Ford Sierra 2.0 DOHC ´90 Visible

Kasutajate pikendused
Vasta
Visible
fanaatik

Re: Ford Sierra 2.0 DOHC ´90 Visible

Postitus Postitas Visible »

Rõõmusta veel ja kohe läheb asi ikka väga metsa. Ühesõnaga kaane sain maha, kaks klappi kõverad nagu oodata oli aga lisaks sellele on teise silindri sisselaske klapi juhtpuks ka mõrasid täis.
Ma ei tea ka tõesti enam mida teha, tuleb vist lihtsalt nädalaks pilt eest ära juua, et Sierra enam meelde ka ei tuleks. No mitte mingit pidamist enam, vigu ja suuri probleeme tuleb igast otsast aga lahendusi ei leia nii palju paraku. Ja seda kõike ikka ühe lambapea pärast, kellel oli kahju tilk keermeliimi poldi vahele panna .... :evil:

Selline siis nägi välja 2. silindri sisselaske klapp :

Pilt
mrAss
kasutaja

Postitus Postitas mrAss »

reaalne... ma arvasin et ainult minul läheb köik sitasti:D aga paistab et mina pole ainuke:P edu, jõudu ja jaksu sierraga!
myya sädet ja internetti!!!! Purk ise kaasa võtta!!! hind kokkuleppel.
Visible
fanaatik

Ei taha enam ! Sisuliselt on nii, et mulle võib pakkuda kas komplektset 2.0 DOHC mootorit, korralikku plokikaant või mingit summat veereva Sierra kere eest.
Visible
fanaatik

Nii nii, paistab, et asjad hakkavad enamvähem paika loksuma. Mootori koha pealt ilmselt aitab kasutaja IvoK mind hädasti välja müües mulle uue mootori.
Niikaua aga kuna praegu enam midagi mootori osas teha ei saa, siis vahepealse aja olen sisustanud põhja roostest puhtaks kraapimisega, värvinud hoolega ja tegelenud niisama igasuguse korrastamisega. Täna sai näiteks toodud sületäis uusi plastdetaile, mis olid kas puudu või lõhkised. Lisaks minu sellele käkerdamisele auto kallal on nüüd isa lisaks mootori remontimise abile võtnud käsile kõikide asjade üle korrastamise. Näiteks korrastas ta generaatorit, mis oli ka selline veidi pidune, tõsi küll töötas aga ilmselt ei oleks see enam nii väga kaua töödanud. Naljaga pooleks väitis ta, et temapoolne garantii genekale on 10 aastat. Nali naljaks aga teades tema töö kvaliteeti, siis ma võin tõsimeeli seda ka uskuda, kuna ei meenu ühtegi tema üle käidud juppi nii minu autodel kui ka ta endala autol, mis millalgi hiljem oleks uuesti remonti vajanud. Genekas korras, siis lahendas ta ära mootori ventide probleemi ning selle tühikäigu jura, et peale aku maha võtmist tühikäik jukerdas. Lahendus oli lihtne - tühikäigumootor oli paksult tahma täis ning asja korda saamiseks piisas selle pesemisest.
Üldiselt auto müügi mõtted jälle peast kadunud ja loodan väga, et järgmine nädal suudab Sierra taas omal jalal liikuda. :)
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

