Mure: 2.0 ohc pritse ei käi korralikult

Kapotialused jutud
temps
kasutaja

Mure: 2.0 ohc pritse ei käi korralikult

Postitus Postitas temps »

Probleem siis selline, et tühikäik madal, ühtlaselt gaasi anda ei saa ja paugub imelikult.
Gaasiga mängides on nagu kõik korras aga kui hoida pedaali ühes asendis, siis ei hoia pöördeid ja hakkab paukuma, kuid mitte summutist vaid lööb õhulugeja klapi kinni. Käima läheb ilusti ja korraks hoiab tühikäigu 1000 peal aga kohe kukub kuhugi 600-700 kanti, kui hakkab välja surema siis lööb korraks pöörded tagasi 1000 peale ja siis kukub kohe alla tagasi. Täiesti külmalt töötab 600-700 pöörde peal ja kui hakkab kergelt soojaks minema, siis hakkab välja surema ja uuesti käivitades käib sekundi ja sureb uuesti välja.
Vahetatud on jagaja rootor, kaas ja juhtmed, uued küünlad, uus temp andur. Nende asjade vahetusega ja värske kütuse lisamisega muutus paukumine natukene vähemaks ehk ainult ühtlasel hoidmisel, muidu oli iga gaasi andmisega.
Natukene segane jutt vast on aga loodan, et keegi suudab aidata.
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Re: Mure: 2.0 ohc pritse ei käi korralikult

Postitus Postitas Tarmo »

küünlajuhtmed õiges järjekorras? süüde pole vale?
temps
kasutaja

Küünlajuhtmed on kindlasti õiges järjekorras ja süüdet ka mitu korda üle kontrollitud.
Sierrais
kasutaja

Postitus Postitas Sierrais »

mul 85kw ohc mootoril jamas gaasiklapi andur
temps
kasutaja

Vahetasid lihtsalt välja?
Sierrais
kasutaja

Postitus Postitas Sierrais »

vahetasin ära ja hakkas tööle.
Jaan
sõltlane

Postitus Postitas Jaan »

hea oleks proovida ka teist kommutaatorit jagaja all. Hurraaga osta kohe pole mõtet, aga testida oleks mõistlik.
Pilt
Sierra Is
doker
kasutaja

Postitus Postitas doker »

Mis iganes sellel mootoril kontrollib küttesegu (niiöelda toores), olgu ta siis mootori temp järgi või lambda anduri järgi.
Soovitan selle järgi uurida. Mu eelmisel autol oli sama jama ja viga oli küttesegus.
temps
kasutaja

lambdat ei ole ja temp andur vahetatud, eks ma proovin teist gaasiklapi andurit ja kui miskit ei muutu eks siis peab kommuntaatorit uurima.
Jesper
aktivist

Postitus Postitas Jesper »

Ära hakka autot juppidega loopima enne kui selge pole milles viga. Kui viga on mõnes anduris, siis saab selle testriga aju pinidelt pinget mõõtes kätte. Kaasa arvatud gaasiklapi asendi anduri vea. Juppidega loopimisel on see häda, et viga võib vabalt olla ka andurit ja ECU-t ühendavas kaablis, seda aga nii ei tuvasta.

http://foorum.fastfords.org.ee/viewtopi ... 13&t=21150" onclick="window.open(this.href);return false;
http://foorum.fastfords.org.ee/viewtopi ... 13&t=21244" onclick="window.open(this.href);return false;

Üldiselt see "kommutaator" on eelkõige väntvõlli asendi andur, kui see peetis on siis auto käima ei lähe. Ma muidugi ei tea, võibolla on seal mingi failure mode veel mida minu masina peal pole esinenud :D aga ebatõenäoline.
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dexter »

Jesper kirjutas:Üldiselt see "kommutaator" on eelkõige väntvõlli asendi andur, kui see peetis on siis auto käima ei lähe. Ma muidugi ei tea, võibolla on seal mingi failure mode veel mida minu masina peal pole esinenud :D aga ebatõenäoline.
On juhuseid olnud teiste automarkidega, kahjuks mitte fordiga, millel on nii nuka kui ka vända andur anomaaliaid teinud - halb käivius, soojast peast kaob jõud jne. Enamusel olnud hallikad.
temps
kasutaja

No ma tegin lihtsalt nii, et ühendasin gaasiklapi anduri lahti. Käis halvemini kui enne kuid sümptomid olid samad, sellest ma järeldan, et kaabeldus ise on terve ja viga suure tõenäosusega on gaasiklapi anduris. Kommuntaatoriga seoses tuli meelde, et käis minu jagaja (kommuntaator jagaja jala küljes) teise auto peal ja seal kõik funkas niiet see peaks korras olema.
Jesper
aktivist

Mulle jäi see loogika küll ääretult ähmaseks.

Pane süüde sisse, voltmeeter anduri signaali ja aku miinusklemmi vahele ning vaata kas pedaali liigutades kasvab pinge ühtlaselt kuskil vahemikus 0,5V kuni 4,7V. Kui kasvab ja vahepeal mingeid hüppeid ja muid anomaaliaid ei ole, siis on andur korras. Noh ja samamoodi saad kõik andurid peale vändaasendi oma (selle jaoks on vaja ostsilloskoopi) läbi kuulata, neid on kokku meeletud 4tk. Kõige mugavam on mõõtmisi teha ECU pistikust, juhtme poolt torgates läheb testri ots parajasti vastu klemmi ja ei pea mootoriruumis ringi mürgeldama.

See ei ole mingi raketiteadus, ausalt :)
Jesper
aktivist

Muidu ma ise oleks nõus lahjat mürki võtma et kui viga ikka üldse andurites on siis see on pigem MAF kui TPS, anoh sellisel arvamisel puudub igasugune pedagoogiline väärtus :)
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dexter »

Jesper kirjutas:Noh ja samamoodi saad kõik andurid peale vändaasendi oma (selle jaoks on vaja ostsilloskoopi)
see ju halliandur, ehk siis on/off andur. multimeer pinge piirkonda ja vaikselt mootorit ringi keerama. Avatult oli vist max 0,2V ja suletult siis vastavalt andurile 5v/12v . Täpis mõõtmist muidugi nii ei näe, aga enamvähem saab aimu, kas ta sulgub/avaneb korralikult või mitte. Tavaliselt jäävad poolde vinna.
E: Mõõtes peab süüde sees olema
Vasta