Dohc'i käigukast

Kapotialused jutud
Vasta
dohcimees
aktivist

Dohc'i käigukast

Postitus Postitas dohcimees »

Lugesin pikalt vanu teemasid ja ei saanudki konkreetset vastust - kas mt75 kasti peaks panema automaatkasti õli (ATF dextron II vms), mida soovitatakse autopoodidest või manuaalkasti õli GL5 80W90, mida soovitavad erinevad portaalid-remondiraamatud?
Eelmine talv polnud probleemi, aga nüüd külmaga õli jube paksuks muutunud. Alguses ei taha kang üldse liikuda, samuti ei lähe 2. käik enam eriti sujuvalt sisse. Peaks parema lülituse saavutamiseks käigukasti padja ka ära vahetama?
rinu
Webmaster
Kontakt:

Re: Dohc'i käigukast

Postitus Postitas rinu »

Kas autopoed on ka põhjendanud miks nad sellist asja soovitavad?
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

öeldakse et seal nõel laagrid ja see paks ei määri ära ja muud sellist juttu
dohcimees
aktivist

Mina pole kuskilt küsinud, lugesin vanu teemasid siit samast foorumist.
Tarmo kirjutas:kui mul kasti õli vahetati siis kah raiusin et vaja seda mis autodata ütleb. Sellepeale öeldi et davai, aga ära pärast tagasi tule et laiali läks, kuna mt75 just dextronII peale ehitatud. Vahetaja helistas mitu remondifirmat läbi, kaasa arvatud info auto ja sai igalt poolt sama vastuse. küll aga käib type 9 kasti sisse see paksem
Tehnic kirjutas:kooolis sai õlide teema läbi võetud ja manuaalkasti ikka transmissiooniõli ja ATF(AutomaticTransmissionFluid) on kasutusel tehase poolt automaatkastides ja roolivõimendites. autodata küll ei näita sellist asja et manuaalkastis ATF või mingi dexron2 peaks käima mt75 kasti näitab SAE 80W/90. Imelikul kombel seda õli siiski sinna vahest pannakse ja mina isiklikult olen näinud päris mitu sellist kasti mis on laiali läinud ja süüks on pandud seesamune vedelik. Just vedelik sest seda on automaatkastides ja roolivõimus kasutusel samal põhimõttel mis hüdroõli et edastaks rõhku....manuaalkastis ikka vaja ülekandeid määrida ka kõvasti ja selleks sinna paks ja süürte määrimisomadustega transmissiooniõli...kui võrrelda neid omavahel siis on näha kuidas transmissiooniõli võõlab nagu mesi ja ATF meenutab rohkem vett.
Samas siin öeldakse, et sobivad mõlemad. Kumb parem on?
Laurimees kirjutas:kui ma õigesti mäletan ,siis volta autost küsisingi ,mis õli läheb. Ütlesid ,et paks õli ei pidavat nõellaagreid määrima ja ütlesid ,et atf mis vist ongi dexron 2 veel mainisid ,et mingi gl5 pidi kah sobima.
Tarmo
Klubi juhatus

minu 2,9 otsas mt75 laiali ei läinud, ilmselt ei oska
dohcimees
aktivist

Panid GL5 siis lõpuks ikkagi jah?
Tarmo
Klubi juhatus

atf
dohcimees
aktivist

Mõtlen siin, et peaks vist ikka GL5 sisse panema. Kui ta mul juba krõksub, siis ehk midagi läbi ka ja räägitakse, et kui kulunud kasti väga vedel uus õli panna, siis võib asi veel hullemaks minna, st kast veel kiiremini õhtal. Lisaks on Dextron II üksjagu kallim. Valvoline kodukas ütleb, et kasti läheb 1,2L õli, kuskilt lugesin välja, et ligi 2L. Mis see õige kogus umbkaudu olla võiks?
rinu
Webmaster
Kontakt:

Postitus Postitas rinu »

Õige kogus peaks olema käes kui kast on normaalasendis ja õli lisamisel hakkab õli välja voolama lisamisaugust. Peaks olema 1,2 liitrit, mida väidab ka Autodata.

Kui see paks õli kasti ära lõhub siis vast väga hullu pole, odavamat õli ostes säästetud rahaga saab peaaegu järgmise kasti ära osta.
Tarmo
Klubi juhatus

1,2
oliver85
fanaatik
Kontakt:

Postitus Postitas oliver85 »

mt75 kasti jaosk on oma õli müügil. Meil on see kohe spets fordi mt kasti õli. Sobib mt75 ja mtx. Teiste autopoodide kohta ei oska öelda. Mina olen seda pannud sinna ja Carsmart e. Melasi paneb ka minuteada sama.
FLAMEWAR
fanaatik

Postitus Postitas FLAMEWAR »

ATF ipole proovinud, hetkel mingi paksem, vahet pole, sidur tuleb käivitusel ikka all hoida!
tele2-51-70-236
instagram:RS garage™
oliver85
fanaatik
Kontakt:

Postitus Postitas oliver85 »

8,48 liiter võin pakkuda fordi kasti jaoks õli
Vasta