Ford Sierra 2.0 DOHC ´90 Visible

Kasutajate pikendused
Vasta
Visible
fanaatik

Re: Ford Sierra 2.0 DOHC ´90 Visible

Postitus Postitas Visible »

Tõsi või ? Nii autovõõras ma ka siiski pole ning lisaks kõigele oleks tulnud seda juttu rääkida Erkile.

Üldiselt plaan on selline, et kuna GTO pakkus uut mootorit, siis läheks vaataks selle üle ja kui see vähegi korralikum on, siis läheb mootori vahetuseks.

Täna tegin siis lõpuks ka need ammu lubatud pildid ära, kus näha sellised suuremad iluvead kerel. Natukene nigelad said pildid ja kuna auto tolmune ja sopane ka siis ilmselt täit ettekujutust tegelikust olukorras just ei saa.

Tagumine koopaäär :

Pilt

Parem küljekarp :

Pilt Pilt

Selle põhiline häda on see, et karp on üsna julmalt mõlkis. Eespool on selline lauge suur mõlk ja tagumise ukse juures on veel eraldi teine. Nende välja tõmbamine saab olema ilmselt see kõige suurem töö selle karbi juures. Lisaks nagu natukene näha on, on see alumine topelplekk roostes ning terve karp selliseid väikeseid roostetäppe ja kriime täis.

Esimene koopaäär :

Pilt

Tolmu alt jällegi eriti midagi näha pole aga tegelikult on sealt üsna suures osas värv maas ja see alumine nurk üleni roostes. Sellele kohale oleks muidugi lihtne lahendus peale värvimist porilapakad panna aga ei tea veel kindlalt, kas ka panen, sest ilma lapakateta on nagu auto ilusam. Et ma olen siin juba igasuguseid variante mõelnud ja üks võimalus on ohtralt kivikaitset peale lasta.

Pilt

Siin samamoodi tolm peal, ei saa hästi aru. Seal vist ratas koopasse käinud ja ääre ära muljunud, värvi maha peksnud ja sealt kus värv maas, sealt on kõik roostes.

Tagumine põll :

Pilt Pilt Pilt

Seal siis topeltplekkide vahed roostes ja mingid täpid veel. Üldiselt selles osas hullu pole aga kui stange maha võtta, siis põlle alumine äär on suhteliselt nutune - seal on selline sümboolne auk, kust võib käe vabalt läbi pista.

Tuuleklaasi äär :

Pilt

See nurk on vist kõige halvemas seisus, allpool on ka veel samal piilaril rooste täppe ja ilmselt läheb sellega samamoodi nagu teise piilariga, et värvin üleni üle.

Teine esimene koobas :

Pilt Pilt

See samamoodi kergelt muljutud ja roostes, kuid ilmselt mitte midagi ületamatut.
Teisel pildil näha üks see laik tiiva peal, kust lakk maha koorunud. Selle kohaga ilmselt midagi ette ei võta, kuna niipalju kui olen uurinud, siis automaalrid räägivad, et seda saab ainult parandada detaili üleni üle värvimise ja uuesti lakkimisega. Kuna ise ei taha nii suurt asja värvida siis praegu jääb nii, kui millalgi raha rohkem tuleb siis võib kaaluda selle tiiva ja kapoti üle üle värvimist.

Juhipoolne karp :

Pilt

Enamvähem sama teema, mis teise karbiga - topeltplekk all roostes, mõned roostetäpid peal ja ära kriibitud. Selle karbi värvin samamoodi üleni üle.

Ja lihtsalt üks pilt katusest :

Pilt

Pildilt vist hästi näha pole aga millegipärast on peaaegu terve katus selline matt ja üsna kriibitud. Et ei oska nagu arvata eriti, mis sellega juhtunud on aga loodan, et ehk aitab siin poleerimine.
waher
fanaatik

Postitus Postitas waher »

-kmh- kirjutas:
waher kirjutas:Laagri muret saad ka kindlaks teha nii et mine lennukale lase seal terve raja pikkuses hea hooga ja peatu(soovitatavalt pidurdamata,las jääb ise seisma)ja mine katsu käega veljed keskmed üle,kui on imelikult kuum siis laager õhtal.Viliseda võivad ka midagi muud,nt mõni rullik?Mingi lahtine detail ?
Sellise lolli jutupeale ütleks teistele, et ei soovita teha sellist asja kes endast ja autost hoolib, kuna kui laager laiali sul lennuväljal kiirelt sõites jookseb ja ratas lääpas all on siis pole küll enam selle autoga midagi teha ma usun.
Kui laager viliseb siis see ei tähenda kohe, et ta laiali peaks jooksma ja isegi kui ta kokku jookseks siis ainuke asi mis ta teeb on keerab laagri saaled ja rummu tsenseeritud,saale saad laagriga nagunii ostes kaasa ja rummud lähevad skorpa omad alla niiet ma ei tea kui sul rummu vahetus probleemi tekitab siis njam...Pealegi purunenud laager sul hui ratta lääpa saadab..aitab lasteaiast.
Visible äkki sul ikka klapisääred läbi....mõõda silindrites rõhk üle,siis saad teada kas on rõngad või mitte mina mõõtsin enda omad,kui väga vaja siis võin ka mõõdupuu orgunnida:)
Visible
fanaatik

