probleem starteriga

Kapotialused jutud
eestimees
kasutaja

probleem starteriga

Postitus Postitas eestimees »

viga siis selline, et käivitamise ajal korraks liigutab mootorit, siis lihtsalt suriseb tühja, mitu korda pean süüdet ennem andma, kui lõpuks pilli käima saab, kas siis viga on selles, et starteril on see hammikas kulunud, või see keere, mille peal hammikas edasi-tagasi liigub... või pean uue starteri üldse sebima ?
Itchy-trigga-finga-niggaz
zizzalik
kasutaja

Re: probleem starteriga

Postitus Postitas zizzalik »

Nagu mina praegu sul jutust aru saan, siis starter vahepeal nagu annab üle ? Arvatavasti on sul pendiks läbi. Pendiks on see laagril olev hammasratas, mis hooratast ringi vudib. Seda saad kindlaks teha nii, et lammutad startri lahti ja proovid, kas ühtepidi keerates lukustab pendiks või libiseb üle. Ühtepidi peab liikuma teisipidi startrit kaasa vedama. Mis mootoriga tegu muidu ? Pendiks peaks uuena poes 100-250 maksma minuteada. Augustis sai endal alles vahetatud.
eestimees
kasutaja

zizzalik kirjutas:Nagu mina praegu sul jutust aru saan, siis starter vahepeal nagu annab üle ? Arvatavasti on sul pendiks läbi. Pendiks on see laagril olev hammasratas, mis hooratast ringi vudib. Seda saad kindlaks teha nii, et lammutad startri lahti ja proovid, kas ühtepidi keerates lukustab pendiks või libiseb üle. Ühtepidi peab liikuma teisipidi startrit kaasa vedama. Mis mootoriga tegu muidu ? Pendiks peaks uuena poes 100-250 maksma minuteada. Augustis sai endal alles vahetatud.

ma ei saa täpselt aru sellst mõttest, et annab nagu üle, aga igatahes vahepea teeb nii, et nagu käib täiesti tühjalt, mingit raginat ei ole, et vastu hoorattast ka ei käi, teeb sellist migromootori häält, et see hammasratas käib niisama tühjalt ringi. ise arvan ka et kuskil seal hammika kohapeal see kala on. mootoriks on siis 1.8 TD :D tegelikult mul garaazis vedeleb üks 2.0 DOHC-i starter, kas selle pendiks võiks sobida diisli starterile ja selle hoorattaga kokku ?
zizzalik
kasutaja

Postitus Postitas zizzalik »

Seda sama mikromootori häält mõtlesingi selle üleandmisega...
Kaks võimalust, kas tõmberelee ei lükka pendiksit hamasvööni või siis on pendiks õhtal.
Dochi sobivust diisli omale pead mõnelt targemalt uurima. Võta starter maha ja vaata mis sees toimub.
Enne demonteerimist võid akupeal katsetada, siis näed kas tõmberelee lükkab pendiksit või ei.
eestimees
kasutaja

no selge, ma katsun mõnipäev aega leida ja starteri maha katkuda.
eestimees
kasutaja

täna siis oligi see päev, kus enam autot käima ei saanud, nii siis saigi starter maha keerata ja pilk peale visata. pealt näha oli nagu kõik korras, hammikas ühtepidi liikus ja teistpidi lukustas starteri järb, nii siis ei jäänudki muud üle, kui starter päris laiali katkuda, ja siis jäi nagu kolm viga silma, kuna ma täpselt seletada ei oska, siis viskan ka pildid siia, et paremini asjast aru saada.

esiteks oli see suur hammastega plastikust võru seal ümber katki, mõra oli sees ja üks hammas puudu
Pilt
teiseks oli seal otsas väike lokse, kus see võll alumiinium kesta seest välja paistab, see võll mille peal hammikas liigub
Pilt

ja kolmandaks oli see asi seest üsna õline ka.

et ei teagi, kas on mõtet seal midagi vahetama hakata, või on mõtekam kuskilt kasutatud starter sebida, ehk 2.3 diisli oma peaks ikka sobima, kui 1.8TD starterit ei leia.
Faric
aktivist

