Oh neid rollereid!!!
Oh neid rollereid!!!
Mõtlesin et võiks teha teema mida keegi rolleritest arvavad,kellele meeldivad ja kellele mitte.
Kellegil mingeid häid,halbu kogemusi.
Ja nagu alati,tehtakse nendega avriisid http://www.krimi.ee/2009/05/fotod-joobe ... avariisse/ nagu siin näha on.
Kellegil mingeid häid,halbu kogemusi.
Ja nagu alati,tehtakse nendega avriisid http://www.krimi.ee/2009/05/fotod-joobe ... avariisse/ nagu siin näha on.
Sierra 1.8 OHC 87
Sierra 1.8cvh->2.0 dohc 92
Sierra DOHC 91
Sierra DOHC 93
Sierra 1.8cvh->2.0 dohc 92
Sierra DOHC 91
Sierra DOHC 93
-
- Klubi juhatus
- Nimi: Tarmo
Re: Oh neid rollereid!!!
kuni nad järgivad liiklus eeskirju siis pole mul nende vastu midagi. isegi kupataks mõnega ringi vast, pole lähdalt seda chopperi laadset näinud, äkki on lahe
Need mopeedijuhid on kas joobes või alaealised kamikadzed, aga midagi head sealt oodata ei ole. Kui mõnd näen, tõmbub kaelapealne turri ja higised käed klammerduvad roolile.
Siinkandis, kus mina elan, ostetakse rollereid juba noortele põhikooli tüdrukutele, kes eelmine suvi üksteise võidu mööda kaubikute külgi sõitsid, nii et kiirabil oli tuli takus.
Olen ka ise rollumees ja ilgelt vägev on sellega ringi vurada. Küll aga käivad pinda sellised, kes ise ka ei saa aru, mis neile sõitmiseks on kätte antud.
Kuule mees, ega sa rahvastepalli ei mängi, kus sul mitu elu on!
Täpselt sama tunne.olbert kirjutas:Olen ka ise rollumees ja ilgelt vägev on sellega ringi vurada. Küll aga käivad pinda sellised, kes ise ka ei saa aru, mis neile sõitmiseks on kätte antud.
Aga noh kui aus olla eks selle rollerikaristused pole -tsenseeritud- (näiteks kui sõidad üle 45 km/h üks kõik kui palju on ikka max trahv 600krooni) ja rollerit saab väga lebolt endale soetada ei mingit ülevaatust ega kindlustust. Kiiver pähe ja sõida.
Aga muidugi vb mõned on kaded kah,sest nende ajal polnud nii vingeid pille.
No aga mõelge ise kas sõidate bussiga või rolleriga?
Telefoni nr on 53451955
Ise liiklust tunnen jne aga rolleriga eriti ei taha sõita kuna miskipärast paljud autojuhid rollerimeestega arvestada kohe üldse ei taha.
Chopperi sugusega kah sõitnud. Ega sõidumugavus eriti hea pole, samas rohkem stiilne pill.
Chopperi sugusega kah sõitnud. Ega sõidumugavus eriti hea pole, samas rohkem stiilne pill.
Ford Sierra 2,9 V6 Cosworth Ghia 143kw 1989a ootamas oma aega
Transitipeale üleläinud...
On sigatsejaid nii rollerimeeste, sierrameeste, kui ka bemarimeeste ja muudegi seas, kuid niikaua kuniks suhtumine autojuhil kaherattalisel liikujasse on vaenulik ja omaõigust taga ajav, ei muutu ka mittemiski. Ise liigun suveti vägagi suure ja punase kaherattalisega ja mindki ei märgata, sest ei taheta märgata. Mis siis veel piskesest tumedast rolleriga kulgevast plikasabast rääkida. Seega härrased, mina teeks siinkohal ülekskutse hakata suveti just rollerimehi märkama ja proovida seda maailma muuta oma pehmelt istmelt alustades, mitte inisedes, et kui lollid ja debiiilsed ja kamikazed keegi on. Igaljuhul jääb ka Sinu hinge piinama see, kui sinu auto rataste all see nooruk sureb, sõltumata sellest, kas sul oli eesõigus või mitte!!!! Liikslust turvalisemaks ja viisakamaks saab muuta ainult iseennast ja oma suhtumisi muutes!