Visible kirjutas:Nii nii, paistab, et asjad hakkavad enamvähem paika loksuma. Mootori koha pealt ilmselt aitab kasutaja IvoK mind hädasti välja müües mulle uue mootori.
Niikaua aga kuna praegu enam midagi mootori osas teha ei saa, siis vahepealse aja olen sisustanud põhja roostest puhtaks kraapimisega, värvinud hoolega ja tegelenud niisama igasuguse korrastamisega. Täna sai näiteks toodud sületäis uusi plastdetaile, mis olid kas puudu või lõhkised. Lisaks minu sellele käkerdamisele auto kallal on nüüd isa lisaks mootori remontimise abile võtnud käsile kõikide asjade üle korrastamise. Näiteks korrastas ta generaatorit, mis oli ka selline veidi pidune, tõsi küll töötas aga ilmselt ei oleks see enam nii väga kaua töödanud. Naljaga pooleks väitis ta, et temapoolne garantii genekale on 10 aastat. Nali naljaks aga teades tema töö kvaliteeti, siis ma võin tõsimeeli seda ka uskuda, kuna ei meenu ühtegi tema üle käidud juppi nii minu autodel kui ka ta endala autol, mis millalgi hiljem oleks uuesti remonti vajanud. Genekas korras, siis lahendas ta ära mootori ventide probleemi ning selle tühikäigu jura, et peale aku maha võtmist tühikäik jukerdas. Lahendus oli lihtne - tühikäigumootor oli paksult tahma täis ning asja korda saamiseks piisas selle pesemisest.
Üldiselt auto müügi mõtted jälle peast kadunud ja loodan väga, et järgmine nädal suudab Sierra taas omal jalal liikuda. :)
ma natuke parandan, saan aidata uue kasutatud mootoriga, päris uut mul hetkel kuskilt võtta pole. :mrgreen:

Aga aitan hea meelega, peaasi et sierra remontimise kõrval natuke ka sõitmist nautida saaks. :)
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
Visible
fanaatik

No ma ise ka juba ootan seda aega pikkisilmi. Aga eeldusel, et see uus kasutatud mootor vähegi koos püsib, siis peaks tehnikaga seotud probleemid mõneks ajaks kaduma. Jäävad rohkem siis välimust ja üldist ilu puudutavad küsimused, mis leiavad ka lahenduse. Nõme on muidugi see, et terve suve olen otsinud igasugu juppe, mitte midagi pole pakutud aga nüüd kui kõik raha mootori alla läheb siis tuleb igast kandist neid juppe, mida otsinud olen aga nüüd hakkab probleeme tekitama finantsolukord. :D

Kui juba jutuks tuli siis kellel on pakkuda halli recaro kõrvalistuja istet, siis oleksin huvitatud. Hetkel pilti pole pakkuda, millist täpsemalt soovin aga proovin lähiajal selle teha. Nukker oli see, et inimene, kes neid istmeid lubas tegi Sierraga põllurallit ja üle katuse käimine läks nii õnnetult, et kõrvalistuja iste katki ja neljast 15"'sest RS'i veljest jäi alles ainult üks.
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

no
Visible kirjutas:...Nukker oli see, et inimene, kes neid istmeid lubas tegi Sierraga põllurallit ja üle katuse käimine läks nii õnnetult, et kõrvalistuja iste katki ja neljast 15"'sest RS'i veljest jäi alles ainult üks.
mõnel lihtsalt on raha nii palju et selliseid müüdavaid asju lõhkuda
Visible
fanaatik

Nonii, IvoK juures külas käidud ja nüüd uus mootor kodus. Transpordi osa õnnestus ilusti, mootor jõudis ühes tükis ja ilma vigastusteta garaazi. Järgmine osa näeb ette seda, et nüüd jälle garaazi, vana mootor maha ja siis homme saab alustada uue kohandamisega sellele autole. Esimese asjana kapitaalne pesu mootorile ja siis vanalt uuele juppide ümber lappamine. Vanalt lähevad siis korrastatud generaator, veepump, otsakaaned, klapikambrikaan, värvitud rihmarattad ja muu selline. Et tegevust on. Kui midagi arenema hakkab siis kajastan seda ka siin teemas. :)
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

Tore et kohale jõudsite ikka ja loodan et saad sierra kiiresti jälle teele, minul ongi hea kui kiiresti kolast lahti saan, kuna need autod seisavad teise inimese koduõuel, siis tahaks kiiresti lahti saada.

kle mis sul veel vaja oli, seda tühikäigu mootorit ???
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
tann
fanaatik

Postitus Postitas tann »

Igaks juhuks märgin ära, et tõenäoliselt sa ei saa mootorit maha ilma k.kasti ära võtmata või teine variant stabikas lahti lasta :? Kasti ära võtmine natuke tegemist, aga stabika keskmistel kinnitustel hakkavad paljudel mutrid poolraami sees ringi käima.
Visible
fanaatik

Sellega sai juba arvestatud jah ja täna sai käigukast maha kistud.

