K:õlipunni kohta??

Kapotialused jutud
Vasta
Tanel
sõltlane

K:õlipunni kohta??

Postitus Postitas Tanel »

Mida tegema peaks kui õlipunni poldil keeramis nukad maas?
Kas mutter otsa keevitada?
Välja puurida?
Ehk keegi on sellise murega kokku puutunud :?:
/ Ford Scorpio 2.9 V6 RWD /
Ford Mondeo mk3 2.0 16vtddi
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Re: K:õlipunni kohta??

Postitus Postitas Tarmo »

esiteks et seda probleemi vältida, siis ei tasu aju puudumise tõttu valepidi keerata lahti :D
teiseks, kas sa siis tõesti enam kuidagi muudmoodi seda välja ei saa kui pead keevitusega kallale minema või puuriga, või on jälle probleem aju puudumises.
kolmandaks võid oma mõistust kasutada ja pisikese monkey tasemel lihtsalt kuvaldaga karteri alt ära lüüa et uus panna või lihtsalt mootorit vahetada.
neljandaks, kui sa tegutsemise variante juba tead siis ei ole mõtet siit ju üle küsida, sama moodi nagu autode ostmisega, kust tsenseeritud me teame nende soome autode seisukorda?
Priit
Moderaator

Postitus Postitas Priit »

tann15 kirjutas:Mida tegema peaks kui õlipunni poldil keeramis nukad maas?
Kas mutter otsa keevitada?
Välja puurida?
Ehk keegi on sellise murega kokku puutunud :?:
Endal oli just sama mure. Aga ei pea ju asja nii keeruliseks ajama. Meisel ja haamer kätte ja kui natuke lüüa oskad, tuleb lahti küll. pärast pead muidugi uue punni panema, aga see ei ole ju kah eriline probleem. Mul oli mingi imelik punn kah-13võti ei mahtunud pähe ja 14 viskas üle...(sama ka padrunitega) Ma sinu asemel seal õli sees väga keevitama ei hakkaks :P Minu soovitus siis, et alusta ikka lihtsamalt, ehk siis jõuga kallale, keevitus/puurimine ja relakas jäta viimaseks :D
Mees peab nii palju jooma, et naine taararahast lõdvalt ära elaks!
Dexter
Klubi liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dexter »

ei tea küll, millise mootori kohta küsid..kuid 2.0 dohc on ju alu põhi..seega aitab nati kaasa ka otse poldile pähe koputamine, ennem kui keerama hakkad!;)
Tarmo
Klubi juhatus
Nimi: Tarmo

Postitus Postitas Tarmo »

tal ju mingi 2,8 ja õli seal puurimise peale küll ei sütti :D muidu kuidas ta mootori töö tempi kannataks :D
Tanel
sõltlane

Jutt käib dohc mootorist koputasin haamriga ennem peale korduvalt enda dohcil tegin sammamoodi aga see lahti ei tule!!!!!
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
Teet01
aktivist

Postitus Postitas Teet01 »

Minagi suutsin oma karteri punnil kandid maha keerata, kusjuures ma kasutasin korralikku padrunit, mitte mingit lehtvõtit. Proovisin p***e keeratud mutrit ka torutangidega lahti keerata, aga kuidagi ei pääsend liikuma. Siis võtsin keevituse kätte ja keevitasin karteri punni otsa ilusa suure mutri ja lõpuks lahti ma ta saingi.
waher
fanaatik

Postitus Postitas waher »

Ka mul sama teema (2,0 dohc),13 võti ei läinud,14 suur jälle,padrunid sama jama...keerasin maha...seda tuleks teha mega hea tangidega..ja siis kui mootor ja õli wärgid kylmad..see natuke mängib..kaasa aidata vb tõesti haamriga..a wäikeste kõksudega..karter ju Al.,kui natuke kõvem litter tuleb wõid salvokelgu karteriks panna ka:Daga ma muidu lähen aretama just...ehk saab midagi...muidu kes läänemaalt on ehk teavad Kukut...see ütles et keevitada mutter otsa ja siis padruniga...et siis pidi tulema..mingi sierrade ja voksvagenite wärk...et ta on ennemgi nii teinud.. 8)
Tanel
sõltlane

Mure lahendatud:
Kasutasin siis isa käest v6etud veneaegset meiselt ja haamert,paar suuremat kolakat ja käes ta oligi 8) Nimelt see seib mis seal poldi all on on keevitatud vms juba originaalis poldi kylge soovitan vastu seibi lüüa
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
Priit
Moderaator

tann15 kirjutas:Mure lahendatud:
Kasutasin siis isa käest v6etud veneaegset meiselt ja haamert,paar suuremat kolakat ja käes ta oligi 8) Nimelt see seib mis seal poldi all on on keevitatud vms juba originaalis poldi kylge soovitan vastu seibi lüüa
no ma räägin, et tuleb ikka jõuga kallale minna asjale :lol:
Tanel
sõltlane

italianopriit kirjutas:
tann15 kirjutas:Mure lahendatud:
no ma räägin, et tuleb ikka jõuga kallale minna asjale :lol:
Jh ja soomes murdisn pikalt pead kuidas see lahti saada aga tegelikult asi lihtsamast lihtsam :mrgreen:
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
zaz
turist

Postitus Postitas zaz »

Mäletan,minu masinal sai küll mutter sinna otsa keevitatud.
Müüa osi 1987 .a universaalkerega tagaotsaavariiga Sierra karavanilt. Mootor 2.0.i 74 kw.
tel56171801. sas.rukus@hotmail.com
lisaks taunuse plekkvelgedega rattad.
Tanel
sõltlane

zaz kirjutas:Mäletan,minu masinal sai küll mutter sinna otsa keevitatud.
No tegelikult kui ausalt öelda kas siin mingi kysitlus ?kuna sain juba mure lahendatud siis v6iks keegi selle teema lukustada,saab järgmistele kasutajatele abiks ehk :P
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
Priit
Moderaator

Nonii, tegin teema natuke puhtamaks(täiesti omavaoliliselt ja luba küsimata jälle). Kokkuvõtlikult õlipunni mahasaamisega vaevanägijate ABC:
1)algul niisama koputada haamriga ja proovida keerata uuesti
2)jõuga kallale: meisel ja haamer ning taod lahti(samas olla natuke ettevaatlik, et mitte karterit ära lõhkuda)
3)suurem mutter otsa keevitada ja siis lahti keerata
Tanel
sõltlane

italianopriit kirjutas:Nonii, tegin teema natuke puhtamaks(täiesti omavaoliliselt ja luba küsimata jälle). Kokkuvõtlikult õlipunni mahasaamisega vaevanägijate ABC:
1)algul niisama koputada haamriga ja proovida keerata uuesti
2)jõuga kallale: meisel ja haamer ning taod lahti(samas olla natuke ettevaatlik, et mitte karterit ära lõhkuda)
3)suurem mutter otsa keevitada ja siis lahti keerata
Ma vaatan jah et see omavolitsemine sul suureks probleemiks :mrgreen:
Ford Mondeo mk1 1.8 16v
Vasta