K: Kütte segu
K: Kütte segu
Kas võib olla mul selline asi sirtsul et mul on kütte segu liiga penzurikkas ja kui mootor külm on puterdab? aga kui soojaks läheb töötab nägu kellavärk?
Ford Sierra 2.0 karpa 3 ukseline mk2
-
- Klubi juhatus
- Nimi: Tarmo
Re: K: Kütte segu
kas külmalt mitte ei peagi asi toores olema? karpadel vanasti oli selleks ju lausa tooreklapp
ei tooreklappi pole aga kuidagi kahtlane selline ma arvan ikkagi et on selles asi:D kuna kui penzu segu on kõrge on seda raske põletada aga kui mootori soojus kaasa aitab peaks teoorjas asi võimalik olema! aga ei tea väha usutav kuna se penz saab korraks pumbas soojeneda ja karpas niikaua kui ta seal karpas on ja vähe usutav et sellise lühikse ajajooksul pensiin nii soojaks lähebTarmo kirjutas:kas külmalt mitte ei peagi asi toores olema? karpadel vanasti oli selleks ju lausa tooreklapp
-
- Klubi juhatus
tooreklapp on vanemt tüüpi karpadel, uuem tüüp karpasi on automaatse toorega ja sissepritsel reguleerib toorest aju. Külmalt peab olema segu toores, soojalt reguleeritakse lahjemaks
aga eks me näe kui küttesegu vähemaks muudan mis saab! hetkel on küttesegu mul niikõrge et viskab lausa tahma tagant välja!
-
- Klubi juhatus
see jah pisu palju
-
- Klubi juhatus
ei oska öelda
Kui sul on segu juba külma mootori jaoks liiga rikas, siis soe mootor ei käi sama seguga ammugi mitte. Pealegi, kas sa siis ei olegi teadlik, et see karburaator reguleerib ennast vastavalt mootori temperatuurile, seega sinu välja pakutud variant ei klapi, sest karburaator ei hoia ennast sooja mootoriga samas režiimis nagu külmalt. Ja kui mingil põhjusel hoiakski, siis oleks sooja mootorit külmas režiimis peaaegu võimatu käivitada. Tulemus oleks tõenäoliselt küünalde märgamine või paremal juhul väga halvasti käiv mootor. Reguleeri lihtsalt külma mootori režhiim ära. Kas musta tahma viskab ka sooja mootoriga? Sul on 2.0 karpa mootor?
jah sooja mootoriga viskab ka tahma aga ei puterda! ja mul on 2.0 karpa
Ega väga muud ei olegi teha, kui kontrollida, et külmalt oleks õhusiiber suletud ja soojalt täielikult avatud. 2.0 karpal reguleeritakse siibrit steppermootoriga minu mälu järgi. Kui oled veendunud, et siibrit reguleeritakse õigesti vastavalt mootori temperatuurile, siis viga tõenäoliselt düüsides. Sellisel juhul tossamisest suht võimatu lahti saada. Kuna praegusel ajal karburaatori remontkomplekte enam ei müüa, siis ei jäägi muud üle, kui otsida mõni teine karpa, mis ei ole nii kulunud. Mina seda otsima ei hakanud, sest see minu arvates paras lolli mängimine. Karpa mootori asendasin sissepritsega mootoriga. Karburaatorit saab muidugi natuke kruttida ka. Reguleerida peaks saama külma mootori režiimi ja tühikäigu segu nii külma kui sooja mootoriga.
Selge! Tänud sulle sellise targa jutu eest:)Teet01 kirjutas:Ega väga muud ei olegi teha, kui kontrollida, et külmalt oleks õhusiiber suletud ja soojalt täielikult avatud. 2.0 karpal reguleeritakse siibrit steppermootoriga minu mälu järgi. Kui oled veendunud, et siibrit reguleeritakse õigesti vastavalt mootori temperatuurile, siis viga tõenäoliselt düüsides. Sellisel juhul tossamisest suht võimatu lahti saada. Kuna praegusel ajal karburaatori remontkomplekte enam ei müüa, siis ei jäägi muud üle, kui otsida mõni teine karpa, mis ei ole nii kulunud. Mina seda otsima ei hakanud, sest see minu arvates paras lolli mängimine. Karpa mootori asendasin sissepritsega mootoriga. Karburaatorit saab muidugi natuke kruttida ka. Reguleerida peaks saama külma mootori režiimi ja tühikäigu segu nii külma kui sooja mootoriga.