vaba teema, kuid jääme viisakaks

vaba teema, mula ja pläma...
Vasta
AlarT
sõltlane

Re: Inimesi on erinevaid... Arvamusi samuti...

Postitus Postitas AlarT »

Nagu ikka Tarmo hiilgad sa lühinägelikkuse ja rumalusega.
Kõrgharidus on väga otseses seoses tööliste oskusega, kuna juhtivad ametid põhinevad kõik kõrgharidusel.
Lisaks ka see, et kõrgharitud inmene mõtleb teist moodi.
Ärijuhid tulevad meil kõik ülikoolist, toonitan õige ärijuhid.

Kõrgharidus on see, millega juhitakse maailma ja maailmamajandust, kõrgharidus on see, millega tehakse majandus ja muid analüüse jne.
Tasuta kõrgharidust peab tarbetuks vaid kitsa mõtlemisega harimatu inimene.

Erakondadega on meil lood nii ,et kõik nad on sigadusi teinud, aga mõni erakond on lihtsalt rohkem sigadusi teinud ja neid ma ei vali.

Kui rääkida sellest, milline erakond mina oleksin, siis ma oleksin erakond ausad või erakond lööme korra majja.
Riigikulud kukusid minu juhtimisel mitu korda, pooled juhtivad riigitöötajad lendaks oma kohtadelt ja palku kärbiksin samuti juhtivatel riigitöötajatel vähemalt 50% pluss muude kulude ära kaotamine või suur kärbe.
Ma keelaksin ära riigil autode liisimise, sinna läheb praegu ilgem papp, autod makstakse ligi kahekordselt kinni.
Sierrat enam pole, aga unustanud teda ka pole.
siil
aktivist
Kontakt:

Postitus Postitas siil »

eks see poliitika ole yks paha asi mis ajab kõik omavahel vaidlema!!
ehk ei hakka mina vaidlema siin teemadel et kes on parem ja kes mitte!!
igalyhel mad mõtted ja soovid ja ootused ja muidugi ka see et keda valida!!
(mis puutub minusse siis mina hakkasin pooldama juba mitmeid aastaid tagasi ISAMAAD.nyyd siis IRL)
ja see kas olen punkar või ei siis see on vaataja silmis!! ja ei saa seda võtta puhtalt ainult poliitilistes vaadetest!!

(minule teadaolevalt on ka IRL is kõige rohkem punkareid ja rokkareid!! aga muidugi pole see mingi näitaja et kus on keda rohkem)
ja vaadates igat erakonda eraldi siis on iga yes mingi väike hea idee ja mõte
et kui nad suudaks kokku hakata ja just ainult nende õigete asjadega tegeleda siis saaks tegelikult päris hea riigi!!

aga ok ma rohkem ei tyyta valimis teemadega siin ,et vaatame ja ootame tulemused ära ja siis näis mis saab
eks ikka läheb paremaks (peab olema ju optimistlik ju:)
elu on ilus ja õlu on elus

http://www.s-tuning.ee
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

sa lubaks õpetajate ja arstide palgad tõmmata poole väiksemaks?
saad alart aru et meil on tööjõu puudus, pole töötajaid pole ka käivet ega kasumit. oskustöölisi on meil vaja mitte advokaate. ütle mitu keevitajat tuli eelmine aasta tartu ülikoolist :D. või mitu cnc pingi operaatorit. või mitu kartuli kasvatajat, mitu sea kasvatajat, sa ikka tahad ju süüa. mitu kvalifitseeritud ehitajat (lepime kokku et need ehitajad kes töötudon + pooled ehitajad kes tööl on pole tegelikult ehitajad). meil on vaja kutsehariduse kvaliteeti tõsta. mida hakkab peale eesti siis kui kõik on kõrgharidusega. kõik teevad oma firma ja siis viskavad jalad lauale? kõik need edukad firmad läheks siis pankroti kuna järgi jääks vaid ülemused.
Tarmo
Klubi juhatus

mis siin ikka halvemaks minna on, masu hakkab läbi saama, mitte aind eestis. rahvas võiks nagu vähe suuremat pilti vaadata ja arestada et ükskõik kes nüüd võidab, see saab järgmistel valimitel taguda rinnale ja öelda et meie tõime eesti masust välja.
AlarT
sõltlane

Nüüd tuleb välja, et sa ei oska lugeda ka veel.
Ma ütlesin et pooled juhtivad eesti töötajad laseksin lahti, arstid ei ole juhtivad töötajad.
Kõrgharidusega inimesed on need, kes loovad võimalused, et inimesed üldse tööd leiaksid, et neil oleks midagi teha.
Tööjõu puudus on meil oskustöölistest, sealhulgas kõrgharitud inimestest, korralikest ärijuhtidest jne.
Kuid miks meil on kvalifitseeritud tööjõu puudus? Vastus on väga lihtne, kui nõutakse spetsialisti tööle ja talle pakutakse palka 7000-8000kr kätte, siis noh millest me räägime, muidugi läheb ta välismaale tööle 50 000kr kuus teenima.
Kõik algab palgast peale.
Üldse meil pakutakse väga paljudes töökohtades 5000-6000kr palka ,aga nõutakse sellist oskustöölist sinna, et vähe pole.
Siin pole midagi imestada, et nad orja tööd ei taha teha.