Postitus Postitas Faric »

vaatan, et sul see reduktoriga starter, tavaliselt neil ilma olnud või ei tea kah pole vb niijuppeks kakkund veel, omal ka siin starteritega jama vahepeal olnud siis on külge sobinud tavalise ecordi 1.8d starteri tagaosa, esiosa olen sierra oma külge monteerind, bensukate omad diislile külge ei sobi.
eestimees
kasutaja

Faric kirjutas:vaatan, et sul see reduktoriga starter, tavaliselt neil ilma olnud või ei tea kah pole vb niijuppeks kakkund veel, omal ka siin starteritega jama vahepeal olnud siis on külge sobinud tavalise ecordi 1.8d starteri tagaosa, esiosa olen sierra oma külge monteerind, bensukate omad diislile külge ei sobi.
see kolme väikese hammikaga asi siis on reduktor jah nagu ma aru saad, ise ka enne eriti neid lammutanud pole, üks sai kunagi emeksiks teha, aga ei mäleta küll et selline süstem sees oli :D
mul on just seda esimest osa vaja, ülejäänud muidu töötab ja kõik korras, paras traktori starter on, bensuka omast pea kaks korda jämedam, pikkust on ka veits rohkem, eks diisel tahab kõvasti rohkem funki saada, kui bensukas, eriti külma mootoriga :D
Faric
aktivist

muidu see ilma reduktorita on samas peenike ja pikk, aga kui saad ole hea mõõda tema mootori läbimõõt, hommikul saan enda sierra oma mõõta, ja siis saab võrrelda, muidu seda reduktoriga varianti on suht keeruline leida, isa mondeol läks ka reduktoriga mudel laiali(keps lendas starterisse) ja hetkel peal ilma reduktorita variant st pikk ja peenike
eestimees
kasutaja

mootoriläbimõõdu all sa mõtled siis selle tagumise osa läbimõõtu jah ?
Faric
aktivist

jh mootoriosa keskelt nt
jõudsin ise juba ära mõõta ilma reduktorita 8cm, reduktoriga 9.5cm võid igaksjuhuks üle mõõta
arvan et neid tavalisi startereid liigub kuskil soodsalt ikka ringi, oli endal ka neid sierra omi aga kõik on otsa saanud praeguseks.
osta mult sama diisel sierra ära saad igast juppe endale.
http://foorum.fastfords.org.ee/viewtopi ... 26&t=15487" onclick="window.open(this.href);return false;
eestimees
kasutaja

Faric kirjutas:jh mootoriosa keskelt nt
jõudsin ise juba ära mõõta ilma reduktorita 8cm, reduktoriga 9.5cm võid igaksjuhuks üle mõõta
arvan et neid tavalisi startereid liigub kuskil soodsalt ikka ringi, oli endal ka neid sierra omi aga kõik on otsa saanud praeguseks.
osta mult sama diisel sierra ära saad igast juppe endale.
http://foorum.fastfords.org.ee/viewtopi ... 26&t=15487" onclick="window.open(this.href);return false;

mul oli ka 8cm, vb karvavõrra vähem ka, aga see selleks, seda osa kus reduktor sees on, seda ma ei osanud kuidagi mõõta, alus on sama jäma, edasi läheb õrnalt laiemaks ja siis tulevad juba kinnituskohad.
kahjuks ei paku toonori soetamine eriti huvi, kuna plaanis kevadel nagunii taas bensuka peale tagasi minna ja sellest saab siis väiksele vennale hooramispill :D
Faric
aktivist

tee pilt kõikidest osadest starterist, siis oskan ehk rohkem öelda mis mudel jne
eestimees
kasutaja

mis seal ikka, starter nagu starter ikka, otsapeal siis kolm kinnitusauku nagu pildil, tagumise otsa küljes oli veel üks metallist nurgik või asi, mis kinnitus poldiga mootoriploki külge. Bosch-i oma oli ka veel :D
Pilt
Faric
aktivist

pigem starteri mootorist pilti vaja, ehk sobib ikkagi diisel escordi pendiksid ja jupid külge ja saad lihtsalt hakkama, aga see alkajublakas peab sierraoma jääma siiski, aga olen kuulnud et kui pesed starteri seestpoolt õlist bensuga PUHTAKS ja asendad korraliku õliga, aga mitte palju, pidi lühiajaliselt toimima.
Vasta