Hammasrihma pinguti

Kapotialused jutud
Vasta
rinu
Webmaster
Kontakt:

Hammasrihma pinguti

Postitus Postitas rinu »

Mootor on 2.0 OHC 74kW.

Ei oska rihma maha võtta... kuda pinge alt ära saab? Sõbraga vaatasime tükk aega sellele otsa, ei saanud arugi milline see pinguti on.

http://www.fordmanuals.org/page-1353.html" onclick="window.open(this.href);return false; Sealt jäid mõned pildid silma aga oleks vaja lihtsa inimese keelde see pingutamise teema tõlkida.
Jesper
aktivist

Re: Hammasrihma pinguti

Postitus Postitas Jesper »

Ma ei kujuta ette, kas on veel lihtsamalt võimalik seletada kui seal viidatud lehel. Pinguti on see rull, millel pole hambaid. Kinnitub mootoriploki külge kahe poldiga, mida ei ole vaja rihma maha saamiseks ära võtta, piisab lihtsalt lahti laskmisest.

http://www.fordmanuals.org/images/books ... 01/072.gif" onclick="window.open(this.href);return false; on su enda pandud lehel täiesti konkreetne pilt pingutist ja poltidest, all on kiri et "pinguti ja selle poldid" :)

PS. ma tegelt tean, et pinguti on polditud plokikaane, mitte mootoriploki külge, aga mõtlesin et ei hakka noore huvilise jaoks asja keerulisemaks ajama kui ta on :)
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Plokikaanel ja mootoriplokil teen vahet ikka. Põhimõtteliselt ma tegin teema ja mõni aeg hiljem muutsin oma postitust nii palju, et vastasin ise oma küsimusele.
Kusjuures viidatud pilt ei ole õige. Mul on see kuni kesk-1985 versioon (auto ise 1988). Seda kahjuks ei anna lihtsalt lahti lasta, spets võtit vaja. Kuskil 8mm lai tähikuke käib sinna, mitte tavaline torx, nagu vargamutter teine. Nagu aru saan siis seda pean lahti keerama, pingutit eemale lükkama, kinni tagasi keerama ja saan rihma kätte.

Pilt
Pilt
siim_o
Klubi liige

Postitus Postitas siim_o »

sa pead lahti keerama selle poldi, mis on hammasrihma taga peidus, pinguti teine kinnituspolt
arvatavasti õli all peidus
nr. 13 padruniga käib
Sierra 24V coupe - ajalugu
Probe RWD 2,3T
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

On models up to mid-1985 (with a tensioner spring), loosen the timing belt tensioner spring bolt using the special splined socket (see illustration),
Pilt
Pilt: Loosening the timing belt tensioner spring bolt using a splined socket - models up to mid-1985

then loosen the tensioner pivot bolt. If necessary for improved access, remove the thermostat housing. Press the tensioner against the spring tension and tighten the pivot bolt to retain the tensioner in the released position.

Nagu ma aru saan siis too pivot bolt tuleb mul veel õli seest üles otsida. Aga too mille peal vedru on peaks ka ikkagi lõdvaks laskma õpetuse järgi.
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dexter »

ei tohiks see vedru polt olla mingi spets võti - tavaline tihe hambaga torx ikka :roll:
FLAMEWAR
fanaatik

Postitus Postitas FLAMEWAR »

dohcil on nukka otstes ka torx! äkki T25, kindlalt ei mäleta..
tele2-51-70-236
instagram:RS garage™
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Torx on torx ikka... kui hambaid tihedamalt on siis ei ole enam torx vaid on the special splined socket. Sõber soovitas sinna auku susata kuuskandi/poldi otsa ja sellega keerata. Eks ma paari nädala pärast annan teada kuidas läks, hetkel auto ligi ei saa. Torx võib ka minna aga T25 jäi väikeseks ja mul suuremaid pole.
Jesper
aktivist

See on 12-kantpolt (triple square, ZXN), vastavate võtmete komplekt on tööriistapoes müügil, hind paar-kolm euri. Torxiga pole sellel mingit pistmist, kuuskandiga (või ükskõik mis "kuusnurkse" võtmega) seda keerata ei saa puhtgeomeetriliselt.

Täiendus: avastasin teemast poldipea pildi ja muutsin postitust õigemaks
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Midagi sellist siis ehk http://www.krossbikes.ee/avsk/?action=P ... 99&lng=est" onclick="window.open(this.href);return false;
Isegi hind vastab eelmises postis pakutule. Kahjuks see konkreetne pood ei asu Tartus ega Rakveres ja on seega mulle kättesaamatu.
Jesper
aktivist

Paha lugu.
Jaan
sõltlane

Postitus Postitas Jaan »

No dziisas! Astud Rakvere Fixusest läbi ja ostad sealt komplekti. Kampaanias on 28€ eest suisa 56 osaline otsikute komplekt,saad kogu võimaliku jama korraga.
Sierra Is
Jesper
aktivist

Bomsch, hulluks oled läinud. Kes siis sedasi polte lahti keerab, et kohe õige võtmega, õigeid polte, õiget pidi jne. Nii on ju elu way liiga lihtne!
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Kui raha ei ole siis peab valede võtmetega ja puruks keerama. Igav sedasi ei hakka tõepoolest :)

Teema võiks lukku panna.
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Keerasin kuuskandiga ja sain lahti küll :D

Ja Rakvere Fixus on sama mis Wiru auto. Fixuse nime all teda kohalikud (ka mina) ei tunne.

Ikkagi võiks teema lukku panna.
Vasta