Samas nähes miskit tatikat rolleripeal sigadust tegemas, ei ole ilmselt ka siin foorumis musklit punni ajavatel ja reegleid tundvatel härrastel raske oma auto seisma jätta ja minna karmi näoga sõnu peale lugema, kasvõi politsei kohaletulekuni. Kui kodu ei kasvata, siis peab seda tegema ühiskond.
Minupärast kasvõi laenakem tuttavate käest üheks pärastlõunaks omale roller ja lähme teeme kambas ühe tiiru linnapeal-siis näeme maailma ka rollerimehe silmade läbi. Julgeksite?
Samas nähes miskit tatikat rolleripeal sigadust tegemas, ei ole ilmselt ka siin foorumis musklit punni ajavatel ja reegleid tundvatel härrastel raske oma auto seisma jätta ja minna karmi näoga sõnu peale lugema, kasvõi politsei kohaletulekuni. Kui kodu ei kasvata, siis peab seda tegema ühiskond.
Minupärast kasvõi laenakem tuttavate käest üheks pärastlõunaks omale roller ja lähme teeme kambas ühe tiiru linnapeal-siis näeme maailma ka rollerimehe silmade läbi. Julgeksite?
Ainult vaesel on kiire!
Ford Sierra,2.0ohc,83
Chevy Astro,4.3V6, 91
Peugeot 106 rallye, 94
Ford Sierra,2.0ohc,83
Chevy Astro,4.3V6, 91
Peugeot 106 rallye, 94
Teema algatajale: Iga päev toimub Eesti Vabariigis mitukümment avariid ja plekimõlkimist, samas muude liiklusvahenditega toimunud õnnetusi saab lugeda palju pikema aja vältel ainult näppude peal(tõsi, autosid on ka tunduvalt rohkem). Ma ei ütle seda oma kõhutunde põhjal, sellest oli kunagi ajalehes mingi statistika avaldatud. Äkki peaksime kõik üksteist vihkama hakkama? Või teeks teema: "oh neid autojuhte"? Tegelikult ma saan aru küll, milles asi on. Lihtsalt kui midagi juhtub rolleristi või mõne teise harvemini õnnetusse satuva osapoolega, siis sellest puhutakse meedjas üles suur mull, mida pärast kõigil hea nämmutada on. Kuid siiski mure on ka mitmes mõttes põhjendatud...
Eks pahameelt tekitavadki rollerid sellepärast, et neid juhivad tavaliselt ilma lubadeta noored lapsed, kellel L.E.st ega liikluskultuurist halli aimugi ei ole. Lapsed hakkavad liikluses huligaanitsema ja sellepärast on õnnetused kerged tulema. Kahjuks enne rolleri ostu ei ole lapsevanemad alati veendunud, et nende laps selle aparaadiga liikluses hakkama saab. Nii, et mõnes mõttes on see ka kindlasti kivi lapsevanemate kapsaaeda... Samuti on tõesti neid väikeseid kipatseid hulga raskem märgata, kui autosid ja Eestis ei olda üldiselt veel harjunud sellega, et kuskilt varjust võib mõni selline plastmassist väle mopeed välja hüpata. Ise olen samuti tulihingeline kaherattaliste fänn ja läbin hooajajooksul päris palju kilomeetreid just kahel rattal, seda mitte küll rolleril, vaid tunduvalt suuremal ja võimekamal masinal. Ise sõidan linnas tagasihoidlikult. "kiiret ja huvitavat sõitu" käin tegemas umbes kord nädalas raja peal. Nagu eelnevalt mainitud on liiklushuligaane igas valdkonnas, nii mootorratturite, mopeedijuhtide, autojuhtide, jalgratturite ja ka jalakäijate seas. Et jah tolerantsust ja ettevaatlikkust oleks vaja propageerida
Ah jaa, see on päris hea mõte, et kui mõni alaealine rollerijuht saab hakkama sigadusega, siis tuleks teda natuke noomida ja vajadusel kasvõi vanematega rääkida.
