Ford Sierra 2.0 DOHC ´90 Visible

Kasutajate pikendused
Vasta
Visible
fanaatik

Re: Ford Sierra 2.0 DOHC ´90 Visible

Postitus Postitas Visible »

Me leppimise vahepeal jälle autoga ära. Suunatulede kala tulenes vigasest lülitist. Salongi soojenduse jama põhjustas see, et soojendusradikas oli "umbes". Ja pump töötab nüüd läbi häda. Tõsi, maanteel sõites ei anna nagu ikka piisavalt peale, ühtlase intervalliga on tunda kuidas autol jääb hetkeks kütusest puudu. Aga ma lohutan ennast sellega, et kuna paak pole ilmselt ei tea mis ajast maha käinud, siis võib sealt leida väga palju igasugust sodi ja samuti pole kütusefilter ka enam just esimeses nooruses. Igaks juhuks ostsin juba uue filtri ja paagi kinnitus vitsa ära, et kui peaks väga igav olema, siis võiks selle töö ikkagi ette võtta enne kui teele jääb. :)

Ja viimane pilt valgete sussidega :

Pilt

See nädalavahetus hakkan vaikselt talveks ka valmistuma. Mäkerdan auto veelkord vahaga üle korralikult ja lõpuks lasen põhja mastikiga üle. See siiani laiskusest tegemata aga kauem enam vist edasi lükata ei kannata, muidu tuleb talv väga ootamatult.
Visible
fanaatik

Täna siis jagelesin bensiini paagiga. :D
Ühesõnaga kõik algas sellest, et jälle tuli tagasi see probleem, et külmalt ei käi mootor kohe üldse ja soojast peast on ka maanteel sõites tunda, kuidas mootor ei saa piisavalt peale kütet.
Alustasin siis hommikul sellest, et küünlad maha, et kindlalt selgeks teha kas see kinni poomine on seotud sellega, et kütust tuleb liiga palju peale ja uputab üle või siis vastupidiselt ei tule piisavalt kütet. Küünlad maas, tuli kohe lausa pisar silma - mina pole veel selle auto peal nii heas olukorras küünlaid näinud. See tegi kohe tuju heaks, kuna see pidev jura annab ikkagi mingisuguseidki tulemusi. Küünla elektroodil oli muidu näha ka kerget valget kirmet ja seega oli vastus olemas - ei saa piisavalt peale. Siis kohe auto kanalile ja hakkasin paaki maha võtma. Maha võtmine ise läks üsna libedalt, üllataval kombel seekord ei tulnudki roostes poltidega jurada, kuna kõik tuli üsna kenasti lahti. Pumba juures ise otsest viga küll mingit ei leidnud, kuid paar kahtlast kohta olid aga seal küll. Esimene asi oli pumba massi juhe, mida oli mingit ime moodi jätkatud ja igavene hunnik isoleerteipi ümber seotud. Selle lahendasin kohe ära korraliku juhtme jätkamise näol. Teine asi olid pumba juures olevad kontaktid, mis oleksid nagu mingi rooste kirmega kaetud. Need kohad said üle tehtud ja eks paistab, kas see andis tulemusi või tuleb viga mujalt edasi otsida.
Muidugi jah, tore on see, et paak ise on ikka väga mäda. Praegu tegin sellele nii palju iluravi, et ehk otseselt veel kuskilt läbi ei aja ja loodan, et paar kuud veel see kestab. Uue paagi jaoks tuleb hakata nüüd raha kõrvale panema. :D
Paagi vits oli nii mäda, et see läks ilma erilise pingutuseta pooleks. See eriti mind ei üllatanud, kuna olin juba arvestanud sellega, et see üks selline Sierra tüüpvärk, mis roostetab.
Visible
fanaatik

Mingi probleem kummitab ikka jätkuvalt autot. Hoolimata kõigest sellest otsimisest ja uurimisest ei ole ma suutnud leida põhjust miks autol "hing kinni" on. Kiirendades läheb kuni 1500 pöördeni nii nagu peab ja peale seda väga vaevaliselt kogub. Segu ka pidevalt lahja. Kellegil häid ideid ? :?
vvallo
kasutaja

Postitus Postitas vvallo »

õhulugejat teist pole proovinud ? vana pumbaga ka poos vahepeal kinni mootori ?
Esisild võib vedada siis, kui tagasild juba veab!
waher
fanaatik

Postitus Postitas waher »

välja lase on originaal või on seal asju tühjendatud?mul poos nt siis kui katt ja viimane pütt oli umbes.
Visible
fanaatik

Ei ükski pakutust. Nende asjadega kõik korras. Täna tegelesin garaazi juures diagnostikaga natukene ja vigaseks osutus lamda.
Tehnic
fanaatik

Postitus Postitas Tehnic »

anna siis teada kas peale lamda vahetust midagi muutus ka :mrgreen:
XR4 2.9i
Visible
fanaatik

Muutus küll.
Otseselt küll viga kõrvaldatud pole aga laenatud lamdaga proovimine andis soovitud tulemuse.
Tanel
sõltlane

Postitus Postitas Tanel »

Mul peaks päris mitu lambdat kasutult vedelema :)
/ Ford Scorpio 2.9 V6 RWD /
Ford Mondeo mk3 2.0 16vtddi
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
Visible
fanaatik

Nii, ja mis raha eest sa mõne neist loovutaks ? :)
Kristjan
fanaatik

Postitus Postitas Kristjan »

kõtuse rõhu regulaator põhjustas mul sellist jama. lihtne viis proovida on tagasivool stoppertangidega natuke kinni pigistadaja siis kiire proov. kui on abi siis välja vahetada see julla.
sierra mk I 5d
Visible
fanaatik

Mmm...noh ma ei tea, ega seda ka välistada ei saa aga praegu aju diagnoosides oli lamda null igatahes. Ja teise lamdaga proovides nagu asi paranes. Tõsi küll, palju seal garaazi vahel natukene ukerdades aru sai aga enam polnud sellist kinni poomise tunnet. Igal juhul tänud info eest, kui peaks tõesti see juhtuma, et peale lamda vahetust ka asi ei toimi siis kontrollin kohe selle koha üle. :wink:
Tanel
sõltlane

Postitus Postitas Tanel »

No asi selles et ma ei ole eestis hetkel,ja ei mäleta peast kah kus see olla v6ib,kui kannatad 10-15 päeva siis ehk paar kolm sada.
/ Ford Scorpio 2.9 V6 RWD /
Ford Mondeo mk3 2.0 16vtddi
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
Visible
fanaatik

Jälle pahasti.
Nüüd viimased päevad olen vaadanud, et no üks esimene rehv ei pea enam üldse õhku. Ööga muutub täiesti tühjaks. Kiskusin täna alt ära ja vägev üllatus. Autol keegi tark kas rooliotsi vahetanud või ma ei tea mida teinud aga igaljuhul on rattad keeratud nii, et on söönud sisemist äärt. Ühe rehvi sisemise ääre nii hullusti ära söönud, et juba seal lõhe sees rehvis ja traadid väljas. Lisaks on selle velje sisemine rant jumala kapsas, ühestki otsast ei meenuta see ümmargust ringi. Ühesõnaga homme peab siis plekkvelgedele üle minema ja eks tuleb siis talvel vaadata, mida velgede ja rehvide osas ära teha saab.
waher
fanaatik

Postitus Postitas waher »

lõhnab sillastendi järgi siis.mul mustal oli sama jama...
Vasta