IvoK : Vaja oleks jah seda tühikäigu mootorit.
Teet01
aktivist

Postitus Postitas Teet01 »

tann kirjutas:Igaks juhuks märgin ära, et tõenäoliselt sa ei saa mootorit maha ilma k.kasti ära võtmata või teine variant stabikas lahti lasta :? Kasti ära võtmine natuke tegemist, aga stabika keskmistel kinnitustel hakkavad paljudel mutrid poolraami sees ringi käima.
Mina sain 2.0 dohc mootori maha ka ilma käigukasti puutumata. Stabika varras ei jää absoluutselt ette, hoopis sillatala jääb karteri taha kinni. Esimene ots tuleb üles tõsta ja sild poltidest lahti lasta, siis saab silla alla poole lasta nii, et mootori saab käigukasti otsast ära tõmmata. enne tuleb loomulikult ka radikas eemaldada.
tann
fanaatik

Postitus Postitas tann »

Nojah, kelle jaoks tundub lihtsam sillatala eest ära võtta, kelle jaoks kasti.
Visible
fanaatik

Nonii, kaks päeva 12 tunnised tööpäevad teinud ja uus mootor peal. Tõsi küll jah, koju tuli auto endiselt nööri otsas, kuna lihtsalt ei jõudnud kõike ära ühendada ja nii ei julge seda mootorit tööle ka panna. Räägiks natukene uue mootoriga seotud üllatustest.
Esiteks võttis jalust nõrgaks kohe see, mis klapikambrikaane alt paistis - mootoris on kasutatud Vene mineraalõli, mis on terve mootori väga hullusti täis kittinud igasugust saasta. Terve mootor oleks nagu seest mustaks värvitud. Nüüd see õli tuleb kohe välja ja läheb pesuks. Esialgse idee kohaselt näeb pesu nii välja, et läheb odav õli sisse, 100-200km sõitu ja siis teist korda uus õli koos filtriga, peale seda jälle mingi 300-400km sõitu ja siis uus õli koos filtriga. Peale seda kuskil 1000-2000km sõitu ja jälle uus õli ja filter. Kalliks läheb aga loodan, et tasub ära, sest uus mootor ja kõik sinna kuuluv ka väga odav pole. Muidugi võiks kasutada spets mootori pesuks loodud aineid aga nendega on tuttavatel halbu kogemusi - see peseb kõik selle kõntsa lahti ja siis hakkavad selle kõntsa suured tükid õlikanaleid ummistama.
Lisaks õlile oli terve mootori esimene osa sisuliselt samamoodi sassis nagu vana mootori oma. Pikk ketileevendi oli pooleks ja üks tükk õlipumba keti vahel all. Eest läks kõik vahetusse.
Ehk siis asi on sisuliselt nii kaugel, et ilmselt homme/ülehomme saab mootori esimesi hääli kuulda ja eks siis selgub juba kõik täpsemalt, et mis seisus see mootor üldse on. Kahju on muidugi see, et hoolimata kõigest oli vana mootor kordades korralikum esialgse vaatluse järgi. Oli kõik mis oli aga vähemalt õli pealt vana mootori puhul ilmselt ei hoitud kokku.
aix
turist

Postitus Postitas aix »

mul oli ka pesuvahendiga sama jama :S sai mootor läbi pestud ja umbes 500km järel kostus mootorist tiginat. mitte midagi hullu, tõukuri hääl nagu. ajasin auto korraks pöördesse, käis kolin ja üks silinder tagant läinud. kohe oli arvata et mingi jama. plokikaas maha ja oligi käes. tõukuri kanal oli umbes, see jäi alla kinni klap lahti jne jne.tulemuseks siis see, et tõukur pooleks, kolb pooleks, klapp pooleks, klapi taldrik tuli ótsast ära ja risti plokikaande kinni. mootoriks oli karpaga dohc. ei olnud just lõbus uusi juppe sebida :S aga kõik sai alguse mootori pesust nii et jh.
Vasta