Eks pahameelt tekitavadki rollerid sellepärast, et neid juhivad tavaliselt ilma lubadeta noored lapsed, kellel L.E.st ega liikluskultuurist halli aimugi ei ole. Lapsed hakkavad liikluses huligaanitsema ja sellepärast on õnnetused kerged tulema. Kahjuks enne rolleri ostu ei ole lapsevanemad alati veendunud, et nende laps selle aparaadiga liikluses hakkama saab. Nii, et mõnes mõttes on see ka kindlasti kivi lapsevanemate kapsaaeda... Samuti on tõesti neid väikeseid kipatseid hulga raskem märgata, kui autosid ja Eestis ei olda üldiselt veel harjunud sellega, et kuskilt varjust võib mõni selline plastmassist väle mopeed välja hüpata. Ise olen samuti tulihingeline kaherattaliste fänn ja läbin hooajajooksul päris palju kilomeetreid just kahel rattal, seda mitte küll rolleril, vaid tunduvalt suuremal ja võimekamal masinal. Ise sõidan linnas tagasihoidlikult. "kiiret ja huvitavat sõitu" käin tegemas umbes kord nädalas raja peal. Nagu eelnevalt mainitud on liiklushuligaane igas valdkonnas, nii mootorratturite, mopeedijuhtide, autojuhtide, jalgratturite ja ka jalakäijate seas. Et jah tolerantsust ja ettevaatlikkust oleks vaja propageerida

-
- Klubi juhatus
ennem kui kaherattaliste omanikud halama hakkavad et neid võidaks märgata, tehku nad endale selgeks kui lihtne on märgata autost 3* kitsamat asja mis liigub 200km/h külje peeglist
Ei ole rolleriga sõitnud üle 100km-h. Linnas vastavalt reeglitele. Maanteel võttis ükspäev küll
kui vastu tuli autode kolonn ja juhi aknast nägin kuidas tsikkel pani mõnusa hooga nii mööda et mõni cm jäi küljepeeglist puudu. Oleks ma kõrvale kaldunud natukenegi oleks valgel küljel suur punane märg lärakas ja mõlk olnud.

Ford Sierra 2,9 V6 Cosworth Ghia 143kw 1989a ootamas oma aega
Oot oot! Kas nüüd teema oli rollerid või tsiklid???
Kordame siis veel korra: Idioote on igasuguste liikurite juhtide seas! Kuid inisemine ja jõuga vastu pressimine ja enda õiguse tagaajamisest ei tule head nahka!!!
Samuti teema algatuses olnud lingis oli peamine süüdlane antud hetkel autojuht, mitte rollerijuht.
Samas 1 sierra mis kristiine parklas doniteid joonistab mõjutab meie kõikide mainet, nii ka see 1 tsiklimees kes sul harja punaseks ajas. Samas on eestis keskelt läbi 10 000 tsiklit liikluses, nendest umbes 1000-kond on idikaid. Kui suur võiks olla sama suhtarv sierrameeste seas? Ja kui mina, kes ma oma prouaga maanteel tsikliga matkates üleeelmine suvi rekka ees sõitsin kiirusega 100 km/h ja see kaunis toonklaasi ja tympsuga punane sierra, rekkast möödasõitu tehes ei arvanud, et seal rekka ees keegi veel võiks olla ja mind teelt välja hakkas pressima ellujäämiseks, olen milleskis süüdi, kuna miski baigimees sellel sierramehel harja punaseks ajas(või ta ei tahagi märgata tsikleid/rollereid) siis ma leian, et mulle on ylekohut tehtud, ja kui teeserv oleks petnud oleks ka mu poeg ilmselt orvuks jäänud... Seega kas tõesti on nii raske neelata alla see, et mõni juht on idioot ja kättemaksust ja vihasest *tagasitegemisest* võib sündida vägagi kaugete tagajärgedega, ka pisaraid silmi toovaid, asju?
