PunanE: -dohc- probleemid ja lahendused

Kapotialused jutud
PunanE
turist

PunanE: -dohc- probleemid ja lahendused

Postitus Postitas PunanE »

Kõigepealt ütleks TERE kaasfoorumlastele, kuna minu puhul on tegemist uue kasutajaga:D, nimeks mul Taavi/Taf(kuidas kellelegi) ja oman 3ndat Sierrat, eelmised kaks olid 74kW tegelast nii kolm neli aastat tagasi. (aga äkki pole ka uus siin foorumis, ehk olen eelnevalt siit nõu küsinud, kuigi hetkel ei tule ette küll). Vähem möla, pikem samm:

Tegin siis sellise üldise teema oma Sirtsu probleemide lahnedamiseks, et mitte iga probleemi/küsimuse korral foorumit jälle uue teemaga risustada. Kui otsing jms abi ei anna siis karjun siin :wink:

Seekordne Sirts siis 93 aasta väljalase, 88kW, -dohc-.

Probleem, mis siia kirjutama ajendas on järgnev:

"Uue autoga" kojusõit oli üsna probleemivaba(mootori töö koha pealt), aga mõned päevad pärast ostu olid nad kiired tekkima :shock:
Nimelt pärast testsõitu külavahel hakkas mootor kahtlaselt käituma:
Gaasipedaali põhja vajutades jääb mootor umbes 3000rmp(tahhokat pole, tunde järgi) juures hingest kinni vms. Meelitades ka pöördeid kõrgemale ei saa. Mootorist on kosta tuhmi mürinat. Õigemini õhupuhastajast, see justkui kõmiseb seest kui gaasi peal hoida. Nagu piiraja, aga madalamal ja väga häälekas :lol: Tühikäik on ilus puhas alumine ots läheb pöördesse ka normaalselt, küünlad tumedad kerge pruunika varjundika(pmst mustad siiski). 2. käiguga üle 50 naljalt ei lähe ja mootoriruumist on kohe seda kõminat kuulda.

Oskab keegi midagi soovitada või on kellelgi sarnast kogemust?
Bensufilter kinni? Ahmib õhku seetõtto rohkem? vms?

Taf
Priit
Moderaator

Re: PunanE: -dohc- probleemid ja lahendused

Postitus Postitas Priit »

Ma mingi mootorispets ei ole, aga tihtipeale on probleemi, kui mootor pöördesse ei lähe, põhjuseks umbes katalüsaator :roll:
Mees peab nii palju jooma, et naine taararahast lõdvalt ära elaks!
PunanE
turist

Mõttest jooksis ka see läbi...
Sest sumpa koliseb möliseb ka... Ja kuskil motors24 vms videos oli mingi jutt, et kati sõelad olid justkui palliks "sulanud" ja takistas väljalaset :lol:

Eitea mis toimub.
legendaarne666
Klubi auliige
Kontakt:

Postitus Postitas legendaarne666 »

Minu kogemus oli samasugune,et ei läinud pöördesse mootor ja punnis nagu vastu.Tühikäik oli ideaalne ja käima läks hästi.Sumpa ka kolises kahtlaselt ja mure oligi kat-is.Ühesõnaga kat-i sisust oli järgi jäänud munakujuline moodustis mis läks koguaeg toru ette ja ei lasnud gaase välja.Selle eemaldamisega probleemid kadusid.
PunanE
turist

Pmst ma saaks siis seda nii kontrollida, et lasen sumpa kuskilt enne katti lahti ja kui asi paraneb, siis kala seal? Või mõjutab reso puudumine ka mingil määral tolle -dohc-'i tööd?
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

kuna täpselt ei ole veel selgusele jõutud siin palju see mõjutab ja kas mõjutab ja kas see on vaid psühholoogiline mõjutus, siis niipalju saad ikka teada kas pöördesse läheb või ei. kui ennem üle 3k rpm ei läinud siis ilma sumpata sealt üle ikka läheb ja pea sama kiiresti kui originaalis
PunanE
turist

