küsimus 4wd kohta
Re: küsimus 4wd kohta
Ei loe palju neid on,vaid ikka see kui tugevad ja vastupidavad nad on,escu ei ole ju m6eldud 4wd´na aga sierrasid juba rohkem.
/ Ford Scorpio 2.9 V6 RWD /
Ford Mondeo mk3 2.0 16vtddi
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
Ford Mondeo mk3 2.0 16vtddi
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
-
- aktivist
Iva on selles, et escordil on vahekasti differ peale käigukasti peaülekannet. Differ pöörleb sama kiiresti kui esirattad. Sellepärast käib sealt läbi sama suur jõud mis mõjub ratastele. Sierral on keskdiffer käigukasti sees ja kuna sierra esi- ja tagadifferentsiaali ülekandearv on 3,62(v6 4x4) siis pöörleb keskdiffer 3,62 korda kiiremini kui rattad. Seega on diffri satelliitidele mõjuv jõud 3,62 korda väiksem kui veojõud ratastel. Suht segane sõnastus vist, aga see on minu isiklik arvamus antud probleemisterx000 kirjutas:MetalBender kirjutas:
Mul oli Escordil visco läbi ja äsja vahetatud vahekasti oli kõigest 300-ks kilomeetriks, ma ei saa aru kuidas sierra 3 satelliiti escordi 8-st satelliidist tugevamad saavad olla.

mul hoopis selline küsimus et kas 4x4 tagasild istub ilusti tavalise tagasilla-autole alla?
Motorsport is a lifestyle
Täpselt nii ongi, ma ei olnud selle peale tulnudki.sõdurpoiss kirjutas:Iva on selles, et escordil on vahekasti differ peale käigukasti peaülekannet. Differ pöörleb sama kiiresti kui esirattad. Sellepärast käib sealt läbi sama suur jõud mis mõjub ratastele. Sierral on keskdiffer käigukasti sees ja kuna sierra esi- ja tagadifferentsiaali ülekandearv on 3,62(v6 4x4) siis pöörleb keskdiffer 3,62 korda kiiremini kui rattad. Seega on diffri satelliitidele mõjuv jõud 3,62 korda väiksem kui veojõud ratastel. Suht segane sõnastus vist, aga see on minu isiklik arvamus antud probleemisterx000 kirjutas:MetalBender kirjutas:
Mul oli Escordil visco läbi ja äsja vahetatud vahekasti oli kõigest 300-ks kilomeetriks, ma ei saa aru kuidas sierra 3 satelliiti escordi 8-st satelliidist tugevamad saavad olla.

Ühesõnaga robustselt võttes 110kw jagada 3,62 on ligikaudu 30kw ja sellega siis peaks Escordi vahekast hakkama saama.