Ühesõnaga haridus peab üldse tasuta olema, mitte ainult kõrgharidus, minu jutu mõte on see.
Kuid arstid on meil puhtalt rahaahned, kuna nende palk on niigi eesti kohta ülihea 30 000kr kuus ja peale, nemad ei tohiks küll midagi viriseda, nende puhul on tegemist puhtalt rahaahnusega.

Kuid ühed kes on alamakstud on medõed, nende palgaga tuleks tõesti midagi ette võtta.
Kuid üldse tuleks meie meditsiin reformida ja ära kaotada kasumlik stiil ja selle asemele tuua mitte tulundus ühingu stiil.
Perearstidelt tuleks ka majandamine ära võtta ja nad lihtsalt tööle panna.
Ühesõnaga kui meie meditsiini tõsiselt reformida, hakkaks raha nagu muda seal voolama õige asja suunas.

Masu kestab veel vähemalt 5 aastat eestis, kuna tööandjad ei taha mitte palku tõsta, küll aga tõstavad nad hindu.
Tarmo
Klubi juhatus

paljud töötud on kõrgharidusega
spetsialistile ollakse nõus maksma ka rohkem, kordades rohkem

aga ok, anname kõigile kõrghariduse, nüüd on kõik kõrgharidusega luuamehed ja edasi? kas keegi teab kedagi kes poleks saanud ülikooli tasuta kohale heade tulemustega, või tasulisele kohale keskpärastetulemustega, või ei kasuta vaid kõrget hinda ettekäändena et mitte õppida. õppe laen katab selle ilusti mis õppemaskuks läheb
AlarT
sõltlane

Vaata, ega haridusest üksi ei piisa, inimest peab ka olema.
Samamoodi ei piisa heast ralliautost, sellega peab sõita ka oskama.

Tarmo, üks asi on oskustööline, teine asi spetsialist.
Tõsised spetsialistid tõesti saavad omajagu, aga neid ei ole väga palju palju, enamus on ikkagi mingid keskpärased spetsialistid ja oskustöölised, keda on vaja ja kellele ei raatsita maksta

Ma ütlen, kõik algab palgast peale, kui mingis firmas pole töölisi, siis on asi ikka ja alati palgas.
Halavad ikka need tööandjad, kes ei raatsi palka maksta ja loomulikult kui töötingimused on väga halvad, siis ka töölisi raske saada, samas kui on hea palk, siis ikka leiab ka sinna töölisi.
Nii, et kõik algab palgast peale.

Ja kõik sõltub mis kõrgharidus neil on, kui see on sotsiaaltöö alal, siis tõesti on küsitav, kas ta tööd saab.
Kuid kõrgharidusest on kasu kõvasti, sellest on kõvasti juttu olnud et enamus töötuid on ikkagi umbkeelsed ja madala haridustasemega.

Muide, eesti riigile voolab raha ojadena, tulumaks, sotsiaalmaks, käibemaks, kütuseaktsiis, need toovad meeletult pappi sisse riigile, pluss elektrijaamad veel.
Kuid see raha läheb valedesse kohtadesse, nii raisatakse raha, kui läheb see suurteks palkadeks jne.

Täiendan ka.
Loomulikult ei ole meil vaja kõigile kõrgharidust, aga teatud arv kohti peab olema ikkagi tasuta ülikoolis, samas nende kohtade arv on vähenenud ja tahab veelgi väheneda, aga see on juba liig.
Õppelaen peaks olema äärmuslik lahendus, mitte loomulik lahendus.
haritud rahvas on riigile kasulik, see riik toimib palju paremini ja rahvas on palju kultuursem, riigis on ka vähem kuritegevust siis jne.
Viimati muutis AlarT, 06 Mär 2011, 20:49, muudetud 3 korda kokku.
Tarmo
Klubi juhatus

täiendasin vahepeal
Tarmo
Klubi juhatus

võtame 103 palka riigi juhtivatelt kohtadelt päris ära, ja kaotame autoliisingud, huvitav mitu senti kuus ainult pensionäärid juurde saaksid

riik tellib natuke rohkem kohtasi kui reaalselt vaja on, nad ei telli sadat advokaati, kuna nii paljud tahvad saada kõrgpalgaliseks advokaadiks
muus maailmas on täiesti loomulik kui inimene maksab oma koha eest, eeskujulike tulemuste eest antakse osadele võimalus õppida riigi kulul. aa ja lisaks nii meil kui mujal makstakse stippi kah veel
AlarT
sõltlane

Näiteks mina paneksin riigikogu palga sõltuma keskmisest palgast, 2 keskmist palka ja kõik ja mitte mingeid kuluhüvitisi.
Siis hakkavad äkki ise ka taipama, et tuleks meie majandust ergutada, et omale palka juurde saada.
Praegu on nad nagu muidu sööjad, midagi ei tee, aga raha tuleb mõnuga.
Eriti lahe on riigikogulastel see valijatega kohtumine, kulude katmine.

