Ok, sorry.
Ühesõnaga esiteks kaeva see aju autost välja

ja hakka lihtsalt mõõtma, neti teel asja uurides saab minna mingi piirini, edasi tuleb käed külge panna. Pmst kõik autoajud ja kõik andurid töötavad ühtemoodi, aju klemmile tekitatakse mingisugune pinge vahemikus 0.5-4.5V (umbes, ma täpselt ei mäleta neid lävendeid), kui pinge on kas 0V või 5V siis aju võtab seda kui vigast andurit. Pinget mõõdad alati aju klemmi ja mingi maanduse vahel, põhimõtteliselt võid kasutada aju maandusklemmi aga metoodiliselt päris õige oleks vedada juhe aku miinusklemmini.
Elektriskeemi pealt saad teada mis andur kuhu kohta pistikus jookseb, aga kui skeemi pole siis lihtsalt pane tester takistuse (või piiksutamise, kui on) režiimi, üks ots lahti ühendatud anduripistikusse ja teisega hakkad mööda lahtiühendatud aju pistikut õiget klemmi otsima. Arvesta, et enamikel anduritel on üks juhe pistikus ka maandus, signaali ei tohi sellega segi ajada.
Nüüd pingelangu mõõtmine näitab lühidalt lihtsalt seda, kui suur on juhtme takistus - sellel, miks seda tehakse pingestatud juhtmel voltmeetriga minu eelmises postis kirjeldatud viisil, mitte oommeetriga lahtiühendatud juhtme peal nagu võib-olla loogiline tundub, on mitmeid põhjuseid, lühidalt on nii lihtsalt usaldusväärsem. Pingelangu mõõtmine mingi juhtme peal on üsna standardtegevus kogu auto elektrisüsteemi juures, samamoodi saab mõõta ka näiteks tuledesse või bensupumpa või kuhuiganes viivate juhtmete tervist, samuti maandusjuhtmete oma.
Ainsad andurid, mida multimeetriga hästi testida ei saa, on pöörlemissageduse andurid (halli või VR tüüpi) ja moodsamatel autodel ka õhumassi lugeja. Sierral samas on viimane lahendatud "laudauksega", mida on kerge üle mõõta. Pöörlemisanduritel ma tavaliselt mõõdan takistuse üle, kui see tundub okei siis
enamasti selles viga ei ole.
Ongi nagu kõik oluline kirjas autodiagnostikast

Igasugu veakoodide lugemine jms nõidumine on üsna mõttetud tegevused. Siin ei ole tegelikult ükski asi kuidagi Sierraga seotud, kõik autod on suht ühesugused. Alates kuskil 2000ndate algusest lisandus küll CAN, mis on omaette teema, aga enne seda oli kõik väga lihtne - lihtsalt olulised on õiged töövõtted.
PS. väike tõenäosus küll, aga testri all ma mõtlen siin tänapäevast digitaalset multimeetrit, maksab poes u.20€ - kui majapidamises juhtub olema telekaparandajast vanaonu poolt maha jäetud nõukaaegset analoog-seier-aparatuuri, siis sellega pole igaks juhuks, nende sisetakistusi ja muid parameetreid teadmata hea mõte torkima minna.