vaba teema, kuid jääme viisakaks

vaba teema, mula ja pläma...
Vasta
AlarT
sõltlane

Re: vaba teema, kuid jääme viisakaks

Postitus Postitas AlarT »

No ma ei tea, minul küll ei teki isu maksta 10 000kr Sierra eest, mille seisukord jätab soovida, aga neid kahjuks jagub, selliseid pakkumisi.
Sierrat enam pole, aga unustanud teda ka pole.
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

Ega keegi ei sunnigi sind sellist summat välja käima, aga on ka selliseid isendeid mis väärivad seda hinda mida omanik saada tahab nt 10000, mis on vb tõesti suht ideaalses korras.

Sa kindlasti oled nõus mingi räime e34 eest 10k vabalt letti lükkama. ???
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
Milman
aktivist
Kontakt:

Postitus Postitas Milman »

On minu tutvuskonnas ka tunduvalt kallimaid Sierrasid kui 10 000kr ostetud ja seda kordades rohkem.
Selliste hindade peale punnitavad silmi ikka need, kes on ainult ronte näinud ja omanud!
Korralikul Sierral on ikka korralik hind!
*Ženja Fokin ütleb et Sierra on moes. Ja nii ongi!
AlarT
sõltlane

IvoK kirjutas:Ega keegi ei sunnigi sind sellist summat välja käima, aga on ka selliseid isendeid mis väärivad seda hinda mida omanik saada tahab nt 10000, mis on vb tõesti suht ideaalses korras.

Sa kindlasti oled nõus mingi räime e34 eest 10k vabalt letti lükkama. ???
Ei oleks, sest ma ei ostaks räime E34, kuigi võibolla ,kui sõitev räim maksaks 3000kr, siis mine tea.
Kuid üldiselt 10 000kr enamus E34-d mis müüakse, ongi suht räimed, kuigi kui hästi otsida võib mõne leida, millega kannatab sõita, aga üldiselt ei tasu selle raha eest neid osta.
Kuid Sierra ei ole E34.

Nagu ütlesin, väga korralik sierra võiks isegi olla 10 000kr väärt, aga kui vaadata müügikuulutusi auto24-s ja motors24-s, siis enamus Sierrad, mis seal 10 000kr maksavad ja peale, tunduvad suht räimed olema.

Naljakas on see, et Sierrade hinnad on tõusnud, kuigi vananeva auto hind peaks just langema.
Ma ei tea, mis hetkel vanaraua hind on, aga vahepeal oli see hind igatahes väga hea ja kindlasti ka see tõstis Sierrade hindasid.

Reaalsus on aga see, et korralikke sierrasid on müügis võibolla 1-2 ja kogu moos ja ülejäänud korralikud Sierrad, mida on ka vähe, neid ei müüda üldse.

Ma huvipärast ikka jälgin kuulutusi, aga ostma küll ei hakka.
Tänava peal ka ikka vaatan ja parklates, milliseid Sierrasid veel leidub.
Peab mainima, et päris palju liikleb neid veel ringi, vähemalt paides küll, aga enamike seisukord ei tundu enam kuigi hea olema.
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

kui keegi ei oleks nõus maksma, siis poleks ka hind selline. üldiselt see mis sina millegi väärtuseks arvad ei muuda turu hinda, vbl aind kodu tänava peal mõjutad
AlarT
sõltlane

Müügihind pole veel turuväärtus, müüa võib igasuguse hinnaga, aga ostutehing on iseasi.
Ja ma olen täiesti kindel, et kui ostaksin mõne sierra niiöelda korraliku 15 000kr ja siis hiljem üritaksin teda noh kohe hiljem, kasvõi 12 000kr müüa, ma ei saaks tast lahti ja helistajaid oleks ülivähe.
Ehk siis rumal, kes maksab üle turuhinna auto eest ja mina seda viga ei tee.

Olen siin ostnud ja müünud mitmeid autosid ja olen õppinud, et auto turuhind on ikkagi aastaarvuga ja enamvähem seisukorraga paigas ja niiöelda hea seisukorra eest pole mõtet üle turuhinna maksta, saad petta.
Ma ei ole küll otseselt üle turuhinna maksnud, aga olen seda õppinud, et ei tasu maksta ka.