Siis igal pool riigi asutustes, on igasugu väljamõeldud ametikohad, selleks et saaks keegi oma inimene jälle tööle, ühesõnaga onupoja poliitika.
Paides oli vahepeal kaks abilinnapead, no mida värki.
Paidesse ehitati uus spordihall, sellel on juhataja ja 3 liikmeline nõukogu ,nagu mida värki?
Ja spordihall on kahjumis ja nõukogu saab suurt palka.
tegelikult piisaks vaid juhatajast sellele spordihallile ja ülejäänu oleks linnavalitsuse teha.
Ühesõnaga taolises stiilis käib meeletu riigi raha raiskamine, mille mina lõpetaksin ära, kui saaksin.

Me saaksime tervet riigi sektorit korralikult reformides kokku sellised summad raha, et elu oleks lill.
Me saaksime ometi palgata juurde politseinikke ja tuletõrjujaid, saaksime vähendada makse, kuna riigil raha küll, saaksime tegeleda vaestega, saaksime omale ometi korralikud teed.
Politseinike arv ja nende autode arv oleks vaja meil kahekordistada, siis oleks meil piisavalt politseipatrulle liikvel ja piisavalt uurijaid jne.
Tarmo
Klubi juhatus

mina paneks sõltuma miinimum palgast, see oleks veel effektiivsem, küll aga kordajaid rohkem et neil jääks umbes sama palk mis praegu, kui edaspidi tahavad saada palga tõusu, tõstku miinimum palka
no aga need on need töökohad mida savisaar lisaks reisi saatja kohtadele pakub.
AlarT
sõltlane

Minu arvates keskmine palk oleks parem näitaja, aga kui tõesti miinimumpalgast sõltuma panna, siis riigikogu palk võiks olla 6 miinimumpalka.
Mina kehtestaksin eestis miinimumpalga 7000kr kätte.
Kuid riigikogu palga jätaksin keskmisest palgast sõltuvusse, 2 keskmist palka.
Praegu tähendaks see umbes 20 000kr kuus kätte siis.
Me ei saa miinimumpalka ka lõptutult tõsta, sellepärast ei tasu riigikogul tekitada kiusatust, seda meeletult tõsta.

Kuid riigikogu peab ikkagi tundma seda, kuidas nende rahval läheb.
Mitte nagu meil, tuleb masu nemad tõstavad oma palka ja kuluhüvitisi.
Ma muide keelaksin omavalitsustel üldse laenu võtmise ära.
Tanel
sõltlane

Postitus Postitas Tanel »

AlarT kirjutas:Vaata, ega haridusest üksi ei piisa, inimest peab ka olema.
Samamoodi ei piisa heast ralliautost, sellega peab sõita ka oskama.
Too mulle ralliauto,va sierra 2,3d ja näitan kuidas sõitma peab,enda autot ikka ei riski katki teha ju.

Tarmo üks eelnev post täiesti 100% tõene ja nõus sellega,aga part sa pane pillid kokku sest kevad tuleb ja matsalu laht hakkab sulama,saad varakult lestad märjaks.
/ Ford Scorpio 2.9 V6 RWD /
Ford Mondeo mk3 2.0 16vtddi
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
Jaan
sõltlane

Postitus Postitas Jaan »

FLAMEWAR kirjutas:valisin andruse, usun et sydames on ta sierra fänn ja ta meile mingit sierra(auto) maksu peale ei pane
Andrus kelle? Kui Ansipi siis sa oled ikka väga valesti Reformistide programmist aru saanud. Nende poliitika on üle laipade edukuse ja populaarsuse poole püüdlemine. No nagu Ameerika filmis atleedid ja cheerleaderid. Sierraga ei ole sellel küll midagi pistmist. Sinu erakond oleks pigem olnud Rahvaliit või Keskerakond, kes vaesemal rahval (loe Sierraga sõitev kontingent) kätt hoiab. Ju sa siis südames püüdled ikka BMW poole, et Reformi valisid :mrgreen: Üldiselt läks minu silmis isegi üllatavalt okeilt. Keskerakonna põrumist oleks rohken oodanud, aga Sotsid ja Irl üllatasid positiivselt.
Tanel kirjutas: Too mulle ralliauto,va sierra 2,3d ja näitan kuidas sõitma peab,enda autot ikka ei riski katki teha ju.
Sinu enesekindlus on muidugi uhke, aga rajal ja muidu puruks sõidetud pille nähes ei ole see jutt kuigi veenev.
Sierra Is
erx
aktivist

Postitus Postitas erx »

Sorri Tarmo, sa võiksid administraatorina väheke oma õigekirja ka jälgida, jube kehv oli seda pikka teksti läbi lugeda.
Ma valisin sotsid, eks ole näha mis tegusid Miksermees tegema hakkab, laupäevases debatis jättis vähemalt asjaliku mulje.
Viimati muutis erx, 07 Mär 2011, 02:04, muudetud 1 kord kokku.
Vasta