Mehed-mehed! Nokitsemine on tore asi, olin 5. aastane kui isa näitas mulle, kuidas pajupuust saab vilepilli teha. Ma ei hakanud järgmisel päeval uusi sorte aretama. Teie lähenemine on umbes just selline. Ilmselt ei haarata siin tuunimise mastaape. Kõige lihtsam on näidata näpuga Kuldse Börsi kuulutust, kus suvalise auto lõtkudega turbot müüakse ~3000 krooni eest. Ok 3k makstud ja asi riiulis, aga mis siis edasi saab kui juba Sierra garaages? Selle peale ilmselt pole sellised vennad mõtelnud, et lisaks tuleb:
1. välja mõtelda, kas plaan on nädal põllul paarutada või reaalselt töötav auto. Õnneks, vanaisa just suri ja ma sain Sierra, väärtus ~5000
2. turbole kollektor- tõesti kui keevitada osatakse siis läheb traadile/gaasile kulu ~200.-
3. gaas oli, traat oli- 1cm paksusest metallist flantse turbole/kollele ikka kodus tegema ei hakka ~600.-
4. ühel vennal kümnest on meibi kodus vedelemas sobivat metalli- õiges diameetris toru ja põlvi, teistele materjal ~300.-
5. Foorumis räägiti, et Saabi intercooler on jube šeff asi, näe keegi müübki Turboclubis 900.-
6. Hmm, custom auto- kuidagi oleks vaja intercoolerist torud turbsist sisselaskesse saada, krt Fixuses ei olnud selliseid. Teen ise, kasutan suvaliste autode enam-vähem sobivaid juppe... romulad kujutavad endale ette, küsiti paari vooliku ja toru eest 500!!!

Aga, -tsenseeritud- kah, roostevaba custom lahendus oleks kordades kallimaks läinud, seega on kõik veel super.
7. Sõber Stjoopa ütles, et nüüd on sul juba kõik olemas, poldi külge ja hakka paugutama! Ajusopis meenub, et Stjopa sai sellise kiti-ga nädala sõita, siis olid tükid taga. Kiire kalkull- krt, 5000+ on ju juba juppidele läinud, kahju ka nädalaga laiali lasta. ...kõige hullem, pärast Bomsch ka veel naerab- MA JU RÄÄKISIN! Hmh, teeks siis juba "korralikult"
8. Auto on kuidagi kokku klopsitud ja esimesed jutid ka läbi häda garaazi ette maha saadud, nüüd on aeg foorumeid lugema hakata. Esimese asjana jääb silma BOV- no see asi mis teeb TŠŠŠŠ kui gaasi maha lasen. Foorumis räägiti, et jube tähtis vidin, säästab mu kogu turbot. Õnneks sain selle ilgelt odavalt- Hiina HKS-i replika, ainult ~900.-
9. Sierra juba nagu pool Cossut, õige aeg on vahetada stock pihustid välja suvaliste suuremate vastu, kuskilt kuulsin, et mingid opeli suvakad on teema- noh, tühjad kohad kaovad ära, vedas ka, 10a vanused sain ainult ~1000 eegi eest.
10. Tra, kuidagi poolkõva tundub kogu setup. No sõps oma parsa 85a hainina bemmiga paugutab must nagu tuppa -tsenseeritud- kassist mööda, aga noh, ta on ikka elu loll ka, ta on enda pilli ju 50+k sisse pannud...eh, rahaboss! Ma plen mõistlik, teen ise, kasutan soodsaid juppe, läinud kõigest... wtf

14400.-
11. Aitab jamast, lugesin foorumitest, et ikka originaal ajuga pole -tsenseeritud- teha, tellisin megasquirti ära. Hullu ei hakka panema, mulle on MS-1. küll ja küll, see on odavam ka 2500+eek.
12. Vahepeal jäi silma, et mul originaal fordi anduritega pole midagi peale hakata, võtan GM-i omad, need ei maksa õnneks ka -tsenseeritud-- ~600, no selle eest saan õhu ja vee tembi, hea.
13. Ms tuli lõpuks ära, krt, see on ju peotäis juppe ja mul pole tinutuskolbigi, lasen sõpsil ära teha, 2 õhtut tööd ja küsib ~500.
14. krt selle MS-iga on vaja sierra juhtmeid ka sättida. Keegi rääkis, et kilo eest saaks juba valmis kimbu, aga halloo!!! Ega ma loll ei ole, vean ise vajalikud kaablid, netis oli ju joonis olemas. Pealegi vedeleb eelmisest Sierrarondist kaablikimp garaages, pole juhtme muret ka. Ainult paar releed ja kaitset ~300.
15. Auto käib, elu lill. Nüüd veel lubas sõps dünopingis tasuta ära ka seadistada, düno ise läks ~3000. Hea kui on sõpse, kes niisama teevad.
16. Dünos üteldi, et ilma Widebandita ei saa elu sees seda autot käima, eh, ostsin Turboclubist ~3000.
17. unustasin ütelda, et lambi Opeli pihustid ei sobi ikka ka Sierrale, ostsin reaalsed asjad, ka Saabi pealt ~1500.-
18...
19...
20. Olen aru saanud, et turbo on suitsev junn mis ei sobi kuhugi, tellisin uue ~10k, tuleb 2-3 nädalat. Õnneks saan selle ajaga kohvi mootorile kap remi teha, see oli ju juba algselt kohvi. Kui kõik hästi laabub, jõuab õigeks ajaks kohale ka performance sidur ja valmib custom rv sumps. Vedas, et loteriiga võitsin, nüüd pole enam viimasest 30k ka kahju. ...eh, naljakas. miks ma kohe Cossut ei võtnud, sellel ju pidurid ka suuremad kui mul praegu