Otsustasin ka oma autot siin klubis eksponeerida, siis saab oma tegemistel silma peal hoida ning targemate käest nõu küsida, kui mõni probleem peaks tekkima.
See ei ole minu esimene Sierra, viimati omasin sellist autot ca kümme aastat tagasi. 1984. aasta Mk I, Lasnamäe stiilis pahtlist voolitud kulmudega (vannun, et seda ei teinud mina), originaal 1.6 oli vahetatud 2.0 OHC-i vastu. Jääralliks kõlbas küll, muidu oli teine üsna läbi omadega.

Praegune auto sai soetatud eelmise kuu lõpus. Olin tema müügikuulutust juba varem märganud ning mõtlesin endamisi, et enam väga paremaks minna ei saa - tumedat tooni Mk II FL 2-liitrise mootoriga. Samas ei kippunud kohe ostma, kuna hind oli krõbe ning olin juba varem sellist autot omanud. Pealegi otsisin tegelikult väga heas korras esimese põlvkonna Scorpio sedaani. Samas elu on näidanud, et sellist asja on väga raske leida. Läks siis natuke aega mööda ning olin parajasti Viljandis, kui see auto tuli sõbraga uuesti jutuks ning mõtlesime, et kurat, äkki peaks ikka vaatama minema.
Järgmisel päeval olime Pärnus ning jäin Statoili autot ootama. Kui see masin tanklasse sisse keeras, tuli mul loll muie näole - kui kaunis võib üks vana Ford olla!

Masin on registreeritud Saksamaal 12.06.1991. Eestis võeti auto arvele 01.09.2004, sellest ajast saadik oli ühe omaniku käes. Kui vaadata Maanteeameti statistikat, siis eelmine omanik suutis selle aja jooksul maha sõita kõigest 16000 km.
Varustuse poolest on masin tagasihoidlik nagu CLX ikka - olemas on tagaklaasi soojendus, udutuli, katuseluuk, Fordi originaalstereo. Salong on puhas ning hästi säilinud, tolle aja Fordile iseloomulik lõhn on ka muidugi sees.
Kere on samuti üsna hästi säilinud. Olen leidnud mõnest üksikust kohast pindmist roostet ning vasakpoolses karbis on väike auk sees. Tüüpiliselt on istmete tagumised kinnitused roostes. Varuratta alt on põhi nagu uus. Uksed käivad pehmelt kinni ning on tunda, et seda autot on hoitud.
Räägime vigadest ka, muidu tundub see jutt liiga ilus.
- Klapikambrikaane tihend sai ühel nädalavahetusel ära vahetatud, kuna tagumisest otsast immitses natuke liiga palju õli. Paistab, et nüüd on sellega korras. Sai ka natuke mootori sisse näha ning sealt avanev pilt oli ilus.
- Kesklukk on hea asi, aga autosse ei saa alati esimese korraga sisse

- Jahutusvedeliku temperatuurinäidik paneb segast. Külmast peast läheb punasest alast mööda, vahepeal näitab õiget temperatuuri, siis läheb jälle taevasse ära. Vahetasin temperatuurianduri ära, kuid probleem on ikka alles. Oskab keegi midagi pakkuda?
- Ühes suunatules on niiskus sees, neid pole õnneks kallis vahetada.
- Rattad vajavad tasakaalustamist.
Esialgne plaan on hoida auto korras ning talveks garaaži puhkama jätta. Signalisatsioon, madaldusvedrud, edevamad veljed. Tegemist on ikka väga pehme autoga, tahaks teda natuke konkreetsemaks saada. Helisüsteemi peab ka kriitilise pilguga üle vaatama, ma ei jaksa enam kassette kuulata. Salongis midagi lõikama ei hakka, vahetan lihtsalt kõlarid ja maki välja.