mõnda aega lund nautida, aga sünnipäevaks tegi mu sirtsu kena kingituse, nimelt hommikul -17nega enam käima ei läinud :D sai küll plokisoojendusega soojendada, aga ei andnud isegi lootust enam, lõpuks ütles starter ka veel ülesse. starter juperdas tegelt mingi kuu aega ennem juba, aga siis võtsin selle laiali, puhastasin ära ja töötas nagu jälle nagu uus. midagi muud erilist ole auto kallal putitanudki, veepumba rihmapingutus rulliku laager sai ainult uue vastu vahetatud. nüüdseks on auto siis juba kuskil 2 nädalat garaazis talvepuhkust nautinud. kuna garaaz on jube väike ja külm, siis vits enne kevadet ma tööle panema ei hakkagi, kui just soojaks ei lähe vahepeal, nagu ilmataat järgmiseks nädalaks lubab.

aga egas midagi, mõned pildid ka veel, mis sai enne suuri külmasid plõksitud

säästu tjuuning siis :D
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
eestimees
kasutaja

kolme kuujooksul sai ikka välja nuputatud mitte käivitumise probleem, nimelt oli kõrgsurvepumba hammasrihm purunenud. Täna siis jõudsid uued rihmad atuolaost minuni ja sai ka need peale panna. autoladu.ee on minuarust väga hea ja odav, kuna sain mõlemad hammasrihmad koos kojutoomisega mingi 23,midagi euri, aga näiteks minu koduvallas ühes varuosade poes küsiti nende eest 100 euri, ma ei tea kus kohast selline vahe tuleb :roll: süüde sai paika pandud tunde ja kuulmise järgi, neljanda katsega sain masina tööle :D vahepeal on ka starter vähe kobedama vastu välja vahetatud. Mingi kuu aega tagasi avastasin ka, et suurte külmadega on rotid autosse sisse kolinud. Sai siis seest ka pm kogu kupatus välja loopida ja siis avastasin, et rotid olid kinda laeka tagant kuskilt leidnud avamatta paki filtriga briimat ja selle kõrvalistuja tooli alla vedanud ja täiesti pudruks teinud, aga imelikul kombel oli pakil ainult üks nurk näritud ja sealt siis kõik suitsud välja koogitud :D

selline hunnik on siis pakk suitsu
Pilt
hetkel pole garaazi eest eriti kaugemale jõudnud kuna labidamees looderdab
Pilt
Vasta