Ford Sierra GT Ghia 2.0 Dohc 88kw 93a - ivoK

Kasutajate pikendused
Vasta
legendaarne666
Klubi auliige
Kontakt:

Re: Ford Sierra GT 2.0 Dohc 88kw 93a - ivoK

Postitus Postitas legendaarne666 »

IvoK kirjutas:
legendaarne666 kirjutas:
IvoK kirjutas:Ja hetkel tuleb ka mootori jahutus ventide juhtmele vool peale (enne ei tulnud) loodan et need ka ikka nüüd töötavad. :roll:
Kui huvi pakub,siis ventikate kaitse ja relee asuvad salongis kindalaeka taga ajust vasakul.Üldiselt on see ventikate süsteem ikka omaette teadus.
Natuke imelik on see, et kui sellel juhtmel mis selle termostaadikorpuse otsas oleva vendianduri külge mineval pistikul klemmid ära ühendada, siis vendid tööle ei lähe. :?:

mõtlesin et kas sierral lülituvad ka vendid läbi aju. :?:

Aga lähiajal vaatan sinna armatuuri alla ka.
Termostaadi korpuse külge tuleb kaks pluss juhet(kaks ülemist) mis mingi maa peal jooksevad kokku üheks ja see üks läheb salongi, releesse ja kaitsmesse.Massiga on sellised lood,et see tuleb kerest,jookseb mõlemasse ventikasse ja siis läbi vendimootorite termostaadi juures olevasse lülitisse(kaks alumist klemmi) juhul muidugi kui ventikamootorid ei ole lühises või juhtmed oksüdeerunud ja ei anna ühendust.Põhimõtteliselt siis kui lüliti lülitab end sisse,siis vool jõuab vendimootorisse ja mass on seal juba olemas või midagi sellist.Ja kui neid juhtmeid termostaadi juures proovid omavahel sillata siis ära unusta süüdet sisse keerata,sest muidu pole seal voolu.Segane jutt,aga vast midagi ikka abiks oli.
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

Ma neid klemme uurisin, 2 ülemisele (mis rohkem lähestiku) nendele tuleb pinge peale. kontrollisin ka vendid ja ka selle juhtme jupi üle, mille kaks otsa lähevad ventide külge ja teine ots vist oli parema lanseka (RV paagi all olevale pistikusse) need toimivad korralikult. :?:

Sellises seisus peaks ju vendid ka järele lülitama, kui temp liiga kõrgeks läheb. :?:

Aga kui see relee ja kaitse seal armatuuri all nt vigased ja ei toimi nt, siis ei tohiks sinna pistikusse voolu tulla. :?:

Ma korra otse proovisin neid klemme ühendada, aga vendid tööle ei lähe.
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
legendaarne666
Klubi auliige
Kontakt:

IvoK kirjutas:Ma neid klemme uurisin, 2 ülemisele (mis rohkem lähestiku) nendele tuleb pinge peale. kontrollisin ka vendid ja ka selle juhtme jupi üle, mille kaks otsa lähevad ventide külge ja teine ots vist oli parema lanseka (RV paagi all olevale pistikusse) need toimivad korralikult. :?:
Ma ei saanud nüüd täpselt aru,et kas sul termostaadi pistikusse mass tuleb alumistesse klemmidesse? Kui + ja - on olemas,siis peavad ju vendid käima hakkama.Muomal jamas näiteks ventika mootor mis vahest ei andnud massi ja siis jälle andis.Ei saanud ka algul üldse pihta mis värk on.
IvoK kirjutas:Aga kui see relee ja kaitse seal armatuuri all nt vigased ja ei toimi nt, siis ei tohiks sinna pistikusse voolu tulla. :?:
Siis ei tule voolu jah üldse.
IvoK kirjutas:Ma korra otse proovisin neid klemme ühendada, aga vendid tööle ei lähe.
Kurat see on siis küll mingi müstika.Kahju et nii kaugel asume üksteisest.Muidu tahaks kohe näha seda värki mis niiviisi ajusid komposteerib :roll: .
legendaarne666
Klubi auliige
Kontakt:

IvoK kirjutas:Sellises seisus peaks ju vendid ka järele lülitama, kui temp liiga kõrgeks läheb. :?:
IvoK kirjutas:Ma korra otse proovisin neid klemme ühendada, aga vendid tööle ei lähe.
Seda ka veel,et kui sul klemmide ühendamisega vendid tööle ei lähe siis nad ei lähe ka lüliti alt.
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

legendaarne666 kirjutas:
IvoK kirjutas:Sellises seisus peaks ju vendid ka järele lülitama, kui temp liiga kõrgeks läheb. :?:
Seda ka veel,et kui sul klemmide ühendamisega vendid tööle ei lähe siis nad ei lähe ka lüliti alt.
Seda ma tean jah, et kui juhtmel klemmid sillata siis vendid tööle ei lähe, sama teema on siis ka anduriga - milles see jama siis on voolud tulevad peale, (vendid kindlasti korras - kontrollitud)