Pole vaja, mõõdupuu olemas aga pole veel jõudnud vaadata, vahepeal muud tegemised, las Sierra seisab natukene.
kniht
kasutaja

Postitus Postitas kniht »

visible, kui sa tunned muret nende väikeste plekkide pärast siis minu sierra puhul oleksid sa vist lausa paanikas :mrgreen:
sry vigade pärast. klaver on -tsenseeritud- ja nuppud kanged nagu koolnud laibal.
Visible
fanaatik

No ma ei ütleks, et need väga väikesed plekid just on, ilmselt tundub asi tolmu tõttu ka asi veidikene tagasihoidlikum. :D

Aga keretöödega ei saa ka nüüd enne 1. juulit alustada. Sellel ajal läheb auto uuest keevitusse ja siis tehakse selle "keevitaja" töö üle, kes enne põhja lappis. Enamus augud on sellised, et kui sinna silikooni vahele ei uputaks, siis tuleks sealt ikka vett läbi ja meie kliimas ma ei ole nagu eriti huvitatud põhja lappimisest silikooniga. Lootus on, et varsti saab siiski tõsiselt vettpidava põhja. :)
contact
sõltlane

Postitus Postitas contact »

põhjamastiks abiks :)
€-contact
Visible
fanaatik

Ei no põhjamastiks tuleb niikuinii hiljem alla aga ega sellega siis auke täitma ei hakka, see täidab ikka teist ülesannet, see peaks ikka plekki rooste eest kaitsma mitte auke täitma.
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dexter »

Visible kirjutas:Ei no põhjamastiks tuleb niikuinii hiljem alla aga ega sellega siis auke täitma ei hakka, see täidab ikka teist ülesannet, see peaks ikka plekki rooste eest kaitsma mitte auke täitma.
täpselt minu mõte - kirun siiani seda inimest kes mul "keretööd" tegi :evil:
Visible
fanaatik

Meeletu areng käib :

Pilt Pilt

:mrgreen:
contact
sõltlane

millega sa need trummilid puhtaks tegid ?
liivaga või nühkisid?
€-contact
Visible
fanaatik

Panin relakale traatharja otsa ja lasin sellega. Väga hea ikka ei saanud, mingil määral jäi ikka roostet alla. Ideaalne oleks liivapritsiga teha. :)
contact
sõltlane

mine vaata seda väiksemate osade puhul, saab seda väga hästi kasutada. see aeg, kui tema teeb sinu eest tööd, saad sina muid asju teha ...
€-contact
Visible
fanaatik

Nonii, tänase päeva võib jälle lugeda korda läinuks auto tegemise osas. Kuna kõik muud tööd on millegi minust mitte oleneva taga kinni, siis mõtlesin täna, et miks mitte lõpetada lõpuks ühe piilari värvimine, mis on ka juba mitu nädalat pooleli. Sai siis hommikul kohe garaazi kobitud, roostet veel kraabitud, pahteldatud, lihvitud jne. Õhtuks nägi piilar välja selline :

Pilt Pilt Pilt

Ise olen vähemalt ülirahul tulemusega, paar kärbest küll lendas sisse aga ehk nendest saab ka lahti. Kõige parem on see, et värvi erinevust väga suurt ei jäänudki, pildilt näitab natukene paremini välja aga reaalselt on päris mõnus asi. Homme peab nüüd laki ka peale laskma, siis on mingiks ajaks jälle selle piilariga kõik. Siis on vaja ainult mõne nädala pärast üleminekud ära poleerida. :D
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

kas lakk ei tule umbes poole tunni pärast peale lasta, kui värv kergelt nätske on?
Visible
fanaatik

Enne sai natukene konsulteeritud ühe automaalriga ja tema väitis, et lakk tuleb alles siis peale lasta kui värv täiesti kuivanud on. Muidu võib juhtuda see, et värvi kuivades aurustub sealt lahustit välja ja kui lakk sinna peale lasta, siis tõmbab laki kohati matiks.
Vasta