Kordame siis veel korra: Idioote on igasuguste liikurite juhtide seas! Kuid inisemine ja jõuga vastu pressimine ja enda õiguse tagaajamisest ei tule head nahka!!!
Samuti teema algatuses olnud lingis oli peamine süüdlane antud hetkel autojuht, mitte rollerijuht.
Samas 1 sierra mis kristiine parklas doniteid joonistab mõjutab meie kõikide mainet, nii ka see 1 tsiklimees kes sul harja punaseks ajas. Samas on eestis keskelt läbi 10 000 tsiklit liikluses, nendest umbes 1000-kond on idikaid. Kui suur võiks olla sama suhtarv sierrameeste seas? Ja kui mina, kes ma oma prouaga maanteel tsikliga matkates üleeelmine suvi rekka ees sõitsin kiirusega 100 km/h ja see kaunis toonklaasi ja tympsuga punane sierra, rekkast möödasõitu tehes ei arvanud, et seal rekka ees keegi veel võiks olla ja mind teelt välja hakkas pressima ellujäämiseks, olen milleskis süüdi, kuna miski baigimees sellel sierramehel harja punaseks ajas(või ta ei tahagi märgata tsikleid/rollereid) siis ma leian, et mulle on ylekohut tehtud, ja kui teeserv oleks petnud oleks ka mu poeg ilmselt orvuks jäänud... Seega kas tõesti on nii raske neelata alla see, et mõni juht on idioot ja kättemaksust ja vihasest *tagasitegemisest* võib sündida vägagi kaugete tagajärgedega, ka pisaraid silmi toovaid, asju?
Ainult vaesel on kiire!
Ford Sierra,2.0ohc,83
Chevy Astro,4.3V6, 91
Peugeot 106 rallye, 94
Ford Sierra,2.0ohc,83
Chevy Astro,4.3V6, 91
Peugeot 106 rallye, 94
Täpselt sama jutt ka minu poolt, motika meest on väga raske märgata, kes tuleb kuskilt auto tagant kiirusega 200 km/h.
Rolletüüpide kohta ütlen niipalju, et minul nendega palju kokkupuuteid pole, ehk sellepärast, et elan väikelinnas.
Kuid seda ütlen ka, et kui mõni rollerijuht peaks end minu auto pihta surnuks sõitma omal süül, siis minul kahju ka pole, ongi üks ohtlik idioot vähem, oleks ta hiljem autorooli saanud, siis ta oleks ju autoga palju hullemaid sigategusid teinud.
Minul on alati heameel, kui liikluses nagu tõsiselt sigatsejad hukkuvad, sellised kes kimavad linnavahel 150-ga suvalistes kohtades sõidavad mööda linnavahel ja teevad muidu väga hulle manöövreid, selliste hukkudes muutub ju liiklus kohe turvalisemaks.
Tänapäeva noored on nagunii nii ennast täis, ülbed ja enesekesksed, elu hoida nad ei taha, neil kama, millal surevad, seega minul ka neist kahju pole.
Rolletüüpide kohta ütlen niipalju, et minul nendega palju kokkupuuteid pole, ehk sellepärast, et elan väikelinnas.
Kuid seda ütlen ka, et kui mõni rollerijuht peaks end minu auto pihta surnuks sõitma omal süül, siis minul kahju ka pole, ongi üks ohtlik idioot vähem, oleks ta hiljem autorooli saanud, siis ta oleks ju autoga palju hullemaid sigategusid teinud.
Minul on alati heameel, kui liikluses nagu tõsiselt sigatsejad hukkuvad, sellised kes kimavad linnavahel 150-ga suvalistes kohtades sõidavad mööda linnavahel ja teevad muidu väga hulle manöövreid, selliste hukkudes muutub ju liiklus kohe turvalisemaks.
Tänapäeva noored on nagunii nii ennast täis, ülbed ja enesekesksed, elu hoida nad ei taha, neil kama, millal surevad, seega minul ka neist kahju pole.
Sierrat enam pole, aga unustanud teda ka pole.
