Ford Sierra 2.0 -dohc- 85kw Karl

Kasutajate pikendused
Vasta
Karl185
kasutaja

Ford Sierra 2.0 -dohc- 85kw Karl

Postitus Postitas Karl185 »

Tervist sierra huvilised! Võtsin hoogu mis ma võtsin aga lõpuks mõtlesin et teen ka teema ära, endal pärast hiljem hea jälgida, mis tehtud ja mis tegemata! Aga alustame algusest, Auto on siis 92. aasta ford sierra, mis väljus tehasest hiilgava 2.0 -dohc- 85kw mootoriga, ning muidugi tagasilla veoga ja manuaal kastiga. Auto käekäiku tean vähemalt 15 aastat, 8 aastat on ta olnud minu vanaema käsutuses ning enne seda oli see ühe vanema meesterahva käsutuses. Autol on see september 2015 viimane sõidukuu, kuna üv saab läbi ja uuesti pole mõtet teha, sest see ei läheks sealt läbi. Läheb garaazi kus mingihetk tõmban laiali ja alustan töödega.
Kere: Põhi vägagi roostes, pagassist näeb läbi põhimõtteliselt, karbid läbi ehk põhjaga on vaja palju tööd teha! Väljast on tagumisel vasakul tiival roostet ning paremalt hakkab ka vaikselt minema, kapott on ka kivitäkkeid täis ja tagastange vähe kõver, kuna kruvidega kinni lastud.
Sisu: Originaal, klaasist katuseluuk ja aknad käivad vändaga. Paigaldatud jalgevalgustid.
Veermik: Sillad roostes, ees vasakul ka midagi kolksub, kuid pole veel süvenenud sellesse.
Tuled: Taga originaal toonitud tuled, kõik väiksemad tuled asendatud ledidega, ees on xenonid.
Audio: Pioneer DEH-140UB makk, tagaakna laual 250w Sony Xplod ovaalid, ees ustes mingid Clarioni Mid-bassid ja armatuurile lisatud kõrgheli kõlarid. Suvel oli 2 subwoofrit ka pagassis aga need sai maha müüdud.
Mootor: Vahepeal suitseb, plokikaas kõver arvatavasti, sööb õli ka meeletult ja mootor pealt ka koguaeg õline.
Plaanidest:
-Põhi ära keevitada
-Silla osad kõik uued
-Uus värv
-Uus mootor, ideaalis tahaks näha vahel 2,9 scorpa mootorit, aga seda vaatab tulevikus.
-Coiloverid alla
-Laiendatud plekid või mingid veljed.
-Audio süsteemi veel edasi arendada
-Toonklaas ette ja taha
Plaanid on pikaaja peale, mitte et homme on uus mootor ja kere. Valmis tahaks autot saada enda 18 aasta sünnipäevaks, ehk 2 aastaga võiks auto valmis saada, kuigi väga ei usu aga mine sa tea. Teen nii kuidas jõuan ja kuidas rahaline resurss lubab! ;)
Tuli vähe pikk jutt, aga paneme pilte ka.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Ja 1 sõbrapilt minu teise autoga. Huvitav on see, et mõlemad autod on sinised, bensiini mootoriga ja manuaalid juhtunud, seega sinised nooled! ;)
Pilt
Viimati muutis Karl185, 05 Dets 2015, 22:43, muudetud 2 korda kokku.
Tamm85
Klubi liige

Re: Ford Sierra 2.0 -dohc- 85kw Karl

Postitus Postitas Tamm85 »

Pilte ei näe :roll:
Sierra 1.8 OHC 87
Sierra 1.8cvh->2.0 dohc 92
Sierra DOHC 91
Sierra DOHC 93
Karl185
kasutaja

Kuidas nüüd on?
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

Ehhee, tuttav sierra ja tuttav hoov, tere sugulane :p
Kui te just mootorit keema pole lasknud, siis usun, et sul on klapisääre tihendid läbi, suits vast pigem sinine kui valge (plokikaane veaga oleks tõenäolisem valge).
Ennem kui mootori vahetuse plaane teed tee kere tööd ära. Kui need tehtud ja uuesti sõidad siis võid hakata planeerima mootori vahetust, kusjuures mul isegi seisab üks 2,9 Scorpio metsa all :D. Kui kõik korraga ette võtad siis jääb kindlasti pooleli.
Coilidega on see jama et Sierrale maksavad nad kohutavalt palju, pole odavat nagu golfile
Kui mingeid juppe vaja on, siis võid julgelt küsida, ühtteist on mul ajapikku kogunenud ja on ka mõningaid tutvusi kust saab. Kui milleski nõu on vaja siis sammuti küsi, aastatega on sierrade kohapealt ka teadmisi kogunenud.
Muidu aga jõudu ja jaksu
Karl185
kasutaja