See peab väga teada auto olema, mille puhul maksad üle turuhinna, mille puhul tasub maksta.
Kahjuks on ka nende sõpradelt ostetud teada autodega tihti nii, et ikka saad petta.
Tarmo
Klubi juhatus

ehk kui su jutt lahti seletada, on olemas sinu arvamus ja vale arvamus, ning sa pole kunagi kellegagi samal arvamusel isegi kui nad on sinuga samal arvamusel :D
põhimõtteliselt sa ei saa aru mitte millestki mida ma enne rääkisin, ehkmajandus on sul ümmargune 0
AlarT
sõltlane

Ma tean küll majanduse pakkumise ja nõudluse suhet, aga me ei saa seda laiendada sierrade müügile, antud hetkel.
Ka auto turul tõesti nõudlus mõjutab asja, aga vaevalt, Sierrade järele erilist nõudlust on, lihtsalt mõned inimesed üritavad Sierra eest suurt raha saada, ebanormaalselt suurt raha.
Tarmo
Klubi juhatus

ilmselt sa siis ikkagi ei saa asjast ju aru.
ma ei viitsi sulle majanduse tundi siin pikemalt tegema kah hakata

edit: ilmselt sa tahad siis endale sierrat osta kuid raha napib, ehk nõudlus on aga pakkumine väike ja hind kerkib :D
AlarT
sõltlane

Ma ütlen veelkord, tean majandust paremini, kui sina ja tean väga hästi nõudluse ja pakkumise suhet ja kuidas sellest hind mõjutub.
Kuid seda ei saa kanda igale poole, sest on olukordi, kus nõudlust ei ole, aga asju vähe ja need vähesed asjad on kallilt müügis.

Sierrad on ka praegu mitmed sellised, on ka normaalse hinnaga sierrasid muidugi müügis, mida ilmselt ka ostetakse vahest.
Ei ma ei taha Sierrat osta ja raha taga mul asi ei ole, aga kui tahaksin siis 1000 euroga ma 1992a Sierrat tõesti ei ostaks ja ka mitte 10 000kr.

Ma ilmselt nii vanu autosid enam ei osta, nagu Sierra.
Ei saa seda muidugi lubada.
oliver85
fanaatik
Kontakt:

Postitus Postitas oliver85 »

Mis on ebanormaalselt suur raha? Näita mõni odavam tagaveoline talveauto siis :D

Julged sõnad sul Alar. Mis ametinimetust kannad siis?
AlarT
sõltlane

Antud juhul ei oma tagavedu üldsegi tähtsust.
Vaevalt keegi 10 000 - 15 000kr maksva Sierra omale tagaveo pärast ostab, talvel külje laskmiseks.
Ta tahab just odavamaid Sierrasid selle jaoks, mis maksavad näiteks 3000-4000kr.
Aga, kui küsitakse rohkem, kaotab asi ju mõtte.
Ja kui minna kallimate Sierrade juurde, nagu 10 000 - 15 000kr, siis on mõistlikum juba BMW 3 seeria E36 osta, kuna need samas hinnas juba, suures valikus saadaval, täitsa sõidetavad.
oliver85
fanaatik
Kontakt:

julgen e36 kohapealt vaielda. Sama raha eest sa 36-t millega kannataks liigelda ei saa. Vastuväiteid ei oota, kuna enne viimase sierra ostu otsisn ka e36-t ja suur valik oli küll aga osta polnud midagi.
AlarT
sõltlane

10 000 - 15 000kr vahemikus leiad E36-si, millega kannatab liigelda.
Eriti, kui tingid veel, mida mina kindlasti alati teen, autot ostes.
Ja mina pean tagavedu pigem miinuseks, eesti põhjamaises kliimas.

Vanasti oli Sierra hea odav auto, mille sai normaalses seisukorras odavalt kätte, see oli Sierra üks suurimaid plusse.
Aga seda omadust on Sierra praegu kaotamas.
Minu rekord oli osta 83a Ghia Sierra 2500kr:) Millel oli ülevaatus ligi aasta ja 4x elektriaknad ja nägi päris kena veel välja ka.
Vajas natuke keretöid, aga ei midagi hullu.
Selles, et ta natuke keretöod vajas, veendusin autot hiljem lammutades.

1000kr-ga sain ka sõitva Sierra, mis oli päris nurm korras, aga nägi kole välja ja ei olnud plaanis temaga sõitma hakata ja ülevaatust e iolnud.
Viimati muutis AlarT, 12 Mär 2012, 21:22, muudetud 1 kord kokku.
oliver85
fanaatik
Kontakt:

Üldiselt kroonide eest ei saa essugi enam. 1000 euri eest normaalse mootoriga e36-t ei saa ja kui saad siis risu. Mina muidugi teise inimese ostmist ei saa keelata. Lihtsalt minu väike arvamus.
Vasta