-
- Klubi juhatus
ma nii karm päris poleks, lihtsalt tuleks neile kuidagi mõistus pähe panna, kuid kuidas?
Kui mind silmas peeti, siis ma ei tahtnud absoluutselt jätta halavat muljet, vaid olla objektiivne ja hinnata olukorda mõlemast vaateväljast.Tarmo kirjutas:ennem kui kaherattaliste omanikud halama hakkavad et neid võidaks märgata, tehku nad endale selgeks kui lihtne on märgata autost 3* kitsamat asja mis liigub 200km/h külje peeglist
Üldiselt kasutavad A katekooria koolituse läbinud inimesed oma igapäevaliiklusvahendina siiski sõiduautot, mistõttu olen päris kindel, et sellest probleemist ollakse küll teadlikud. Kiirus ei pea selleks olema ka 200km/h, väiksemaid liiklusvahendeid on raske märgata ka siis kui nad liiguvad 20km/h. Tõesti, kahjuks peab tõdema, et kiiruse ületamine on küllaltki sagedane rikkumine, mis kipub päris kergsti tulema. 200km/h on linnaliikluses siiski ulme. Seda võib juhtuda võibolla ainult mõne hea kattega maantee sirgemal lõigul, sest sellise kiirusega on küllaltki ebamugav liikuda.(minu ratas ei ole näiteks võimeline sellisel kiirusel liikuma, sest on mõeldud hoopis märksa pehmemate teede jaoks) Linna liikluses maksaks tõenäoliselt elu ka eksimus kiiruselt alates 70km/h. Kuna surmaga lõppevaid õnnetused pole just igapäevased siis järeldan ,et enamikku linnas toiminud õnnetusi ei ole tõenäoliselt põhjustanud kiiruse ületamine. Mis puutub maantee sõitu, siis isiklikult olen arvamusel, et ei juhtu midagi hullu, kui sõita vastavalt teeoludele ja arvestada ka kõigi teiste kaasliiklejatega. Samas ei tohiks laskuda ekstreemsustesse. Ega autodki nii naljalt maanteedel 100km/h ei liigu, kiirus kipub ikka 120 kanti jääma. Tartu poistele peaks ju teada olema, et ka Turu tänaval ei sõida suurem osa autodest ainult 50km/h. Ärge keegi minust valesti aru saage, ma ei taha absoluutselt kiiruse ületamist õigustada.
Väga lapsik suhtumine sul. Ma tõesti imestan, et sa sellise mõtte ültse julged avaldada. Kui keegi tõesti nii õel on, et teise inimese surma nägemine tal suu muigele võtab, vahet pole, kas ta oli ise süüdi või mitte, siis ta võiks oma kohatud arvamused omateada jätta. Enamik selliseid jutupaunikuid ei kannata isegi vereproovi võtmist, rääkimata siis sellest, et keegi eksimuse teinud inimene on tal kapotti mööda laiali.al101 kirjutas:Kuid seda ütlen ka, et kui mõni rollerijuht peaks end minu auto pihta surnuks sõitma omal süül, siis minul kahju ka pole, ongi üks ohtlik idioot vähem.
Ma olen vastupidisel arvamusel. Selleks, et autoroolis liilklema pääseda, peab läbima autokooli ja ka sõiduoskusi ning omandatud teoreetilisi teadmisi tõendav eksam. Kuna rollerijuhtide õnnetused on enamjaolt põhjustanud liiklusalane teadmatus, siis autokooli läbides on tõenäoline, et omandatakse teadmised vähemalt samal tasemel nagu sina oled seda teinud.al101 kirjutas:......oleks ta hiljem autorooli saanud, siis ta oleks ju autoga palju hullemaid sigategusid teinud.
Sellel teemal on palju diskussioone olnud. On välja pakutud mitmeid variante, aga eks seda ühte ja õiget meetodit vist ei olegi. Mina isiklikult arvan, et tuleks oluliselt suurendada liiklusjärelvalvet.Tarmo kirjutas: lihtsalt tuleks neile kuidagi mõistus pähe panna, kuid kuidas?