Tarmo kirjutas:Ehhee, tuttav sierra ja tuttav hoov, tere sugulane :p
Kui te just mootorit keema pole lasknud, siis usun, et sul on klapisääre tihendid läbi, suits vast pigem sinine kui valge (plokikaane veaga oleks tõenäolisem valge).
Ennem kui mootori vahetuse plaane teed tee kere tööd ära. Kui need tehtud ja uuesti sõidad siis võid hakata planeerima mootori vahetust, kusjuures mul isegi seisab üks 2,9 Scorpio metsa all :D. Kui kõik korraga ette võtad siis jääb kindlasti pooleli.
Coilidega on see jama et Sierrale maksavad nad kohutavalt palju, pole odavat nagu golfile
Kui mingeid juppe vaja on, siis võid julgelt küsida, ühtteist on mul ajapikku kogunenud ja on ka mõningaid tutvusi kust saab. Kui milleski nõu on vaja siis sammuti küsi, aastatega on sierrade kohapealt ka teadmisi kogunenud.
Muidu aga jõudu ja jaksu
Tere, Tere! Tohoh, on midagi mida pean teadma sugulase kohta? :D Mootorit keema pole lasknud, suits selline helesinine, valge. Keretööd on vaja kõikse enne ära teha, muidu on üsna mõtetu kohe mootori vahetamise peale minna.. ;) No eks vaatab mis tulevik toob, võibolla alguses mingid madaldus vedrud.
Selged pildid, võtan ühendust kui midagi vaja! ;)
scarles
kasutaja

Postitus Postitas scarles »

Kenad plaanid, mis muud kui edu ja motti :) pealtpoolt tundub viisakas masin.
Tarmo
Klubi juhatus

Ilmselt siis ikkagi klapisääre tihendid. Ma ei tea kuidas sul keevitus tingimused on, aga igaks juhuks võid hoida silma peal kuu mõni korralik kere liigub.
Madalduse puhul relakas aitab, ära lihtsalt hoogu mine
Karl185
kasutaja

Tarmo kirjutas:Ilmselt siis ikkagi klapisääre tihendid. Ma ei tea kuidas sul keevitus tingimused on, aga igaks juhuks võid hoida silma peal kuu mõni korralik kere liigub.
Madalduse puhul relakas aitab, ära lihtsalt hoogu mine
Keevitus on pmst olemas, aga kui mõne korraliku kere kuskilt saaks oleks veel parem. Mul krt pole relakat vajagi, amordid on nii väsinud, et kui panen 3 50kg tsemendi kotti pagassi on pepu vastu maad juba!! :D
KevinAro
aktivist

Postitus Postitas KevinAro »

Sinised tuled ees stanges on üli kenad :D igatahes edu masinaga :D
Tarmo
Klubi juhatus

amort üritab ära hoida õõtsumist, vedru üritab autod üleval hoida
keevituse koha pealt võid vaadata minu auto teemast mis sind ees ootab
Karl185
kasutaja

Tere jälle! Sai siin pikalt kalkuleeritud ja juba hakatud asjugi ostma, kuid siis hakkasin mõtlema ja jõudsin järeldusele, et antud isend läheb varuosadeks ja asemele saab suve poole toodud vähe korralikuma kerega sirje, millel poleks niipalju tööd.. Kui aus olla siis on see auto nii läbi roostetanud, et põhi tuleks terves ulatuses välja vahetada, igaltpoolt võid põhjaalt näpu läbi lükata mis on päris kurb, kuid kui saan mõne vähe korralikuma kerega sirje, siis hakkan seda kindlasti ehitama, kuna nimi "Sierra" on väga hinge pugenud ning mulle ikka väga meeldib sellise vanakooli masinaga sõita...
SEEGA ANTUD AUTO MÜÜGIKS, teen mingipäev ka kuulutuse ära. Hetkel auto täiesti komplektne ja sõitev.
Palun antud teemat mitte lukku panna, kuna tahaks seda jätkata edasi kui uus kere/auto saab soetatud.
Kui paari nädala jooksul pole mõistlikku pakkumist tulnud, läheb juppdideks ära.
Vasta