Kuna siis aega on juba paar aastat üle läinud ning esmased plaanid olid masina osas hägused, siis ei hakanud toona teemat tegema.
Nimelt sai paar aastat tagasi soetatud võileiva raha eest 89 aasta 2.0 karburaator mootoriga sirje mis oli kõvasti peksa saanud.

Ei hakka väga pikal auto konditsiooni kirjeldama aga olukord oli päris mannetu ning toona olin 100% kindel et sõidan lume möödudes otse kaalule.
Autot oli kõvasti koduste vahenditega remonditud- nt. mootorile oli peale pandud sigulikulli karpa kuna aju olevat saba andnud, üks karp oli tervenisti ja teine poolenisti välja vahetatud niimodi et vahetuse jälgi oli ka mitmekümne meetri kauguselt näha.
Vaatamata rohketele vigadele oli sellegi poolest autol kindlustus ja ÜV olemas ning ära tuli ta sealt omal jalal.
Kuna siis plaan oli lihtsalt winterbeater esialgu ehitada, siis esimene eesmärk oli vabaneda jõudu piiravast kapoti all olevast lahendusest ning soetatud sai sissepritsega sama mootor. Veana tasub ära märkida et juhtmestikku ma lolli peaga ei soetanud ning too tuli koos ajuga natukese aja pärast postiga järgi.
Lisaks sa toona sidurile pidurimeistrist uued katted pandud, hooratta treisin mõned kilod kergemaks, mootoril vahetasin pea kõik tihendid välja, makita madaldus ja kempi differ. Samuti sai põhi kõvasti keevitust ja kiire krundi selga ning varuratta koobas oli liiga auklik et jääda.

Lisaks ka uus võimuga roolilatt- ilmselgelt too pump polnud tolle mootori jaoks mõeldud ning pidi hakkama leiutajate küla lotet mängima nagu eelneva pildi pealt näha võib.
Olles saanud juhtmestiku ja mootori aiste vahele tekkisid kohe uued probleemid, mootor ei tahtnud kuidagi käima minna. Hiljem peale mitmeid katseid ja terve juhtmestiku ümber swappimist tuli välja et sisselaske koldel on allpool eraldi egr avad mille ma ilmselgelt kinni unustasin panna

Peale seda mootor käis nagu kellavärk.
Kuna teksti ja materjali on palju siis jätkan mõni teine päev...