Koju saan, siis otsin kanali ja kaukun väljalaske torustiku alt ära ega muidu vist targemaks ei saa. Siis kui miskit selgub, siis annan ka siia teada :wink:

Küsiks veel nõu:
Nimelt kuidas kõige efektiivsem puhastada vaipa? Nimelt juhi istme taha "kass või nugis" ära surnud ja koolnuhais ei taha mitte kaduda. pudel Vanishit sinna juba läinud(vahepeal puhuriga kuivatades), paremaks läks, aga annab endiselt ikka tunda, eriti kui niiskust saab.

Kas oleks mõttekas terve vaip välja kiskuda ja määnse keemia ja survepesuga see mõlemalt poolt üle käia või kuidas oleks kasulikum/mõttekam? Keemilisse puhastusse veel ei tahaks ronida :lol:
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

kui keemilisse ei taha minna siis vaip välja ja survekat pealegi näed siis kuidas põhjal roostega lood on
PunanE
turist

Tarmo kirjutas:kui keemilisse ei taha minna siis vaip välja ja survekat pealegi näed siis kuidas põhjal roostega lood on
Hetkel vaip ja istmed väljas. Vaiba sain ilusti puhtaks, aga kala on ikka sees, auto seest ikka haiseb. Selle pigimati pesin ka vahuga puhtaks PILT, aga suurt kasu sellest polnud :roll: Hais ei taha kaduda, kuid asi on õnneks paremuse poole liikunud võrreldes esialgsega.
Viimati muutis PunanE, 09 Nov 2009, 00:21, muudetud 1 kord kokku.
PunanE
turist

Tagumine kat oligi asja peasüüdlane, kärg oli risti tropiks ees. Kat sai pooleks lastud, kärg välja ja kat kokku tagasi. 5+, kui keevitus välja jätta :lol: http://fotoalbum.ee/photos/PunanE/61186821
legendaarne666
Klubi auliige
Kontakt:

Postitus Postitas legendaarne666 »

Jube tuttav pilt :lol: Ja nüüd käib auto jälle hästi?
PunanE
turist

legendaarne666 kirjutas:Jube tuttav pilt :lol: Ja nüüd käib auto jälle hästi?
Täpselt nii.

Salongi haisu kohta tegin uue teema "Foorumi avaleht » TEHNIKA » Sisu" alla :idea: , et mitte mootori teema all salongist rääkida :P
Kups
fanaatik

Postitus Postitas Kups »

mul oli sama jama, aga mul oli tagumine sumpsi püttt umbes. ilma asjata sai kat ära lõhutud.

tundub igati vägev auto sul olema. tee kastuajate autodesse ka teema. uus matt äkki panna?
kups (ättt) mbgrupp. ee
56 158 990
PunanE
turist

Kups kirjutas:mul oli sama jama, aga mul oli tagumine sumpsi püttt umbes. ilma asjata sai kat ära lõhutud.

tundub igati vägev auto sul olema. tee kastuajate autodesse ka teema. uus matt äkki panna?
Hea mõte, panen istmed jms sisse, teen pilte ja siis annan aga hagu siin foorumis.
PunanE
turist

Hei, foorumlased. Üle tüki aja jälle siin.
Sai siis vahepääl keps küljepealt välja lastud(põhjus: vesi "sattus" mootorisse) ja uus moto muretsetud.
Karpaga variant, aga plaanis on panna ikka pritse tagasi.

Siit aga üks küsimus:
Eelmine omanik rääkis, et ta oli kaks-kolm korda hüdrotõukureid vahetanud, aga klõbin olevat ikka tagasi tulnud. Õli normis.
Millest see võib tuleneda? Piisavalt palju õli ei jõua klapikaane alla vms?

Päikest,
Taf
Vasta