:roll:
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
legendaarne666
Klubi auliige
Kontakt:

IvoK kirjutas:
legendaarne666 kirjutas:
Seda ma tean jah, et kui juhtmel klemmid sillata siis vendid tööle ei lähe, sama teema on siis ka anduriga - milles see jama siis on voolud tulevad peale, (vendid kindlasti korras - kontrollitud)

:roll:
Ei oska sind kahjuks rohkem aidata kui asja käega katsuda ei saa :( .Aga see lugu on küll väga halb igaljuhul,sest suvi on ju tulemas ja jahutust on hädasti vaja.
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

Ei oska sind kahjuks rohkem aidata kui asja käega katsuda ei saa :( .Aga see lugu on küll väga halb igaljuhul,sest suvi on ju tulemas ja jahutust on hädasti vaja.
See mind murelikuks teebki. Muidugi eelmine aasta suvel läks ainult mõned korrad temp punasesse (ennem suretasin mootori lihtsalt välja)

See ka ainuke el jama hetkel, oskad öelda kus pistikus need vendi anduri juhtmed kapotti all jooksevad. :?:
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
Tehnic
fanaatik

Postitus Postitas Tehnic »

vea sinna temp lülitisse mis vendid tööle paneb otse vool akult ja pane ise mingi kaitse vahele...kindlalt töötab :wink:
XR4 2.9i
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

Tehnic kirjutas:vea sinna temp lülitisse mis vendid tööle paneb otse vool akult ja pane ise mingi kaitse vahele...kindlalt töötab :wink:
Olen ka seda kaalunud, aga no ehk saab asja originaalis korda. :roll:

Lihtsalt see ka üks räme otsimine. :|
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
legendaarne666
Klubi auliige
Kontakt:

IvoK kirjutas:oskad öelda kus pistikus need vendi anduri juhtmed kapotti all jooksevad. :?:
Ega ausaltöeldes päris peast ei oska küll.Kui kontrolllambiga järge ajada siis ikka.
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

Ega suurt muud üle ei jää, eks pean seda el viga samamoodi hakkama otsima :roll:
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

Ma jälle hirmus tubli olnud ja sai sierral taas sillatala padjad ära vahetatud. :D

Krt nagu mingi hobikorras vahetamine. :mrgreen:

paar pilti ka, keegi tahtis ka spesial tuuli nähe, et milline välja näeb.

siin ta on.

Pilt
Pilt

Vanad puksid jälle jumala küpsed (juhttorud täiesti lahti.)

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Enne uute pukside paigaldamist tuli natuke puhastada - et uusi pukse ei vigastaks sisse tõmbamisel.

Pilt

Uued puksid.

Pilt
Pilt
Pilt

Uued puksid sees.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Lõpuks kokku tagasi, sai ka proovitud, tagumik jälle hea jäik. :mrgreen:
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
IvoK
sõltlane

Postitus Postitas IvoK »

Tõin veel ühe sierra juurde, algne plaan oli korda teha ja sõitma hakata, vahtisin ühest ja teisest otsast kuni jõudsin otsuseni, et liiga palju aega ja raha kulub selle sierra ellu äratamiseks.

Pilt
Pilt
Pilt

Lisavarustus:
1. Kompuuter.
2. el. aknad ¤ 4
3. el. peeglid
4. el. katuseluuk.
5. el. tulede regull
6. kojameeste kiiruse regulaator (seda mina näen sierradel esimest korda)
7. ghia salongi valgustus pakett (kaardi lugemiseks ja koht valgustid)
8. ABS
9. LSD

Kogu selle krempli viskan oma rohelisele peale. Läheb kogu juhtmestik ka ikka vahetusse, sest ma ei usu et sierradel nende lisade jaoks on blankudel sierradel valmidus olemas. :?:
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
raneth
kasutaja

Postitus Postitas raneth »

IvoK kirjutas:6. kojameeste kiiruse regulaator (seda mina näen sierradel esimest korda)
Muide minu punasel püssil oli ka olemas kojameeste kiiruse regulaator. http://www.carrating.org/car.php?8927
IvoK
sõltlane

Re: Ford Sierra GT Ghia 2.0 Dohc 88kw 93a - ivoK

Postitus Postitas IvoK »

eks neid ikka leidub Sierra-del, aga mina pm nägin seda esimest korda sellel punasel. :mrgreen:

Kudas ta muidu töötas, oli kiiruste vahe märgatav ka kui seda sellest lülitist reguleerida :?:
Sierra 2.0i 85a
Sierra 2.0i 93a
Probe 2.5 96a
M3 1.6 04a
Sierra 2.0i 92a
Mondeo 2.0 103 11a
Vasta